Londra’da Bedava Yapılacak 20 Şey

Londra her ne kadar dünyanın en pahalı başkentleri arasında bulunsa da bu şehirde de ziyaretçilerin ücret ödemeden yapabileceği pek çok keyifli etkinlik bulunuyor. 

Hazırlamış olduğumuz “Londra’da Bedava Yapılacak 20 Şey” listesi ile sizin için şehirde herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirebileceğiniz en keyifli etkinlikleri ve ziyaret edebileceğiniz yerleri listeledik. Dilerseniz vakit kaybetmeden listemizle sizi baş başa bırakalım…

Londra’daki ekonomik tatil seçenekleriyle ilgili daha fazla fikir edinmek için Londra’da ucuz tatil için ipuçları yazımıza göz atmanızı öneriyoruz. 

Londra’da Bedava Yapılacak 20 Şey

1. National Gallery

National Gallery

Van Gogh, Michelangelo gibi ünlü sanatçıların eserlerinin sergilendiği müzeyi ücretsiz gezebilirsiniz.

2. British Museum

British Museum

Dünyanın pek çok yerinden önemli eserlerin sergilendiği müzeye giriş ücretsiz. Dileyenler müze için bağışta bulunabiliyor.

3. Houses of Parliament

Houses of Parliament

Big Ben’in hemen yanında bulunan 19. yüzyılın ortalarında ne-gotik tarzda inşa edilmiş olan evler, İngiliz demokrasisi hakkında fikir sahibi olmak isteyenler tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

4. Tate Modern

Tate Modern

Thames Nehri’nin güneyindeki eski Bankside Power Station’da bulunan sanat galerisi, turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. Galerideki süresiz sergileri ücret ödemeden ziyaret etmeniz mümkün.

5. Greenwich Parkı

Greenwich Parkı

Yeşillikler içinde oturup şehrin muhteşem manzarasını izlemek isterseniz bir gününüzü Greenwich Parkı’nda geçirmenizi öneriyoruz. Özellikle yaz mevsiminde burada piknik yapmak insanlara büyük keyif veriyor.

6. Doğu Londra’nın sokak sanatı

Sokak Sanatı

Londra’nın özellikle doğu kesimlerinde bulunan Shoreditch bölgesindeki Middlesex ve Sclater sokakları ziyaretçilerin birbirinden etkileyici graffitileri ve çeşitli eserleri görebileceğiniz yerlerden.

7. Borough Market

Borough Market

Londra’nın en keyifli pazarlarından biri olan Borough Market’te çok keyifli bir alışveriş deneyimi yaparak birbirinden lezzetli ürünleri deneme fırsatı yakalayabilirsiniz.

8. Museum of London

Museum of London

İlk çağlardan itibaren Londra’nın uzak ve yakın tarihine kadar pek çok eseri inceleyebileceğiniz müzeyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

9. Kensington Gardens

Kensington Gardens

Sizi Kensington Bahçeleri’nde tamamen ücretsiz bir şekilde çok keyifli bir gün geçirmeye davet ediyoruz.

10. Queen’s House

Queen's House

Görkemli bir yapı olan Kraliçe’nin Evi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret ederek çoğunluğu denizcilikle ilgili süreli sergileri inceleme fırsatını yakalayabilirsiniz.

11. National Portrait Gallery

National Portrait Gallery

Bu galeride sadece sanat alanında değil, İngiltere’nin tarihinde önemli pek çok özel insanın portrelerini inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

12. Natural History Museum

Natural History Museum

Mart ile Kasım ayları arasında ziyaretçilerini ağırlayan müzede doğal yaşama dair pek çok parçayı inceleme fırsatını yakalayabilirsiniz.

13. Victoria & Albert Museum

Victoria & Albert Museum

Dünyanın en büyük dekoratif sanatlar müzelerinden biri olan müzede Asya ve Ortadoğu başta olmak üzere pek çok medeniyete ait dekoratif ürünleri inceleyebilirsiniz.

14. Sky Garden

Sky Garden

İngiltere’nin belki de en muhteşem manzaralarını seyredebileceğiniz Sky Garden ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilmektedir. Dilerseniz yapı içindeki cafe ve restoranlarda keyifli bir şekilde vakit geçirme şansına da sahip olabilirsiniz.

15. St. Paul’s Church

St. Paul's Church

Şehrin önemli dini ziyaret noktaları arasında bulunan ve Actor’s Church olarak da bilinen kiliseyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

16. Portobello Road Market

Portobello Road Market

Özellikle cumartesi günleri hayli yoğun olan İngiltere’nin bu sevimli bit pazarını haftanın her günü ziyaret ederek şehrin en özel alışveriş deneyimlerinden birini yaşayabilirsiniz.

17. Science Museum

Science Museum

Londra’ya çocukla gelenlerin ziyaret etmesi gereken yerler arasında bulunan Science Museum, birbirinden ilginç bilimsel sergileri ile büyük ilgi görüyor.

18. Sir John Soane’s Museum

Sir John Soane's Museum

Sir John Soane’ye ait olan ve sonradan müzeye çevrilen evi de şehrin görülmesi gereken yerlerinden biri. Müzeyi özellikle mumla aydınlatıldığı her ayın ilk salı günü ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

19. Temple Church

Temple Church

Çoğu kişinin Da Vinci’nin Şifresi’nden bildiği 12. yüzyıldan kalma bu kiliseyi de ücretsiz gidilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz.

20. Wallace Collection

Wallace Collection

Londra’nın mütevazı ve ilgi çekici müzelerinden biri olan Wallace Collection, ziyaretçilerine özellikle 17. ve 18. yüzyıla ait sanat eserlerini inceleme imkanı sunuyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin