İskandinavya’nın Yaşanılası Şehri Kopenhag’ı Keşfetme Zamanı!

Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir Hakkında: Kuzey Avrupa ülkesi olan Kopenhag, Danimarka’nın en kalabalık şehri olup aynı zamanda başkentidir.  10. yüzyılda bir Viking balıkçı kasabası olarak yaşamına başlayan şehirde, Danca dili konuşulmaktadır. Ancak dünyanın en eğitimli insanlarının yaşadığı Kopenhag’da neredeyse herkes İngilizceyi çok iyi bilmektedir. Kültürel hayatı oldukça aktif yaşayan şehir, çeşitli sanat galerileri ve gece eğlenceleri ile kendinden söz ettirmektedir.Şehir hakkında daha fazla bilgi edinmek için sayfamızı ziyaret edin.

Ortalama Gezme Süresi: Kopenhag ortalama 3-4 günde gezilebilmektedir.

Gidilecek En İyi Zaman: Okyanus ikliminin hakim oluğu şehirde; Temmuz-Eylül arası yağmur yağışları görülüyor olup Mart ayının başına kadar kar yağışları görülmektedir. Haziran-Temmuz aylarında sıcak ortalamanın üstüne çıkıp güneşin etkisi görülmeye başlanmaktadır.  Şehri ziyaret edilebilecek en güzel aylar, Mayıs-Eylül arasıdır.

Bilgi; Kopenhag’ın ziyaret edilmesini sağlayan, Kopenhag Blues Festivali Eylül ayında gerçekleşmektedir.

Müze Kartı: Copenhagen Card satın alarak tüm müzelere giriş yapabilirsin. Ayrıca toplu taşma araçlarını ücretsiz kullanıp kartın geçeli olduğu restoranlarda indirimli yemek yiyebilirsin. 24 saatlik 54 € (352 TL), 48 saatlik 77 € (502 TL) , 72 saatlik 93 € (469 TL)  ve 120 saatlik olan kart ise 121 € (789 TL) ‘dur.

Kullanacağınız Yardımcı Uygulamalar: Guidepal,Tripwolf turistik noktalara yapacağınız gezinizi oluşturarak planlı hale getiren seyahat rehberleridir.

Havaalanı Merkez Ulaşım: Kopenhag Uluslararası Havaalanı şehir merkezinin güney doğusunun 8 km uzaklığında bulunmaktadır. Terminallerin önünde bulunan 5A numaralı otobüs hattını kullanarak yaklaşık 30 dakikalık bir sürede merkeze ulaşabilirsiniz. Terminal 3 binasında bulunan tren ile 10-15 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilir ya da şehrin çeşitli noktalarına girmek için ücretsiz shuttle servis seçeneğini kullanabilirsiniz. Her gün 04:30 – 23:18 saatleri arasında 10 dakikada bir, 23:18 – 04:30 saatleri arasında ise 20 dakikada kalkmaktadır.

Şehir içi Ulaşım: Avrupa‘nın en gelişmiş şehirleri arasında yerini alan Kopenhag‘da 24 saat boyunca toplu taşımayı kullanabilirsiniz. A kodlu otobüsler, şehrin merkezi yerlerine gittiği için en sık tercih edilen hattır. N kodlu otobüsler de yalnızca geceleri hizmet vermektedir. 2 hattı olan metroda, M2 şehir merkezine ulaşım hizmeti verir.

Ulaşım Kartları: Otobüs, metro, deniz otobüsü ve tren gibi ulaşım seçeneklerini kullanmak için Copenhagen Card satın alarak  24 veya 48 saat boyunca tüm hepsinde indirimli veya ücretsiz olarak geçerlidir.

Ulaşım; İstanbul’dan Kopenhag’a; Pegasus ve Norwegian Air bu hatta en çok uçan firmalar olup, 2 saat 25 dakika uçuş mesafesi bulunmaktadır. Ortalama 759 TL’ye uçuş gerçekleştirebilirsiniz.

Ne Yenir: 

Öneri: Hazır ne yenirden konu açılmışken içi rom ve karamelle doldurulmuş meşhur Kopenhag Chocolate; Toms Skildpadde’yi mutlaka denemelisiniz.

Restoran Bahşiş Ortalaması: Restoranlarda bahşişler hesaba dahil edilmektedir. Bu nedenle eksta bir para bırakmak alışagelen bir durum değildir.

*Kopenhag Gezilecek Yerleri Videosu 

*Kopenhag Gezilecek Yerler Haritası

-Müzeler

1-Viking Gemi Müzesi 

viking gemi müzesi

Burası Neresi? Kopenhag’a 25 dakika uzaklıkta bulunan Roskilde’de yer alan Viking Gemi Müzesi, her yaştan insan için eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Bin küsür yıl önce Kuzey, zamanın Vikingler olarak adlandırılan korsanları tarafından yönetilmekteydi. Bu korsanlar ahşap gemileri ile okyanusları gezerek topraklara saldırıp fethediyorlardı.

Neden Gitmeliyim? Roskilde’deki Viking Gemi Müzesi’nde, İskandinav ülkeleri için çok sembolik hale gelen Viking’lerin yaşamına dair bilgilere tarihsel rehber turuna katılarak edinebilirsiniz. Sezon ve tatil günlerinde müze birçok heyecan verici etkinliğe ve çalışmalara ev sahipliği yapmaktadır. Tersanede olan çalışmaları takip edebilir veya ahşap kesme ve söğüt dokuma gibi Viking el sanatları ile işçiliğinizi test edebilirsiniz.

Viking Gemi Müzesi’ne gitmek için, Kopenhag Merkez’den trenle Roskilde İstasyonu’na gidin, oradan ya 203 numaralı otobüsüne binin ya da kalan 2 km daha yürüyerek de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Yalnızca müzeyi değil, Danimarka’nın eski başkenti Roskilde’yi keşfedebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi olan Roskilde Katedrali‘ni ziyaret etmenizi öneririm.

 Google Haritalar’da Aç

Vindeboder 12, 4000 Roskilde, Danimarka

10:00-16:00

110 DKK (96 TL)

Web sitesi

2-Experimentarium

Experimentarium

Burası Neresi? Müze, Kopenhag merkezinin 6 km kuzeyinde, Hellerup’ta birinci sınıf bir bilim merkezidir. Her yaştan insan için eğlenceli ve uygulamalı şekilde bilimi öğreten harika bir keşfi alanı. Bilim gösterileri, bilim temalı bir müze dükkanı, bir restoran ve muhteşem bir manzaraya sahip 19 interaktif bilim ve teknoloji sergisine sahip üç kattan meydana gelmektedir.

Neden Gitmeliyim? Önemli bir kültürel alan olan bilim merkezi, deney çalışmalarının genişletilmesi ve yenilenmesi için oldukça önemli rol oynamaktadır. Toplam 16 interaktif sergi ile alanını ikiye katlıyor ve ayrıca geniş bir çatı terası, ziyaretçi alanlarıyla görsel zenginliğe sahip modern tesisler, büyük bir kafe, piknik alanı, kongre merkezi ve eğitim alanlarını içeriyor. Bilim merkezi gerçekten eğlenceli bir bilime adanmış ve tüm aile için saatler süren bir eğlence dünyasının içine çekiyor.

 Google Haritalar’da Aç

Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup, Danimarka

09:30-19:00

Web sitesi

3-Guinness World Records Museum

Guinness World Records Museum

Burası Neresi? Guinness Dünya Rekorları Müzesi, Kopenhag’daki Ostergade’de yer almaktadır. Buradaki en küçük kadın ve en uzun adamın sergilerini görün. Etkileyici insan yapımı yapısal kayıt veri tabanına göz atarak kesinlikle unutulmaz bir zamanın tadını çıkarmaya bakın.

Neden Gitmeliyim? Guinness; bilim, doğa, müzik, sanat ve spor dallarında büyüleyici bir dizi rekor, büyük Guinness Dünya Rekorları Müzesi’nde sergilenmektedir.Metal yiyen adam, en uzun bıyıklı adam gibi ilginç görüntülere şahit olacaksınız.

Bu ilginç müzede bulacağınız kategoriler; en ağır, en yüksek, en hızlı, en kısa, en uzun ve diğer tuhaf başarıları görmek için bu eşsiz müzeyi ziyaret edin. Sadece rekor kıran etkinlikler hakkında bilgi edinmek için bilim, uzay, spor, eğlence, mimari, yemek, teknoloji ve insan vücudu başarılarıdır.

Kaçırmayın! Etkileşimli Guinness Dünya Rekorları Müzesi,eğlence dünyasnına adanmış ve bir tiyatro şovunu içeren bir bölümü var. Aile dostu müze, ziyaretçilere dünya rekorlarından birini kırma şansı bile sunuyor.

 Google Haritalar’da Aç

Østergade 16, 1100 København, Danimarka

10:00-17:00 **Cuma-Cumartesi 10:00-19:00**

105 DKK (91 TL)

Web sitesi

4-The Open Air Museum

The Open Air Museum

Burası Neresi?  The Open Air Museum, dünyanın en eski ve büyük açık hava müzesi olup, 86 dönümlük bir alana yayılan müze, 1650-1940 döneminden kalan 50’den fazla çiftlik, değirmen ve ev barındırıyor. Evler ve çevresi gelen ziyaretçilerine ülke yaşamının tarihi ve ortamları gibi bir izlenim vermek amacıyla inşa edilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Danimarka ve Faeroe Adaları’ndaki hemen hemen her bölge ile Güney İsveç ve Kuzey Almanya’nın eski Danimarka eyaletleri, Açık Hava Müzesi’nde temsil edilir. Böylece Danimarka’nın hakkında tüm detayları için bir tam gününüzü ayırmanız gerekmektedir.

Burada, belirli bir çağda yaşayan insanların yaşam koşullarıyla tanışabilir, eski şehir topluluklarının yaşamını daha da iyi göstermek için, açık hava müzeleri okul tatilleri sırasında eski kostümler giymiş, el sanatları ve ev işleri yapan kişiler ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum sizi tarihsel bir yolculuğa çıkartacaktır.

Kaçırmayın! Genellikle eski el sanatları, yemek pişirme vb. şeyleri canlandırmaya ve öğrenme konusunda teşvik edicidir. Danimarkalıların dünyanın en zengin toplumlarından biri haline gelmeden önce aslında kim olduklarını görmek ve yaşam tarzlarını yakından inceleyebilmek için harika bir yoldur.

 Google Haritalar’da Aç

Kongevejen 100, 2800 Kongens Lyngby, Danimarka

Web sitesi

5-Zoological Museum

Zoological Museum

Burası Neresi? Zooloji Müzesi Kopenhag Üniversitesi, Danimarka Doğa Tarihi Müzesi’nin bir parçasıdır. Bir zamanlar Danimarka’ya özgü mamutlar, yünlü gergedanlar, bozkır bizonu ve dev geyik arasında yürüyüşe çıkarak, müze içerisinde yer alan at doğal tarih laboratuvarı, doldurulmuş hayvanlar ve iskeletlere dokunabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Zooloji Müzesin’ndeki Evrim sergisi, Darwin ve evrim hakkında en detay bilgileri içeriyor olup Danimarka’nın en büyük sergisidir. Sergi, hayatın en büyük sorularından birini, yani dünyadaki milyonlarca türün kökenini araştırıyor.

Darwin’in devrimci teorisinde, sizi birçok hayvan, iskelet, fosil ve tüm canlı organizmaları birbirine bağlayan ve milyonlarca yıldır yapmış olan çizgiler boyunca size yol göstermektedir. Teorinin sona erdiği noktada sergi kaldığı yerden devam etmekte; bilim tarafından yapılan keşiflerle ve  tekrardan teorisini doğruladığını öğreneceksiniz.

Geçici sergiler, özellikle doğal bilim ve zooloji üzerine devam eden araştırmaları ortaya çıkardığı için sizi şaşırtabilir. Araştırmaya dayalı bir kurum olarak Zooloji Müzesi, çeşitli uluslararası araştırma projelerine temel oluşturan çok hücreli hayvanların eşsiz bir koleksiyonuna sahiptir. Genel araştırma;  Omurgalılar ve Kuaterner Zooloji, Omurgasızlar ve Entomoloji olarak üç farklı bilimsel alanı kapsamaktadır.

Kaçırmayın! Kuzey Kutbu’ndan Güney Kutbu’na giderken faunanın nasıl değiştiğini deneyimleyerek, Buz Devri’nden bu yana Danimarka faunası hakkında bilgi edinebilirsiniz.  ayrıca müzeyi gezdikten sonra içerisinde yer alan mağazayı ziyaret edebilir veya kafede bir şeyler içebilirsiniz.

 Google Haritalar’da Aç

Universitetsparken 15, 2100 København, Danimarka

10:00-16:00 **Pazartesi kapalı**

Yetişkin:105 DKK (91 TL) / Öğrenci:50 DKK (43 TL)

Web sitesi

-Ulusal Park ve Bahçeler

6-Superkilen

Burası Neresi? Toplumun yardımıyla tasarlanmış 55 bin metrekarelik bir kentsel parktır. Hareketli şehir merkezinin kuzeyinde yer alan Superkilen Park, şehrin kültür açısından en çeşitli semtlerinden biri olarak kabul görmüş bölgede yer almaktadır.

Neden Gitmeliyim? Park; Kızıl Meydan, Kara Pazar ve Yeşil Park üç farklı bölgeye ayrılmaktadır. Parkın; her bir kısmı, neon pembesi, turuncu ve kırmızı şekillerde olup geniş bir halka açık yürüyüş yolunu kapsayan The Red Square, eğimli ve zik zaklı bir dizi sıkı beyaz çizgi ile doku verilen ve soyut hali de çocuk oyun alanı olarak hareket tasarlanan The Balck Market ve son olarak The Green Park, yuvarlak şekiller şeklinde oluşturulmuş geleneksel bir çimler serisidir. Bu bölümlerin her birinin teması, geleceğin psychedelic parkına benzeyen keskin, yüksek sanat motifiyle sunulmaktadır.

Superkilen’in en önemli özelliklerinden biri hemen parkın yakınında yaşayan 50’den fazla ülkenin halkından izler taşıyor olmasıdır. Bu izleri yansıtmak için halktan kendi şehirlerine özel eşyalar örneğin çöp kutusu, kanal kapağı, bank, ağaç vs önermeleri istenmiş ve  bu eşyalar 1’e 1 ölçeğinde yapılarak yerleştirilmiştir. Alanda Türkiye’nin de bulunduğu 50’den fazla ülkeden, orayı yansıtan 100 farklı eşya bulunmaktadır.

Etnik çeşitlilik sunan Superkilen, yetişkinleri ve çocukları daha aktif olmaya teşvik eden park projesi 2013 yılında AIA Ulusal Bölgesel ve Kentsel Tasarım Ödülü’ne layık görülmüştür.

 Google Haritalar’da Aç

Nørrebrogade 210, 2200 København, Danimarka

7-The King’s Garden

Burası Neresi?  Rosenborg Bahçesi olarak adlandırılan, IV. Kral Hristiyan döneminde saraya bağı olarak düzenlenmiştir. Ülkenin en eski kraliyet bahçesi olan yer, 1600’lerin başında IV. Hristiyan tarafından rönesans tarzında kurulmuştur. Günümüzde Kopenhag’ın merkezinde popüler bir sığınaktır ve yılda yaklaşık 2,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Neden Gitmeliyim? Büyüleyici Rosenborg Kalesi‘nin önünde 12 hektarlık bu muazzam park, hem yerliler hem de turistler tarafından şehrin en çok ziyaret edilen parkıdır. Parkın içinde Hercules Pavillon‘u ve ünlü Hans Christian Andersen heykellerine rastlayacaksınız.

Bahçeler, bir gül bahçesi ve çok sayıda farklı boyutlarda heykellere ev sahipliği yapmaktadır. 2001 senesinde yenilenerek oldukça ilgi çekici hale gelmiştir. Simetrik rönesans bahçesi Krumspringet, çocukların eğlenmesi için 1998’de açılan sanatsal bir macera oyun alanı mevcut.

Kaçırmayın! Oyun alanlarının yakınında dondurma, sandviç ve içecek satışı yapan bir kafe bulacaksınız. Parkın bir köşesinde yer alan Marionette Tiyatrosu, pazartesi günleri hariç, 1 Haziran ve 1 Eylül tarihleri ​​arasında, her gün 14: 00’te açıktır. Yalnız kula gösterileri Danca yapılmaktadır. Bilginize 🙂

 Google Haritalar’da Aç

Øster Voldgade 4A, 1350 København, Danimarka

Web sitesi

8-Frederiksberg Gardens

Frederiksberg Gardens

Burası Neresi? Bahçeler kraliyet ailesi için yapılmış olup  1749’dan beri halka açıktır. Yüzyıllardır Frederiksberg Bahçeleri, Kopenhaglar için favori bir gezi noktasıdır. Birçok insan piknik sepetlerini kaptığı gibi öğle yemeği için soluğu burada alıyorlar. Ardından bahçelerin en kuzeyindeki Kopenhag Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret ederek günlerini tamamlıyorlar.

Neden Gitmeliyim? Frederiksberg Sarayı‘nın çevresindeki Frederiksberg Bahçeleri ve Søndermarken,  iki romantik bahçe alanıdır. Frederiksberg Bahçeleri göller, kanallar ve çeşitli ağaçlar ile çok popüler bir parktır.

Zengin flora ve faunasıyla bahçeler asla tüm göz dolduran cinsten. Frederiksberg Bahçeleri’nin ana girişindeki ampul alanı her baharda çiğdem, scillas ve nergis ile muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapmaktadır.Bahçelerde bir yürüyüş yaparken, Çin  Pavilonu ve Apis Tapınağı gibi çeşitli sürprizlerin keyfini çıkartın!

Kaçırmayın! Tepede yer alan  Frederiksberg Sarayı, 1867’den beri ordu için bir subay eğitim okulu olarak kullanılmaktadır. Düzenli halk turları sarayı ziyaret etme ve 18. yüzyılda bir kraliyet evinin nasıl göründüğünü anlama fırsatı sunuyor. Tüm gün gezip yoruldunuz öyleyse yol üzerinde Çin Tea House’de mola vererek çey eşliğinde bir kek yiyin ve tüm yorgunluğunuzu unutun. 🙂

 Google Haritalar’da Aç

Frederiksberg Runddel 3D, 2000 Frederiksberg, Danimarka

Web sitesi

-Cadde ve Sokaklar

9-Jaegersborggade

Jaegersborggade

Burası Neresi? Nørrebro mahallesindeki Jaegersborggade sokağı, tehlikeliyken zaman içerisinden Kopenhag’ın en hippi ve en uğultu sokaklarından birine dönüşmüştür. Günümüzde, küçük yerleşim yeri yaklaşık 40 sanat galerisine, organik ürün dükkanlarına, vintage kıyafet dükkanlarına, seramik ve mücevher tasarımcılarına, bar, kafe ve restoranlara ev sahipliği yapıyor.

Neden gidelim? En ünlü Inge Vincent’ın seramik atölyesi, el sanatları mağazası Vanishin Point ve mücevher tasarımcıları Ladyfingers diyebilirim. Güzel bir kahve molası için  özel mikro roastery ve kahve danışmanlık firması olan Coffee Collective bulunmaktadır. Bölgede yemek yiyebileceğiniz en güzel mekanlar sırasıyla; Karamelleriet , Meyers Bakery ,Ro Chokolade , Manfreds Restoranı  ve Terroiristen yeraltı şarap barıdır.

 Google Haritalar’da Aç

10-Højbro Plads

Højbro Plads

Burası Neresi? Meydanın en önemli özelliğiKopenhag’ın kurucusu Piskopos Absalon’un atlı heykelinin bulunmasıdır. Orta çağda yapılan ringa balığı ticareti sebebiyle, heykelin alt kısmında  ringa balığı yüzdüğünü görebilirsiniz. Küçük balıkçı kasabasının büyümesinin sebebi bölgede yapılan tuzlanmış ringa balığı ihracatıdır. Dolayısıyla bölgeyi korumak için 1167 inşa edilen kale nihayetinde mevcut şehrin Kopenhag’ın kurulmasına yol açmıştır.

Neden Gitmeliyim? Højbro Plads;  kopenhag’ın doğum yeri olan Strøget yaya alışveriş caddesini ve Christiansborg Sarayı‘nın bulunduğu Slotsholmen’i birbirine bağlar. Meydan, Noel Pazarı ve Kopenhag Caz Festivali gibi çeşitli etkinlikler için kullanılmaktadır. Højbro ismini; (Highbridge), kanal ve kıyı şeridinin, Christiansborg Sarayı ve şapelinin ve Eski Menkul Kıymetler Borsası Børsen’in güzel manzaralarını sunmasından almaktadır.

 Google Haritalar’da Aç

11-Amagertorv

Amagertorv

Burası Neresi? Kopenhag’ın merkezi meydanlarından biri olan Amagertorv’a, buraya orta çağda ürünlerini satmak için gelen Amager çiftçilerinin adı verilmiştir. Günümüzde Amagertorv, Rådhuspladsen’i Kongens Nytorf’a bağlayan 1.1 km uzunluğunda bir alışveriş caddesi olan Strøget yaya bölgesinin bir parçasıdır.

Neden Gitmeliyim? Strøget caddesi ve marka mağazalarıyla doludur, bu yüzden bu cadde cephesinde Georg Jensen, Disney Mağazası, Louis Vuitton, Muson ve Illums mağazalarını rahatlıkla görebilirsiniz.

Bölgedeki en ilgi çekici binalar, 19. yüzyıl tarihçiliğinin Danimarka örneği olan Ole Haslunds Hus ve Royal Copenhagen mağazasına ev sahipliği yapan No.6’daki Mathias Hansen Evi. İkincisi ise, Kopenhag’daki en eski binalardan biridir ve daha sonra belediye başkanı Mathias Hansen için 1616 yılında inşa edilmiştir. Tipik bir Hollanda Rönesans tarzı evidir.

 Google Haritalar’da Aç

Amagertorv 1F, 1160 København, Danimarka

12-Nyhavn Bölgesi

Burası Neresi? 18. yüzyıl tüccarlarının evlerinin sıralandığı kartpostal gibi görünen yerdir Nyhavn Bölgesi. Şehrin simgesel görüntüsü olan yer, Kral V. Christian tarafından yaptırılmış ve rengarenk binaların sıralandığı liman, eski zamanlardan kalma teknelerle doludur.

Neden Gitmeliyim? Liman, en parlak dönemini yaşadığı günlerde hem yoğun bir ticaret merkezi hem de denizcilerin sabit kara parçasındaki sayılı anlarını değerlendirdiği bir bölgeymiş. Ayrıca bölgede, denizden sağ salim dönmelerini kutlayabilecekleri birçok bar ve taverna bulunmaktaydı. İnsanlar burada zaman geçirmeyi hala çok seviyor, fakat atmosferinin 300 yıl öncekinden çok daha sakin olduğunun aksi iddia edilemez.

 Google Haritalar’da Aç

-Doğal Güzellikler

13-Utterslev Mose

Utterslev Mose

Burası Neresi? Şehrin en büyük parkı. Hava, gökyüzü, su, huzur ve sessizlik, güneşlenme ve çocuklar için oyun alanları… Ne ararsan var.

Neden Gitmeliyim? Su, sazlık ve çalılar çok sayıda kuşu çeker. Bu sebeple Kopenhag’da pek çok farklı türün ürediği başka bir yer daha yok. Üstelik bir vakitler devasa siyah başlı martı kolonisine ev sahipliği yapan park, sürünün göç etmesiyle sona ermiştir. Günümüzde genellikle greylag kaz türü, büyüklüğü ve sayıları nedeniyle en dikkat çeken kuştur.Kuş gözlemcileri oldukça şanslı bu açıdan, yılın çoğunluğunda bu cennetin ortasında bir gözlem kulesi sayesinde birkaç nadir türü bulabilirler.

Bisiklet, koşu, yürüyüş, paten kaykay, ve çok daha fazla açık hava spor aktiviteleri için uygun olan bu harika alan Kopenhag’da gitmek için harika bir destinasyon. Kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. 🙂

 Google Haritalar’da Aç

Mosesvinget, 2400 København NV, Danimarka

-Kültür ve Sanat Merkezleri

14-Ordrupgaard

Ordrupgaard

Burası Neresi? Ordrupgaard Müzesi 1953 yılında Wilhelm ve Henny Hansen‘ın görkemli evinde açılmıştır. Kopenhag’ın 10 km kuzeyinde yer alan Ordrupgaard Sanat Müzesi, 19. yüzyıldan 20. yüzyılın başlarına kadar Kuzey Avrupa’nın en önemli Danimarka ve Fransız sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapmaktaydı.

Neden Gitmeliyim? Müzenin küçük gelmeye başlaması sonucu müze koleksiyonları bütün bir şekilde sergilenemediği için alanın genişletmesi için Snøhetta‘yı görevlendirilmiştir.20. yüzyılın başlarından kalma binalar, Zaha Hadid tarafından yeniden tasarlanarak uluslararası beğeni toplayan sanatçıların eserlerini içeren bir açık hava sanat parkına dönüşmüştür.

Aynı zamanda Snøhetta, var olan sergi alanlarına ek olarak tasarlamış olduğu gömülü kutulara benzeyen bu yeni sergi salonları beş yeni yeraltı sergi alanı, Zaha Hadid’in sergilerinin bulunduğu 20. yüzyıl binalarına bağlanır.

En büyük ilgi çekici noktası müzenin Zaha Hadid tarafından tasarlanan modern kanadında düzenlenen büyük geçici sanat sergileridir. Bununla birlikte, kalıcı olarak İskandinavya’daki Fransız izlenimci resimlerinin ve orijinal konakta sergilenen Danimarka altın çağı resimlerini göreceksiniz. Eski ev hala Cezanne, Monet, Renoir, Gauguin, Matisse ve Hammershøi‘nin eserlerini içeren müzenin kalıcı koleksiyonunun bir kısmını sergilemek için kullanılmaya devam edilmektedir.

Kaçırmayın! Avrupa’nın en güzellerinden biri olarak kabul edilen bir koleksiyondan muhteşem sanat eserlerinin tadını çıkarın ayrıca park herkese açıktır ve çocukların dokunmalarına ve oynamalarına izin verilen birkaç modern sanat eseri sergilenmektedir.

Çok hoş bir kafe içki ve küçük yemekler servis eder, ancak Danimarka’daki benzer mekanların çoğunda olduğu gibi, bahçede piknik yapmaya da izin verilmektedir.

 Google Haritalar’da Aç

Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund, Danimarka

Web sitesi

15-Thorvaldsens Museum

Thorvaldsen Museum

Burası Neresi? Thorvaldsen Müzesi Kopenhag’da, hayatı boyunca Roma’da yaşayan ve çalışan Danimarkalı neoklasik heykeltıraş Bertel Thorvaldsen’in sanatına adanmış tek müzedir. Müze, Kopenhag’ın merkezindeki küçük Slotsholmen adasında, Christiansborg Sarayı’nın yanında yer konumlanır. Michael Gottlieb Bindesbøll tarafından tasarlanan müze binası, 1848 yılında inşa edilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Danimarka’daki ilk halk müzesi olup Farklı bina, Thorvaldsen’in kapsamlı heykellerini sergileme amacını gütmektedir. Thorvaldsen’in heykeller ve kabartmalar için çizimlerini ve eskizlerini de içermektedir. Thorvaldsens Müzesi, Kopenhag’da tarihi bir bina ve dönüm noktası olarak bilinmektedir.

19. yüzyıl önde gelen ismi Bertel Thorvaldsen; Avrupa’nın en ünlü sanatçılarından biridir. Papa, Napolyon ve çok sayıda kraliyet ailesi için sanat eserleri ortaya koymuştur. Heykelleri Paris’ten New York’a, Roma ve Berlin’den Londra’ya her yerde mevcuttur.

Ancak elbetteki Kopenhag’daki Thorvaldsens Müzesi mirasının kalbinin attığı yerdir şüphesiz. Kendi çalışmalarının yanında, Danimarka Altın Çağı’ndan güzel resimler ve klasik antik çağlardan binlerce gösterişli eseri içeren özel koleksiyonları barındırıyor.

 Google Haritalar’da Aç

Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K, Danimarka

10:00-17:00 **Pazartesi kapalı**

Yetişkin:90 DKK (78 TL)  / Öğrenci:50 DKK (43 TL)

Web sitesi

16-Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek

Burası Neresi? 1888 yılında bira üreticisi Carl Jacobsen tarafından kurulan sanat müzesi, 1897’den beri halka açıktır. Dünyanın en büyük Akdeniz eserleri ve 19. yüzyıl sanat koleksiyonlarına sahiptir. Kopenhag’ın kalbinde yer alıyor olup antik ve modern sanatın harmanlandığı  Ny Carlsberg Glyptotek, eşsiz bir ortamda sergileniyor.

Neden gidelim?  Eski Eserler sergi salonu; Mısır, Yunan, Etrüsk ve Roma sanatının mükemmel koleksiyonlarını barındırır ve 3500 yıllık sanat ve tarih boyunca keyifli bir gezinti yapmanıza olanak sağlar. 19.-20. yüzyılların Danimarka resim ve heykelinin yanında aynı döneme ait Fransız sanatına odaklanır.

Danimarka Altın Çağı’ndan tabloların tadını çıkarın ve Fransız İzlenimciliği’nin yanı sıra Gauguin‘in 40’tan fazla eserini inceleme şansına nail olun. Degas‘ın bronz serisini ve Rodin’in 35 heykelini de görebilirsiniz. Müzeye Salı günleri girişin ücretsiz olduğunu unutmayın!

Kaçırmayın! Kış Bahçesi’nde  bir parça kek, hafif bir öğle yemeği ya da huzurlu bir ortamda sadece bir kahvenin tadını çıkarabileceğiniz Café Picnic’te kısa bir mola verebilirsiniz.

Ziyaretçiler için ek bir uygulama Ağustos / Eylül yaz konserleridir.  Klasik müziğin bir saatlik gösterileri müzenin konser salonunda gerçekleşmektedir. Konserler genellikle pazar günleri öğlen saatlerinde yapılır.

 Google Haritalar’da Aç

Dantes Plads 7, 1556 København, Danimarka

10:00-17:00 **Pazartesi kapalı**

 115 DKK (100 TL)

Web sitesi

17-Arken Modern Sanat Müzesi (Arken Museum of Modern Art)

Arken Modern Sanat Müzesi

Burası Neresi? Kopenhag’ın 20 km güneyinde Køge Bay Plajı‘ndaki yapay manzarada yer alan harika ve anıtsal bir yapıdır. 1996 tarihindeDanimarka Kraliçesi Margrethe tarafından açılmıştır. Devlet kontrolünde olan özel müze, İskandinavya ve uluslararası ressamların modern sanat çalışmaları sergilenmektedir.

Neden Gitmeliyim? En iyi çağdaş sanat koleksiyonlarından birine sahip olup 400’den fazla eser içeriyor. Müzede, diğerinin yanı sıra Avrupa’nın en önemli İngiliz sanatçısı Damian Hirst, Alman sanatçı Anselm Reyle‘nin dokuz eseri olan Asger Jorn’un Læsø adlı eserinin kalıcı bir sergisi ve Çinli sanatçı Ai Weiwei‘nin koleksiyonları sergilenmektedir.

Kaçırmayın! Müze dükkanı; İskandinav tasarımı, sanat kitapları ve hediyelik eşyaların ilham verici bir karışımıyla bölgenin önde gelen tasarım mağazasından alışveriş yapabilirsiniz.

18-Cisterns in Søndermarken

Cisterns in Søndermarken

Burası Neresi? Kopenhag’ın Frederiksberg bölgesindeki Søndermarken’in yeşil çimenlerinin altına gömülmüş, gün ışığının asla ulaşmadığı devasa bir yeraltı alanıdır. Sonrasında yerini sanat sergileri ve mimari ve eşsiz iklim ile ilgili çeşitli etkinlikler aldı. Burada katedraller ve kasvetli yeraltı mezarlarına benzeyen karanlık, soğuk ve nemli bir yeraltı dünyası ile karşılaşacaksınız.

Neden Gitmeliyim? Sambuichi mimarisi doğadan esinlenerek tasarlamaktadır. Binaları belirli bir yerin karakterine ve gizli niteliklerine şekil vererek inşa eder. 21. yüzyılın küresel zorluklarıyla nasıl yüzleşeceğinin takdire şayan örneklerini sunmaktadır.

İpucu; Hafta sonları giderseniz yoğunlukla karşılaşabilirsiniz bu sebeple erken veya geç gitmenizi tavsiye ederim. Sanat alanına mümkünse kendi lastik botlarınızı giyip gitmelisiniz.

 Google Haritalar’da Aç

Bag Søndermarken, 2000 Frederiksberg, Danimarka

70 DKK (61 TL)

Web sitesi

19-Kunstforeningen GL STRAND

Kunst Foreningen GL STRAND

Burası Neresi?  Gl Strand’ın kalıcı bir koleksiyonu bulunmamaktadır. Richard Mosse, fotoğraf belgeseli ile çağdaş sanat arasındaki ilişkiye meydan okuyan deneysel çalışmasıyla tanınmaktadır. Incoming sergisini müzisyen Ben Frost ve fotoğrafçı Trevor Tweeten ile birlikte ortaya koymuştur.

Karmaşık termal kamera teknolojisini kullanarak mülteci ve göçmenlerin Avrupa’ya olan yolculuklarını gösteriyor. 16 metre uzunluğunda bir duvarda gösterilen ve bazıları üç metreden daha geniş olan Kale serisinden seçilmiş fotoğraflardan oluşan 53 dakikalık bir filmden oluşuyor.

Kaçırmayın! Kafeleri ilham verici ve dinlendirici bir atmosfer sunar. Çeşitli kitapları okurken bir fincan kahvenin ve taze kekin tadını çıkarmaya bakın.

 Google Haritalar’da Aç

Gammel Strand 48, 1202 København, Danimarka

Cumrtesi-Pazar: 11:00-17:00/Salı-Cuma:11:00-18:00/Çarşamba-Perşembe:11:00-20:00

Web sitesi

20-Danimarka Ulusal Sanat Müzesi

Danimarka Ulusal Sanat Müzesi

Burası Neresi? 1300’den günümüze uzanan çok sayıda Danimarka ve Avrupa eserine ev sahipliği yapmaktadır. 2014 yılında müze bahçesi kurulmuş ve bahçenin ortasına bir gölet yer almaktadır. Gölet boşsa, sanat enstalasyonları ve konserler için kullanılırken kışın buz pateni pisti olarak değerlendirilmektedir. Yeni müze bahçesi içinde şehir hayatı sanat, ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Neden gidelim?  Kopenhag’ın en büyük kültürel cazibesi olan müze, Danimarka Altın Çağı’nın başyapıtları ve Vilhelm Hammershøi’nin 19. yüzyıl Kopenhag’ın son derece etkili iç mekanları da dahil olmak üzere Danimarka’nın en tanınmış sanat eserleriyle tanışmak için mükemmel bir alandır.

 Google Haritalar’da Aç

Sølvgade 48-50, 1307 København K, Danimarka

10:00-18:00 **Pazartesi kapalı**

Bilet Fiyatları

Web sitesi

-Eğlenceli Yerler

21-Bakken

bakken

Burası Neresi? Dünyanın en eski eğlen parkı olan Bakre’de Dyrehavsbakken, Kopenhag’ın kuzeyinde yer almaktadır.  Jægersborg Dyrehave’nin yeşil ormanlık alanlarında yer almaktadır. Bakken’i ziyaret etmeden önce at arabası veya piknik yapmak için mükemmel bir alandır.

Neden Gitmeliyim? Bakken’e geldiğinizde, tarihi değeri ve eşsiz konumu nedeniyle büyük markaların veya neon tabelaların olmadığını yasaklandıklar göreceksiniz. Bunların yerine, renkli ahşap yapılar, küçük dükkan sahipleri, farklı tezgahlar sizi karşılayacak. 82 yıllık ahşap rollercoaster da dahil olmak üzere parkın içindeki birçok aktivite sizleri heycanlandırıcak.

Bakken; birçok yerde yemek, atıştırmalık veya bir fincan kahve veya bir kadeh şarabın tadını çıkarmanız için güzel bir ortam sunar. Bir puba dönüştürülen eski Londra otobüsünde bir bardak bira içmek için oldukça güzel olacaktır.

Kaçırmayın! Bakkens Hvile’deki kaçırılmaması gereken akşam eğlenceleri arasında eski moda kabare var. 132 senedir “şarkı söyleyen kızlar”ı dinleyebilirsiniz.

 Google Haritalar’da Aç

Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg, Danimarka

12:00-24:00

Yetişkin: 270 DKK (285 TL)

Web sitesi

22-Tivoli Bahçeleri

Tivoli Bahceleri

Burası Neresi? Walt Disney’e ilham veren dünyaca ünlü ve eski parkındaki tüm aile bireyleri için eğlence çeşidi mevcut. Disney, , 1955’te Disneyland’ı açmadan önce birkaç kez Danimarkalı eğlence parkını ziyaret etmiş, notlar almış ve aynı atmosferi yaratmak istemiştir.

Neden Gitmeliyim? Şık dekarasyona sahip Nimb Bar’a giderek kaliteli içecekler ve lüks brunch lezzetleri servis edilmektedir. Birinci sınıf kalitede bir kadeh şarap tatmak için Nimb Vinotek tam size göre.

Bahçenin en eski restoranları arasında yerini alan Grøften, yerel tatların yanı sıra eşsiz lezzetteki sandviçler servis etmektedir.

Hızlı bir yemek için Danish remoulade ile kaplı Hotdog Corner’da bir hot dog veya I LOV IT FOOD’da taze yeşil salata alın.  Bir bardak sıcak kahve ya da soğuk bir bira için, Søcaféen’i tercih edebilirsiniz.

Kaçırmayın! Yaz döneminde açılan Tivoli Bahçeleri, ulusal ve uluslararası tanınmış sanatçı ve orkestraların yanı sıra Eylül ayının bitimine kadar bale gösterileri ile eşsiz konserler düzenlenmektedir.

Ayrıca Pantomime Tiyatrosu; klasik, masal ve pandomim gibi çeşitli dans alanlarında yaklaşık 300 performans sahnelenmektedir. Fiyatlar 200 DKK  ile başlar ve şovlara bağlı olarak 800 DKK’ya kadar çıkabilmektedir.

 Google Haritalar’da Aç

Vesterbrogade 3, 1630 København V, Danimarka

11:00-23:00

Bilet Fiyatları 

Web sitesi

-Çocuklarla Gidilebilecek

23-Copenhagen Zoo

copenhagen zoo

Burası Neresi? Burada 4 binden fazla hayvanla tanışabilir ve gün içerisinde göreceğiniz hayvanlar sayesinde bir kıtadan diğer kıtaya yolculuk yapabilirsiniz.  1859 yılında Kopenhag’da kurulan hayvanat bahçesi, 10 hektarlık arazide yaklaşık 250 tür yaşamaktadır.

Neden Gitmeliyim? Danimarka’da en çok ziyaret edilen Hayvanat Bahçesi ve aynı zamanda Avrupa’nın en eskisidir. Misk öküzü ve Malayan tapiri gibi birçok nadir türü içerisinde barındıran hayvanat bahçesi, fil evi ve büyük çocuk hayvanat bahçesi ile oldukça ünlüdür. Keşfedilecek bir dünya olan Copenhagen Zoo sizleri bekliyor!

Kaçırmayın! Panda House’da Fransız yemeklerinin tadını çıkartırken, Botanika’da meyve suları, kahve ve pişmiş ürünler sunan bitki bazlı bir restoranı göreceksiniz. Bir de FOLK var tabi. Açık sandviçler gibi klasik Danimarka yemekleri sunan rahat ve geleneksel bir restorandır.

 Google Haritalar’da Aç

Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg, Danimarka

10:00-16:00

Bilet Fiyatları

Web sitesi

24-National Aquarium Denmark

National Aquarium Denmark

Burası Neresi? Kuzey Avrupa’nın en büyük akvaryumu olan National Aquarium,  çocuklar ve yetişkinler için eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Akvaryumun tasarımsal amacı, ziyaretçilerine su altında hissi yaratması için her yeri su doludur.

Neden Gitmeliyim? Dünyanın dört bir yanından 400’den fazla farklı canlı türüne ev sahipliği yapan akvaryum; mercan kayalığı, mercanda yaşayan renkli balıkları ve diğer hayvanları sunmaktadır.

Kaçırmayın! Danimarka Ulusal Akvaryumu ziyareti sizlere eğlence ve cazibenin muhteşem birlikteliğini bilgiyle harmanlayarak eşsiz bir deneyim yaşatmaktadır. Øresund’un çarpıcı manzarası ile Kopenhag şehrinin kuleleri arasında yer alan akvaryum Den Blå Planet, mimari bir yapıt ve en önemli turistik merkezdir.

 Google Haritalar’da Aç

Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup, Danimarka

10:00-17:00

Bilet Fiyatları 

Web sitesi

25-Botanical Garden

Burası Neresi? 1870 yılından bu yana şehir merkezinde yer alan Botanical Garden, 10 hektarlık bir alanı kaplayarak 13 binden fazla bitki türünü barındırmaktadır. Bahçe, Kopenhag Üniversitesi’nin bir parçası olan Danimarka Doğa Tarihi Müzesi’ne aittir.

Neden Gitmeliyim? 27 seraya sahip bahçenin en dikkat çekeni Palm House’dir. Zengin ve çeşitli florası ve birçok gölgeli ağacının tadını çıkarmak için hoş bir atmosfer yaratmaktadır. Kopenhag’ın merkezindeki diğer büyük parkların kalabalıklığından uzakta, Botanik Bahçesi barış ve huzur hislerini yaşamanızı sağlayacaktır.

Botanik Bahçesi, Danimarka’nın en büyük canlı bitki koleksiyonuna sahip olup; bir bramble bahçesi, Alp bitkileri ile bir kaya bahçesi, bir ormangülü alanı,  Danimarkalı bitkilere adanmış bir alan ve göl boyunca uzun bir alan dahil olmak üzere her biri farklı özelliklere ve spesifik bitki türlerine sahip farklı alanlara ayrılmıştır.

Kaçırmayın! 29 Haziran 2018’de açılan Botanik Bahçesi yaz sezonu boyunca açım kalacak Kelebek Evini açtı. Burada ziyaretçiler kelebeklerin büyüleyici yaşamını ve dönüşümünü yakından izleme şansına sahip olabilirler.

 Google Haritalar’da Aç

Gothersgade 128, 1123 København, Danimarka

08:30-16:00

60 DKK (52 TL)

Web sitesi

-Gece Gezilecek 

26-Hıve

hive

Burası Neresi?  Popüler bir gece kulübü olan Hıve, Kopenhag’ın kalbi Gammeltorv’a yakın bir yerde bulunmaktadır. Aslında bu kulüp Zen ve Sunday’in bir parçasıdır. Uluslar arası standartlarda, nadiren görülen bir hizmet seviyesine sahip VIP masa ve şişe servisi sunan üst düzey bir gece kulübüdür. Daha enerjik izleyiciler için, Cuma günleri  birkaç DJ’in çıkıp performans sergilediği eğlenceli bir akşam geçirmenize olanak sağlamaktadır.

 Google Haritalar’da Aç

Skindergade 45, 1159 København, Danimarka

23:00-05:00

Web sitesi

27-The Jane

the jane

Burası Neresi? Sofistike ödülü sahibi mekan,  Kopenhag’ın en popüler bar ve kılüp kombinasyonlarından birine dönüşmüştür.  Kulüpten içeri girdiğiniz an yaratılan atmosfer ile  kendinizi  başka bir zaman ve yerde gibi hissedeceksiniz!

Özellikle Amerikan draması Mad Men’den esinlenmiştir.  Kitaplarla dolu ahşap raflar, titreyen mum alevleri, çeşitli portrelerle bezenmiş Jane gerçekten hoş bir dekora sahip. Yaş sınırının 23 olduğunu belirtmeliyim.

 Google Haritalar’da Aç

Gråbrødretorv 8, 1154 København, Danimarka

20:00-05:00 **Pazartesi-Salı-Çarşamba kapalı**

Web sitesi

28-Nord

nord

Burası Neresi? Nord, Tivoli eğlence parkına ve Vesterport tren istasyonuna yakın konumda Vesterbrogade’deki seçici clubber için inşa edilmiş bir kulüptür. Nord diğer kulüplerden ayıran özelliklerinden biri de masa servisidir. 200’den kişi kapasitesi olan kulüp, çok meşgul olabileceği, ancak yeni insanlarla tanışmak için samimi alan sağlayabileceği anlamına gelmektedir.

Kopenhag’ın en iyi DJ’lerinin sabahın erken saatlerine kadar modern melodiler ve klasiklerin karışımını çalıyorlar. Girişlerde 30 yaş üstü arkadaşlardan oluşan büyük bir grup 28 veya 29 olan bir veya iki gruba sahipse, bir miktar esneklik sağlanabilir ancak bu kuralın istisnasıdır. Kıyafet konusunda sıkı bir kural olmadığı gibi  kapıda güvenlik görevlileri içerideki kalabalıklık ortamına bakarak almama hakkına sahiptirler.

*Kopenhag Yakınında ve Çevresinde Gezilecek Yerler 

-Köy ve Kasabalar

29-Christiania

Christiania

Burası Neresi? Christiania, 1970’lerde eski bir askeri kışla üzerinde bir grup maceracı hippi tarafından kurulmuştur. Kopenhag’ın kalbinde yer alan Christiania, popüler cazibe merkezlerinden biridir.

Kendi kendilerinin özerkliğini ilan eden semtin nüfusunun yöneticisi yoktur ve hiç kimsenin konutu yoktur. Eski kışlalar ve kendi elleriyle inşa edilip dekore edilmiş evler topluluğa aittir ve hiçbiri satın alınamaz. Bu bölge Kopenhag tarafından değil direkt devlet tarafından kontrol edilmektedir.

Christiania, 1970’lerde bölgeye ilk taşınan insanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 850 nüfusa sahiptir. Bazıları size etrafı göstermekten ve eski güzel günler hakkında sohbet etmekten hoşlanırken, diğerleri konuşamayı pek sevmezler. Christiania araçsız bir ortam olduğundan, Christiania bisikleti tercih edilmektedir.

Kaçırmayın! Pusher Caddesi’nin başlangıcında yer alan Sunshine Bakery’de drømmekage pastasını, kocaman açık alanı sahip alkolsüz kafe Månefiskeren‘de iyi bir kahve içmeyi, hem yerel insanı tarafından hemde turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Nemoland Café hamburger, sandviç ve her türlü rahat atıştırmalık yemeği öneriyorum.

Ama daha lüks bir yemek tercih ediyorsanız alakart menüden taze balık ve et yemekleri servis ettiği Spiseloppen‘e gitmenizi tavsiye ederim.

Google Haritalar’da Aç 

30-Brøndby

Brøndby

Burası Neresi? Bu muhteşem, “bahçe şehri” Danimarka’nın Kopenhag’ın hemen dışında yer almaktadır. Her bir topluluk, kuşbakışı bakıldığında pizzaya benzeyen dilimlere sahiptir . Danimarka’daki Garden City, toplulukların çember bahçelerinde birlikte yaşadığı bir yer.  Garden City, 1964 yılında Brøndby belediyesinin kaçamakların oluşturulması için imzaladığı zaman inşa edildi. Tasarım tipik İskandinav köylerin düzeninin dayandığını bir tasarıma sahiptir.

Aslında insanlar burada sürekli olarak yaşamıyorlar. İnsanlar sadece ilkbahar ve yaz aylarında bahçe işleriyle uğraşabilecekleri küçük bir arsaya sahip oldukları bir yer ve genellikle tam zamanlı olarak yaşamlarını yasaklayan yasalar vardır. Yani Nisan ve Ekim ayları arasında ülke hayatının tadını çıkarmak isteyen kişiler tarafından kiralanıyor.

Google Haritalar’da Aç 

-Turistik Şehirler 

31-Hamburg

hamburg

Burası Neresi?  Elbe, Alster ve Bille Nehirlerinin kesişim noktasında konumlanır. Kent merkezi, Binnenalster ve Aussenalster Gölleri etrafında yer alır. Kentte, su kanallarını birbirine bağlayan 2 bin 302 adet köprü mevcuttur. Almanya’nın Berlin’den sonra gelen ikinci büyük şehri Hamburg; önemli bir liman kentidir. Hamburg Limanı, Avrupa’nın 2. büyük limanıdır. Hem turistik ve ticari anlamda uluslar arası bir şehir olup yaklaşık olarak 1.8 milyon nüfusa sahiptir.

Neden Gitmeliyim? Görkemli bir barok tarzı mimariye sahip olan Rathausmarkt & Belediye Binası,  Elbe Nehri kıyısında konumlanan Fischmarkt pazarı, şehrin en güzel seyir noktası St. Michael’s Church kulesi, bir doğa harikası Planten un Blomen, kıyısında yürüş yapıp bisiklete binebileceğiniz Alster Gölü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Speicherstadt ve listeyi daha da uzatabileceğim görmeye değer birçok nokta…  Yolunuz düştüğü takdirde keyif alacağınız bir gezi sizleri bekliyor.

Ulaşım: Kopenhag’dan Hamburg’a yaklaşık  4 saat süren bir tren yolculuğu sonunda ulaşım sağlayabilirsiniz. Günde üç sefer düzenlenmekte olup bilet fiyat aralığı 24,35 € ( 156 TL)  – 105,90 (685 TL) €’dur.

32-Oslo

oslo

Burası Neresi? Norveç’in en büyük şehri Oslo, İskandinavya’nın ise  4. Büyük şehridir. Önceden 1049’da yılında “Christiania” adıyla kurulan şehir bir liman liman şehridir. 1925 yılında tekrardan kurulan kent,  ülkenin kültürel ve finansal merkezi haline gelmiş ve dünyanın en pahalı şehirleri arasında yer almıştır.

Neden Gitmeliyim? En bilinen ünlü yeri Karl Jahans Caddesi,  turistlerin gözde mekanı Vigeland Heykel Parkı, şehir manzarasına hakim Akesrhus Castle, Nobel Barış Ödülü sahibi City Hall-Belediye Binası, modern sanat koleksiyonuna sahip  The National Gallery Oslo’da ziyaret edilmeye değer noktaları arasında yerini alıyor.

Ulaşım: Kopenhag’dan Oslo’ya tren ile ulaşım için detaylı bilgileri web sitesini ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

33-Berlin

berlin

Burası Neresi? Kozmopolit kent, Berlin yaklaşık 3,5 milyonluk nüfusa sahiptir. Kuzey Amerika, Güney Amerika, Balkanlar, Doğu Avrupa, Orta Doğu, Güney Afrika ve daha çeşitli bölgelerden gelen göçmen sayısıyla nüfusuyla Almanya’nın en kalabalık şehirlerinden biridir. Spree Nehri tarafından ikiye bölünmüş Berlin, tekne turu yapmak için müthiş bir yer.

Neden Gitmeliyim? Berlin’in en simgesel yapısı Brandenburg Kapısı,Berliner Dom Kilisesi, East Side Gallery oluşturan Berlin Duvarı, eğlencenin doğuş noktası Alexanderplatz, Brandenburg için yazlık saray olarak kullanılan Charlottenburg Sarayı, Küçük İstanbul Kreuzberg Berlin’in olmazsa olmazları.

Ulaşım: Kopenhag ve Berlin arası 354 km olup bilet fiyatları 35.60 € (228 TL)  – 188.90 € (1227 TL) arasındadır.

34-Malmö

malmö

Burası Neresi? İsveç’in güney kıyısında, Skane bölgesinde yer alan liman kenti Malmö, Uzun yıllar boyunca Danimarka’nın en büyük ikinci şehri olan Malmö’nün önceki dönemde ismi ise “kum yığını” anlamına gelen “Malmhaug”dür. En eski yerleşim bölgelerinin 14. ve 15.yüzyıllarda kurulduğu şehrin bu tarihi bölümlerinde tipik, keresteli evlerini de hala görebilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? 13. Yüzyıldan kalma St. Peter Kilisesi, şehrin simgesi olan Turning Torso, Rönesans döneminden kalma Malmöhus Slott, Malmö Opera Binası önünde bulunan Tragos heykeli mutlaka görülmeli!

Ulaşım:  Kopenhag’dan Malmö’ye tren ile gitmek için detaylı bilgileri web sitesinden öğrenebilirsiniz.

35-Stockholm 

stockholm

Burası Neresi? İsveç’in orta Güneydoğu kesiminde Stockholm Bölgesi’nin içinde yer alan bir kent, on dört adadan oluşmaktadır. Riddiarfjarden Körfezine bakan kesim kent merkezi olarak kabul edilir. Kuruluşu 1252 yılına dek eskiye dayanan İsveç’in başkenti ve en kalabalık şehridir. Doğayla iç içe geçen şehir doğayı koruma konusunda gösterdiği özen için 2010 yılında Avrupa Komisyonu tarafından verilen “Avrupa’nın Yeşil Başkenti” ödülüne layık görülen ilk şehir olmuştur.

Neden Gitmeliyim? Kentin en dikkat çekici yapılarına ev sahipliği yapan Eski Şehir’de Kraliyet Sarayı, Stockholm Katedrali, Parlamento Binası ve Nobel Müzesi’ni ziyarete öncelik tanıyabilirsiniz.

Ulaşım: Günde altı kez sefer yapan tren Kopenhag ile Stockholm arası 5 saatte varmaktadır.Bilet fiyatları 372.20 € (2428 TL)’dur.

*Kopenang’a Yakın Havaalanları 

  • openhag Roskilde Havaalanı 38 dakika (31 km)
  • Malmo Sturup Havaalanı 55 dakika (47 km)
  • Angelholm Helsingborg Havaalanı 1 saat 17 dakika (77 km)
  • Kristianstad Havaalanı 1 saat  37 dakika (97 km)
  • Halmstad Havaalanı 2 saat (120 km)

*Temel İrtibat Bilgileri

-Konsolosluk Bilgileri

Adres:Rosbaeksvej 15, 2100 Kobenhavn Ø Danmark

Telefon Numarası:+45 39 20 55 00

Çalışma Saatleri: 09:00 -17:30

-Acil Durum Numaraları

Acil Durum Hattı: 112

-Kopenhag’da Telefon Kullanımı

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. ( Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı /açık olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin