Lille’de Ne Yenir? | En Özel 9 Lille Yemeği

Lille deyince insanı heyecanlandıran şeylerden biri de yemekleri oluyor. Şehirde muhteşem Fransız yemeklerinin yanı sıra komşuluk ilişkileri nedeniyle Flaman ve Belçika mutfağına dair çok özel lezzetleri tatma imkanına sahip oluyorsunuz.

Lille’de Ne Yenir? Ne İçilir?

“Lille’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabı olarak çok leziz peynirlerden şaraplara, hafif kreplerden tatlı makaronlara kadar pek çok cevabı şehrin lezzet duraklarında bulmanız mümkün olabiliyor. Belçika’ya yakın olması nedeniyle şehirde Belçika mutfağını da deneyimleyebilmek iyi bir fırsat.

Fiyatlardan bahsedecek olursak tıpkı Fransa’nın diğer şehirlerinde olduğu gibi Lille’de de yeme içme fiyatları özellikle Türk ziyaretçiler için biraz fazla gelebiliyor. Bunda elbette son dönemlerde kurlardaki artışında etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Tabi biraz araştırma ile uygun fiyatlı yiyecekler bulunabileceğini de belirtelim. Bu arada öğle yemeğinden sonra restoranlar akşam 7’ye kadar kapalı olduğundan planınızı bu bilgiye göre yapmanız faydalı olacaktır. Eğer o saate kadar aç kalamayacağınızı düşünüyorsanız atıştırmalık bir şeyler stoklamanızda fayda var.

İşte Lille’de ne yenir? Ne içilir? Nerede Yenir ve içilir? listesi… Keyifli okumalar…

1. Pain Au Chocolat

Paul’s (adres ve bilgi)

Pain Au Chocolat
Pain Au Chocolat

Şehre yeni gelmişseniz ve ağır bir şeyler yemekten uzak duruyorsanız Lille’deki pastanelerden birine girip bu çikolataları ekmeklerden yiyebilirsiniz. Dışı çıtır ve içi puf olan bu ekmeklerin merkezinde ise çikolata gizli. Tat olarak kruvasanı andırdığını söyleyebiliriz. Yanında bir fincan kahve ile çok güzel bir seçim olabilir.

2. Tartine

Cafe Olive (adres ve bilgi)

Tartine
Tartine

Tartine, bir tür açık sandviçtir. Hem hafif hem de lezzetli bir şeyler yemek isterseniz birkaç tane tartine sipariş edebilirsiniz. Bir veya birkaç dilim ekmeğin üzerine çikolata, reçel, peynir ve aklınıza gelebilecek pek çok şey sürülerek afiyetle yenir. Fiyatı da uygun olduğu için Lille gibi pahalı bir şehirde bizce kahvaltı veya günün diğer öğünleri için tartine yemek oldukça güzel bir karar olacaktır.

3. Raclette

Le Broc (adres ve bilgi)

Raclette
Raclette

Raclette, Fransa genelinde ve Lille yemekleri arasında favori yiyeceklerinizden biri olmaya kesinlikle aday. Raclette kelimesi Fransızca’da “kazımak” anlamına gelmektedir ve aynı zamanda Fransa’da yapılan özel bir peynir türüdür. Bu peynir türü eritilmekte ve eriyen kısım kazınarak yemek hazırlanmaktadır. Bir nevi peynir eritmesi diyebiliriz yani. Tabi lezzet boyutu olarak bu kadar basit tarif edebileceğimiz bir şey olmadığını da belirtmemiz gerek.

4. Carbonade Flamande

Vieques de la Vieille (adres ve bilgi)

Carbonade Flamande
Carbonade Flamande

En temel tanımıyla bir tür güveç olan carbonade flamande, başta kekik ve hardal olmak üzere çeşitli aromatik tatlarla harmanlanmış yumuşak sığır etiyle hazırlanan bir spesiyaldir. Yanında ise çok özel bir patates kızartması ve kruton ismi verilen bölgesel bir ekmekle servis edilmektedir. Çok seveceğinizi düşündüğümüz bu lezzet bizce “Lille’de ne yenir? Ne içilir?” listelerinde kesinlikle yer bulmalı.

5. Le Welsh

Estaminet La Vieille France (adres ve bilgi)

Le Welsh
Le Welsh

Lille’de yiyebileceğiniz farklı ama lezzetli şeylerden biri de bizce le welsh. Öncelikle üzerinde jambon, peynir ve yumurta olan bir dilim ekmek göreceksiniz. Bu ekmek altın rengini alana kadar pişirilerek bir tabağa konmaktadır. Tabağın yanında ise yeşillikler ve patates kızartması ile sunum tamamlanmaktadır. Yapımında çok çeşitli peynirler kullanılabilir. İşte size doyurucu ve lezzetli bir menü!

6. Merveilleux

Le Merveilleux de Fred (adres ve bilgi)

Merveilleux
Merveilleux

Fransızca’da “muhteşem, olağanüstü” anlamlarına gelen merveilleux, Lille’de tadabileceğiniz çok lezzetli bir pastadır. Çırpılmış kremadan oluşan bu lezzet dağı daha sonra rendelenmiş çikolata ve çeşitli soslarla sarmalanarak yemeye hazır hale gelir. Oldukça hafif ve kabarık olan bu pasta lezzeti ile görüntüsünün ne kadar örtüştüğünü bizlere gösteriyor.

7. Kahve

Tamper! Espresso Bar (adres ve bilgi)

Kahve

Hedefiniz harika kahvelerle güne başlamaksa Lille’de bu konuda size yardımcı olacak birçok cafe bulabileceksiniz. Bir fincan eşsiz bir kahve alarak üzerinizdeki ölü toprağını atabilir ve geçireceğiniz güzel günün planını sabahtan yapabilirsiniz.

8. Galette ve Krepler

Cafe Le Voltaire (adres ve bilgi)

Galette
Galette

Artık Fransa ile özdeşleşmiş bir lezzet olan galette ve krepler, Lille’de de mutlaka denenmesi gereken yiyecekler arasında bulunuyor. Galette, karabuğday unuyla yapılan bir tür kreptir ve ortasına tercihinize göre domates, patates, et gibi farklı lezzetler konabilmektedir. Krep ise çoğunlukla kahvaltılarda tercih edilen ve reçel, bal, çikolata gibi tatlı gıdalarla doldurularak tüketilen ince bir hamur işidir. Her ikisi de bizce denenmesi gereken önemli tatlardan.

9. Creme Brulee

Brasserie Andres (adres ve bilgiadres ve bilgi)

Creme Brulee
Creme Brulee

Karamelli bir tatlı olan creme brulee gerçekten denemeye değer bir lezzet. Tatlının lezzet sırrı ise kısık ateşte uzun süre pişirilmesinden geliyor. Tatlının en önemli noktası ise üst kısmından bulunan karamel tabakasının sıcak ve çıtır bir kıvama sahip olmasıdır.

Lille’de ne yenir? Ne içilir?” listemiz umarız damaklarınızı gıdıklamıştır! Bu konuda bildiğiniz farklı lezzetler varsa bunları bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

pinLille hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz “Lille gezilecek yerler” listemizi incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin