Katar’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Süper Yemek

Arabistan’ın en lezzetli yemeklerini yiyebileceğiniz Katar’da denemeniz gereken tatları sizler için derledik.

Katar’da ne yenir, ne içilir yazımızı inceleyerek, Arap kültürünün sevilen lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

#1 Katar’da Ne Yenir ?

Buyurun yazımıza geçelim;

1- Machboos

Machboos

Pirinçlerden oluşturulan bir tabağın üzerine; balık, tavuk eti, dana eti ve deve eti arasından istediğinizi ilave ederek lezzetle tüketebileceğiniz bir yemektir. Ülkenin en sevilen lezzetlerinden olan machboosu dilediğiniz etle tüketebiliyorsunuz.

2- Saloona

Saloona

Etlerin baharatlar ve sebzelerle birlikte haşlanmasından oluşan yemek hem lezzetli hem de hafif bir tada sahip.Yanında pilavla birlikte tercih edebileceğiniz saloonanın tadına bakmanızı öneriyoruz.

3- Margoog

Margoog

İçerisinde incecik hamurlardan, yeşil sebzelere kadar birçok farklı malzeme barındıran margoog, bir tabakta doymanızı sağlayacak oldukça güzel bir yemek. Sebzelerin ve etlerin harmanlandığı bu yemeği hafif ve lezzetli akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz.

4- Harees

Harees

Buğdayın suyunu bırakıp şişene kadar pişirilmesinden elde edilen harees Türkiye’de de özel günlerde yapılan meşhur Arap yemeklerinden biridir. Harees, buğday püresinin ortasına dökülen bol yağla servis edilmektedir.

5- Thareed

Thareed

Sebzelerin ve kuzu etinin odun ateşinde veya fırında çömleklerde uzun süre pişirilmesiyle yapılan thareed, özellikle iftar sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Denemenizi tavsiye ediyoruz. 🙂

6- Madrouba

Madrouba

Süt ve tereyağıyla pişirilen pirinçlerin, fasulye ile birleştirilerek püre haline getirilmesiyle oluşmuş bu yemek, geleneksel Katar sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir.

7- Luqaimat

Luqaimat

Türkiye’de ‘’lokma’’ olarak bildiğimiz Luqaimat, akşam yemeklerinin ardından tercih edilebilir. Tatlı krizinizi anında kesecek bu tatlının üzerine biraz tarçın serperek tüketebilirsiniz.

*Katar’ın gezilecek yerleri yazımızı incelediniz mi?

Katar’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin