Korfu Alışveriş Rehberi | 5 Alışveriş Noktası

Keyifli bir yurt dışı seyahatine çıkmak istiyorsunuz ancak çok uzaklara gitmeden çok uzaklardaymış hissi uyandıran bir yer mi arıyorsunuz? Aradığınız cevap Korfu Adası olabilir…

Evet Korfu alışveriş rehberi büyük AVM’ler yok ancak butik dükkanlar size samimi ve otantik bir alışveriş deneyimi sunuyor. Venedik mimarisinin esintileri bu adada kendini hayli hissettiriyor. Sokakları caddeleri Yunanistan’a pek benzemiyor. Peki, bu adada alışveriş yapmak isterseniz?

1- Korfu Alışveriş Rehberi

Korfu Adası’nda standart bir alışverişin dışında sokaklardaki butik dükkanlardan alışveriş yaparak adaya özgü şeyleri satın alabilirsiniz. Mesela zeytinyağı ya da kekik alarak midenize yatırım yapabilirsiniz. Kumkat ve limondan yapılmış reçel, likör ve daha farklı şeyleri de gene bu güzel adada bulabilirsiniz. Uzoyu söylemeye gerek galiba..

Korfu Adası’na kadar gelip de kendiniz ve sevdikleriniz için birkaç hediyelik parça almadan dönmek olmaz tabi ki… Şehrin tarih ve huzur kokan sokaklarında bu konuda da size faydası olacak pek çok yerel dükkan bulunuyor. Örneğin tahtadan el yapımı pek çok farklı hediyelik eşyaları bu dükkanları arşınlayarak bulabilirsiniz.

2- Korfu’da Nerede Alışveriş Yapılır ?

#1 Nikiforou Theotiki Caddesi

Nikiforou Theotiki

Eski Kale ile Yeni Liman arasında uzanan bu cadde, adanın en önemli alışveriş durakları arasında bulunuyor. Buradaki pek çok dükkanda alışveriş yapabilir ve hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

#2 Liston Caddesi

Liston Caddesi

Kuşkusuz adanın en hareketli yerlerinden biri olan Liston Caddesi de alışveriş yapmak isteyenlerin uğraması gereken noktalardan biri.

#3 Sweet’n’Spicy Bahar

Sweet’n’Spicy Bahar

Pek çok baharatı, sirke, zeytinyağı, bal gibi gıdaları bulabileceğiniz bu dükkana mutlaka zaman ayırmanızı öneriyoruz.

#4 Corfu Sandals

Corfu Sandals

El yapımı sandaletleri çok uygun fiyatlara satın alabileceğiniz bu sevimli dükkanda çok güleryüzlü insanlar sizi karşılıyor. Belki kendinize belki terliği eskimiş bir arkadaşınıza buradan güzel bir sandalet almak istersiniz, ne dersiniz?

#5 Patounis Soap Factory

Patounis Soap Factory

Korfu gezilecek yerler listesine bu yeri unuttuk ancak şükür ki Korfu alışveriş rehberi ile bu özel mekanı sizlere tanıtma fırsatı yakaladık. Geleneksel yöntemlerle sabun üretimine devam eden mekanda fabrikasyon sabunlara hiç benzemeyen çok özel sabunları satın almak da oldukça iyi bir fikir ha?

Adada daha pek çok küçük ve özel dükkan bulunduğundan eminiz. Sizin de geziniz esnasında gözünüze çarpan, “mutlaka buraya girip bir şeyler almalısınız” diye düşündüğünüz dükkanlar varsa bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin