Karlsruhe Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflarıyla Birlikte

Güneş ışınlarını andıran sokakları, gezilecek yerleri, tarihi, kültürü ve sevecen insanlarıyla Almanya’nın en yeni şehirlerinden olan Karlsruhe’yi birlikte tanıyalım.

Avrupa’nın en genç şehirlerinden olan Karlsruhe gezilecek yerler yazımızda şehrin en güzel yerlerini sizler için derledik. Seyahat rotanızı belirlemeden önce listemize bir göz atmanızı öneririz.

#1 Karlsruhe Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Karlsruhe Palace

Karlsruhe Palace

Cherles III William tarafından 1715 yılında kurulmuş olan Karlsruhe Sarayı, şehrin en önemli tarihi yapılarından biridir. Savaşlar sırasında hasar görse de yapı restorasyon işlemleriyle ilk gün ki hali gibi duruyor.

İçerisinde Karlsruhe Müzesi’nin bulunduğu sarayı ziyaret etmeden şehirden ayrılmamanızı öneriyoruz. Karlsruhe Sarayını, pazar günleri dışında dilediğiniz her gün saat 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

2- Karlsruhe Zoo

Karlsruhe Zoo

Şehrin kalbinde canlılarla birlikte eğlenmeyi, neşeli bir gün geçirmeyi isterseniz Karlsruhe Zoo’yu görmenizi öneriyoruz.

Bir hayvanat bahçesinde görebileceğimizden daha fazlasına sahip olan Karlsruhe Zoo’da birbirinden güzel canlıları görüp, doğal ortamlarında nasıl davrandıklarını izlemenin tadını çıkarabilirsiniz. Karlsruhe Zoo’yu haftanın her günü, 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

3- Karlsruhe Eyalet Müzesi

Eyalet Müzesi

Karlsruhe’de tarih içerisinde bir yolculuğa çıkmak isterseniz Karlsruhe Eyalet Müzesi uğramanız gereken ilk noktalardan biri. Orta Çağ döneminden 20.yüzyıla kadar uzanan eserler topluluğuna dünyaca ünlü koleksiyonları görebileceğiniz müze 1919 yılından beri ziyaretçilere açık.

Müze içerisinde gezerken Türklerle yapılmış savaşlardan kalan ganimetleri de görme şansına sahipsiniz. Müzeyi pazartesi günleri dışında saat 10.00-18.00 arasına gezebiliyorsunuz.

4- Kunsthalle Müzesi

Kunsthalle Müzesi

Almanya’da bulunana en büyük müzelerden biri olan Kusthalle Müzesi, Orta Çağ’dan günümüze ulaşmayı başarmış eserler muhafaza etmekte.

Bünyesinde yaklaşık 800 eseri bulunduran yapı içerisinde her yaş grubunun ilgisini çekecek farklı koleksiyonlara yer veriliyor. Canınız sıkılmadan gezebileceğiniz bu müze sayesinde Avrupa kültürünü ve tarihin yakında öğrenebileceksiniz.

5- Karlsruhe Botanik Bahçesi

Karlsruhe Botanik Bahçesi

Şehrin gürültüsünü ve kalabalık ortamını sevmiyorsanız, gezerken aynı zamanda kafanızı dinleyebileceğiniz hoş merkezlerden biridir Karlsruhe Botanik Bahçesi.

Bu bahçe içerisinde kurak iklimlerden tropikal iklimlere kadar birbirinden farklı bitkileri görebileceğiniz gibi, kuş sesleri arasında gezmenin tadını çıkarabilirsiniz. Gruplar veya tekli halde gezebileceğiniz bahçeyi, haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

6- Karlsruhe Pyramid

Karlsruhe Pyramid

Karlsruhe şehrinin merkezinde yer alan Karlsruhe Pyramid, Friedrich Weinbenner’in tasarımıdır. Farklı mimarisiyle dikkat çeken yapı şehrin simgeleri arasında yer alıyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Karlsruhe Pyramid’i görmenizi ve önünde fotoğraf çekilmenizi öneriyoruz.

7- Grand Ducal Mezar Şapeli

Grand Ducal Mezar Şapeli

Devlete ait anıtlardan biri olan Gran Dual Mezar Şapeli, Karlsruhe’nin görülmesi gereken noktaları arasında yer alıyor.1889-1896 yılları arasında inşa edilmiş olan şapel, şehrin gürültüsünden uzak olması amacıyla ormanlık alanların yakınına inşa edilmiştir.

Muhteşem Neo-gotik mimarisiyle dikkat çeken şapeli Nisan-Ekim ayları arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Bu güzel şehrin gezilecek yerlerini öğrendik şimdi sıra buraları yakından görmeye geldi. En uygun Karlsruhe uçak bileti fiyatlarını inceleyerek, en hesaplı bileti anında satın alabilir karlı uçmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Karlsruhe gezilecek yerler ile ilgili tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin