Fotoğraflarıyla Birlikte Laos’ta Gezi Noktaları

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Laos, son yıllarda yavaş yavaş turizm camiasında adından söz ettirmeye başladı. Buradan ülkeye daha fazla ziyaretçinin gelecek olması anlamını çıkartabiliriz. 

İlk önce Fransız sömürgesinden çeken, ardından Japonya’nın istilasına uğrayan, daha sonra ise Amerika’nın yağdırdığı ve hala bir kısmının patlamadığı belirtilen bombalardan nasibini alan çileli bir ülke olan Laos, yavaş yavaş geçmişin izlerini turizm sayesinde silmeye çabalıyor.

Laos Gezi Rehberi

Görece diğer birçok ülkeye nazaran ucuz bir ülke olması sebebiyle özellikle sırt çantalı gezginler Laos’u mesken tutmuş durumda. Laos’un dışarı açılmasıyla birlikte ülkeye yakın zamanda çok daha fazla turistin gelmesi bekleniyor.

Laos Hakkında Genel Bilgiler

Laos denize kıyısı olmayan bir Asya ülkesidir. Tayland, Çin, Kamboçya ile sınır komşusudur. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında gösterilen Laos’ta insanlar birçok ülkeye göre çok daha mütevazı hayatlar sürüyor.

Ülkede Kip para birimi geçiyor. 1 dolar yaklaşık olarak güncel kurla 8200 kipe tekabül ediyor. Ülkede konaklamak, yeme içme gibi ihtiyaçlar genel olarak uygun fiyatlara karşılanabiliyor. Ülke teknolojik anlamda birçok ülkeden geri durumda olduğundan burada çok fazla beklentiye girmemek tatilinizin daha keyifli olmasını sağlayacaktır.

Dünyanın en çok bomba atılan ülkesi: Laos

Ülkenin yolları da birçok ülkeyle kıyaslanmayacak derecede bozuk olduğundan ülke içindeki yolculuklarınızda konfor konusunda çok büyük hayallere dalmanızı pek önermiyoruz. Yolda geçen süreyi başka bir yere ulaşmak için geçirmeniz gerektiğini düşünmeniz sizi bir nebze olsun rahatlatacaktır.

Laos halkı henüz turizmle yeni yeni tanıştığı için gelen ziyaretçilere olan gülümsemeleri daha samimi ve içten. Bu nedenle buradaki insanların Güney Asya’nın diğer turistik bölgelerine göre daha güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenledir ki Laos huzuru ve sakinliği bulabileceğiniz ülkelerden biri.

Laos Gezilecek Yerler

1. Başkent Vientiane

Ülkenin başkenti: Vientiane

Her ne kadar bir başkent olsa da Vientiane büyük bir şehir olgusundan hayli uzak. Daha çok bir kasabaya benzeyen şehir ülkenin önemli siyasi ve idari merkezlerinden biri. Şehirde çok fazla yapılabilecek bir şey yok; ancak Vientiane’ye geldiğinizde That Luang Tapınağı ve Buddha Park’ı mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

2. Luang Prabang

Luang Prabang, Laos

Luang Prabang UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde bulunan bir yer. Burada fil safarisi, Mekong Nehri manzarasında keyifli vakit geçirme, Pak Ou Mağarası‘nı ziyaret etme gibi keyifli etkinliklere katılabilirsiniz. Şehirde gerçekleştireceğiniz Bisikletle Luang Prabang turu ise şehri tanımak için yapabileceğiniz en güzel etkinliklerden.

3. Mekong Nehri ve Pak Beng

Mekong Nehri ve Pak Beng

Mekong Nehri’nde gerçekleştireceğiniz keyifli bir tekne turu ile Laos’un güzelliklerini keşfetmeye ne dersiniz? Tekne yolculuğu ile ulaşacağınız Pak Beng Köyü ise klasik bir Laos köyünü görmek isteyenler için çok güzel bir fırsat.

4. Vang Vieng

Tubing yaparak nehir boyunca manzaranın tadını çıkarabiliyorsunuz

Özellikle tubing isimli nehirde akıntıya karşı insanların kendisini bıraktığı ve keyif yaptığı etkinlik birçok maceraperest genci Vang Vieng‘e çekiyor.

5. Luang Nam Tha

Kasabayı birçok sırt çantalı gezgin ziyaret ediyor

Bakir ormanlar cenneti Luang Nam Tha sizi sıra dışı bir trekking yapmaya davet ediyor. Trekkingin ardındansa bir köy evinde farklı ve sade bir konaklama seçeneği siz bekliyor.

6. Phonsavan

Kavanozlar Ovası, Phonsavan

Phonsavan sakin ve huzurlu atmosferiyle ve binlerce küpün bulunduğu Kavanozlar Ovası ile son yıllarda adından sıkça söz ettiren ve dünyadaki en gizemli yerlerden biri olarak sayılan bir destinasyon.

Ne Yenir

İstanbul Restaurant bir Türk ailesi tarafından işletiliyor

Laos’ta Mekong Nehri’nde yakalanan deniz ürünleri ve salatalar oldukça sık tüketilen menüler arasında yer alıyor; ancak balıkların deniz balığı kadar lezzetli olmadığını itiraf etmeliyiz. Ülkede daha çok domuz eti ve tavuk eti tüketiliyor. Bunun yanında sebze yemekleri ve pilav da hayli fazla tüketilen yemek türleri arasında gösterilebilir. Eğer zengin kahvaltı menülerini seven biriyseniz Laos’ta sıkıntı yaşayacağınızı söylememiz gerek. Birçok Asya ülkesinde olduğu gibi burada da birbirinden lezzetli tropikal meyveler ve bu meyvelerle hazırlanmış karışımlar da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında. Bu arada eğer gidilecek yerler listenizde başkent Vientiane de varsa burada bulunan İstanbul Restaurant’ı ziyaret ederek bir nebze de olsa kendinizi Türkiye’deymiş gibi hissedebilirsiniz.

Gece Hayatı

Laos, yoksul bir ülke olmasından ötürü gece hayatı konusunda çevresindeki Tayland gibi ülkelerin gece hayatıyla kıyaslandığında oldukça sade ve sakin bir ülke. Ülkede bulunan eğlence mekanları gece yarısı olmadan kapandığından çok hareketli bir yaşam beklememek gerekiyor. İnsanlar çok geç olmadan evlerine geçerek geceyi evlerinde geçirmeyi tercih ediyor.

Ne Zaman Gidilir

Ülke ekim-nisan arasında yağışsız bir dönem geçirmektedir. Eğer yağmurlu bir havada gezmek istemiyorsanız Laos tatilinizi bu tarihler arasında planlamanız çok mantıklı olacaktır.

Laos Vizesi

Laos vizesi alırken uçak bileti ve otel rezervasyonu istendiğini unutmayın

Eğer Güney Asya turuna çıktıysanız en kolay Laos vizesini Bangkok’tan alabileceğinizi bilmenizi istiyoruz. Laos vizesi için belgelerin neler olduğunu öğrenmek için buraya tıklayarak ilgili yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

Nasıl Gidilir

Laos genellikle direkt olarak gidilen bir destinasyon değil. Gezginler daha çok Tayland, Kamboçya, Vietnam gibi komşu ülkelerin ardından burayı rotalarına dahil ediyorlar. Bu ülkelerden gerçekleştirilen otobüs yolculuklarıyla Laos’a gitmek mümkün olabilmektedir.

Laos’a gitmek için ülkemizden gerçekleştirilen uçak seferlerini kullanmanız mümkün. Ülkemizden gerçekleştirilen seferlere alacağınız uçak bileti ile ülkenin başta başkent Vientiane olmak üzere çeşitli bölgelere gitmeniz mümkün olabilmektedir.

“Fotoğraflarıyla Birlikte Laos’ta Gezi Noktaları” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin