Barselona Yeme İçme Rehberi

İspanya’nın en gözde şehirlerinden biri olan Barselona görülmesi gereken muhteşem yerlerinin yanı sıra çok çeşitli ve çok özel Katalan mutfağı ile de ziyaretçilerinin gönlünü çalmayı başarıyor. 

Eğer Barselona’yı ziyaret etmeyi planlıyorsanız bu şehirde aç kalmayacağınızı söyleyebiliriz. Şehirde her damak tadına uygun çok lezzetli yemek seçenekleri bulunuyor. Ancak şehirde oldukça fazla seçenek olması tercih etme noktasında sizi biraz zorlayabilir 🙂

Barselona Yeme İçme Rehberi

Barselona halkı dışarıda eğlenmeyi ve yemek yemeği çok seven bir topluluk. İnsanlar burada arkadaşlarıyla ve ailesiyle dışarıya çıkarak lezzetli bir yemek yemeği çok özel bir etkinlik olarak görmektedir. Bu nedenle şehirde özenle hizmet veren pek çok yerde çok keyifli yemekler yiyebilmek mümkün olabilmektedir.

Hazırlamış olduğumuz Barselona Yeme İçme Rehberi ile şehirdeki mutlaka denenmesi gereken lezzetleri ve şehrin en özel lezzet duraklarını sizler için derledik.

Barselona’da Ne Yenir

Öncelikle Barselona’da Akdeniz mutfağı ağırlıklı menülerin yoğun olduğunu belirtelim. Bu nedenle şehirde deniz ürünlerinin yenebildiği pek çok mekana rastlayabiliyorsunuz. Bunun yanında et yemekleri yapan yerler de bir hayli fazla bulunmaktadır. Eğer tercihinizi Türk yemeklerinden yana kullanmak isterseniz Barselona’daki Türk restoranları beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

Barselona’ya geldiğinizde ortalama bir öğün için 10-15€ arası bir ücret ödeyerek karnınızı doyurmanız mümkün; ancak genel olarak Barselona’da yeme içmenin ortalama bütçeler için biraz pahalı olduğunu söyleyebiliriz.

Barselona’ya geldiğiniz ülkemizdeki meze tabaklarına benzeyen tapasları mutlaka denemenizi öneriyoruz. Çok çeşitli malzemelerden yapılan bu mezeler size oldukça lezzetli bir atıştırma deneyimi yaşatacaktır. Buraya geldiğinizde Barselona’daki en güzel tapas mekanlarını ziyaret ederek çok özel lezzetleri deneyebilirsiniz. Tercihinizi

Şayet Katalan mutfağından örnekleri denemek isterseniz deniz ürünleriyle hazırlanan paella ya da embutidos denen farklı et türlerinin bir arada sunulduğu ülkemizdeki “ortaya karışık” kavramının karşılığı olan yemeği deneyebilirsiniz.

tapas barselona
Barselona’da yüzlerce farklı tapası deneme şansına sahip olabilirsiniz

İçecek olarak da şehirde bilinen her türlü alkollü ve alkolsüz içecek seçeneklerini bulabiliyorsunuz; ancak sangriayı denemeden Barselona’dan ayrılmamanızı öneriyoruz. Sangrianın ne olduğunu merak edenler için bunun kırmızı şarap ve meyvelerle yapılan bir kokteyl olduğunu söyleyebiliriz. Daha farklı bir içecek denemek isteyenler ise batut ismi verilen içeceği deneyebilirler.

Barselona’da Mekan Önerileri

Barcelona’da özel lezzetleri deneyebileceğiniz bazı mekanları sizler için listeledik.

1. En iyi tapaslar Txapela’da

Txapela

Şehirdeki en meşhur en başarılı tapas yeri olarak bu mekanı önerebiliriz. Burada birbirinden lezzetli mezelerle kendinize çok özel bir ziyafet çekebilirsiniz. En iyi tapasları deneyebileceğiniz bir diğer mekan olan Bilbao Berria’da ise 100’den fazla tapas çeşidini bulmanız mümkün.

2. Deniz ürünleri için Celta Pulperia

Celta Pulperia

Barselona’ya göre uygun fiyatlarla çeşitli deniz ürünlerini denemek isteyenler için bu mekanı tavsiye edebiliriz. Aynı zamanda Paella da deniz ürünleri için gidebileceğiniz yerlerden biri.

3. En güzel çikolatalar için Chök the Chocolate Kitchen

Chök the Chocolate Kitchen

Yemek sonrası güzel bir tatlı yemek istiyorsanız Katalonya Meydanı’nın hemen arkasındaki bu çikolata dükkanını ziyaret edebilirsiniz.

4. Şehrin en iyi hamburgerleri için Kiosko

Kiosko

Barseloneta bölgesinde bulunan Kiosko isimli hamburgerci pratik ve lezzetli bir öğün denemek isteyenler için gidilmesi gereken mekanlardan biri.

5. Özel bir yemek için Disfrutar

disfrutar

Şehrin en çok tercih edilen restoranlarından biri olan Disfrutar gurme lezzetler denemek isteyenlerin uğraması gereken yerlerden biri. Ancak oldukça yoğun olan mekanda yer bulabilmek için biraz acele ederek rezervasyon yaptırmakta fayda var.

6. Katalan mutfağını denemek için Casa Delfin

Casa Delfin

Eğer şehirde Akdeniz ve Katalan mutfağına özel lezzetleri denemek istiyorsanız bu mekanı tavsiye edebiliriz. Restoranda daha otantik lezzetleri keyifli içecekler eşliğinde tadabilirsiniz.

Şehirde daha pek çok önemli lezzet noktası olduğunu söyleyebiliriz. Siz de Barselona’nın özel lezzetler barındıran yerlerini yorum kısmından bizlerle paylaşarak yazımızın daha faydalı bir hale gelmesine katkıda bulunabilirsiniz. Bu lezzetleri denemek isterseniz Barselona’ya gitmek için avantajlı uçak biletleri için tıklayınız.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin