Kapadokya Gece Hayatı | 15 Eğlence Mekanı

Türkiye’nin en özel turistik bölgelerinden biri olan Kapadokya, yıl içerisinde yerli yabancı pek çok ziyaret alıyor. Bölgeye gelen turistler gündüzleri büyüleyici gezi noktalarını gezerken gece hayatını da verimli olarak değerlendirebilmektedir.

Kapadokya gece hayatı denince akla gelen en meşhur gece eğlencesi olarak Türk Geceleri gösterilirken, bölgede akşam saatlerinde eğlenebileceğiniz muhteşem Kapadokya şaraplarının tadına bakabileceğiniz mekanları da yazımızda derledik;

*  Kapadokya Gece Hayatı

Listenin ilk sırasında;

#1- Kapadokya Türk Geceleri

Restaurantlar yerli ve yabancı turistleri çekmek adına, Türk kültüründen örnekler sunulan bir gece düzenler. Kapadokya yöresel yemeklerinin yendiği, çeşitle meze alkollü veya alkolsüz içeceklerin bulunduğu, çayda çıra oynandığı, dansözlerin dans ettiği ve yöresel kıyafetler giyildiği bir eğlence düzenlenir. Genellikle 200 ile 1000 kişi kapasiteli büyük restoranlarda yapılıyor fakat ailenizle gitseniz bile kolayca dahil olabiliyorsunuz. Yemekli ya da yemeksiz paketlerden birini seçebiliyorsunuz.

Fiyatlar seçtiğiniz programa göre 150-300 TL arası değişmektedir.

Program saati : 20:00 – 23:00

*Gösteriler 2 – 2:30 saat sürmekte olup, restaurantlara gitmeden önce rezervasyon yapmanız gerekmektedir.

1- Yaşar Baba Restaurant ( Uçhisar )

Kapadokya Türk gecelerini başlatan 1980 yılından beri köklü bir işletmedir. Eşsiz doğa manzarası ve kültürel etkinlikleri ile bölgede faaliyet gösteren Yaşar Baba Restaurant, yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği adreslerden biri olup, yöresel dans gösterileri ile eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Foursquare puanı : 6.4/10

Telefon : 0384 219 28 70

Adres : Kurttepe Mevkii, Uçhisar / Nevşehir

2- Evranos Restaurant ( Avonos)

Evranos-restoran

Dikkat çekici ve ilginç mimarisi ile görülmeye değer mekanlardan biri olan Evranos, yeraltı kaya restaurantıdır. Kapadokya gece hayatı sizi Türk mutfağının yöresel lezzetleri çömlek ve testi kebabı gibi lezzetli yemekleriyle taçlandırırken dans gösterileriyle de görsel şölen yaşamanız için Evranos’a yönlendiriyor.

Foursquare puanı : 6.7/10

Telefon : (0384) 511 37 50

Adres : Orta Mahallesi, No:88 Avanos / Nevşehir

3- Uranos Sarıkaya Restaurant

Uranos Restaurant

2001 yılından beri hizmet veren Uranos, kayadan oyma büyük bir salonuyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Kapadokya gece hayatı Uranos ile ambiyans olarak size alışılagelmişin dışında restaurant hizmeti yaşatıyor.

Foursquare puanı : 8.5/10

Telefon : (0384) 511 35 60

Adres : Akbel mevkii, İkinci taş köprü karşısı Gülşehir Yolu Avanos /Nevşehir

4- Halayhan Restaurant

halayhan restoran

Nevşehir – Ürgüp yolu üzerinde bulunan Halayhan Restaurant, duvarları kabartma ve 5 locadan oluşuyor her loca adını Kapadokya medeniyetlerinden almış. Sizlere hem eğlenceyi hem kültürü bünyesinde barındıran bir hizmet sağlıyor.

Foursquare puanı : 7.8/10

Telefon : (0384)219 31 31

Adres : Yukarı Mahallesi Uçhisar / Nevşehir

5- Harmandalı  Restaurant

harmandalı restaurant

Uçhisar’da bulunan Harmandalı Restaurant, dans gösterileri kadar mekan tasarımının da dikkatinizi çekebileceği mekanlardan biri. Eski bir hanın restore edilmesiyle hizmete açılan restaurant, kayalardan oyma duvarlarıyla dikkat çekiyor. Türk gecesi oryantal, folklor, semazen gösterileri ile özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarmıştır.

Foursquare puanı : 8.1/10

Telefon : (0384)219 31 31

Adres: Kavak Köyü Yolu, 50210 Nevşehir

#2 Nevşehir Gece Hayatı

1- Club Tren Kapadokya

tren bostanlı

Birçok şehirde şubesi bulunan markalaşmış, çok sık tercih edilen mekanlardan biri olan Tren Kapadokya ünlü djlerin de gelmesiyle coşkulu bir eğlence hizmeti sunuyor. Programı olan gecelerde giriş ücreti olabiliyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Foursquare puanı : 7.0/10

Telefon : 0531 911 71 82

Adres: Yunus Emre Caddesi No:69/1 Uçhisar

#3- Ürgüp Gece Hayatı

Ürgüp Kapadokya’nın diğer turistik rotalarının yanında gelişmiş ve en kalabalık noktası. Yerli ve yabancı turistlerin tercihlerine göre şekillenmiş bir gece hayatı sunuyor.

1- Joy Bar

joy bar kapadokya

Ürgüp bar tercihi için en çok seçilen eğlence merkezlerinden olmakla beraber Joy Bar, müzikleriyle büyük şehirlerdeki eğlence anlayışından farksız bir hizmet sunuyor. Merkezi bir yerde olması gece gidiş dönüşleriniz için kolaylık sağlayabilir.

Foursquare puanı : 7.0/10

Telefon : 0544 341 80 08

Adresİmran Mahallesi, İstiklal cad No:1 D:2 Ürgüp

2- Angel Cafe Bistro

angel cafe ürgüp

Sabah 9:00’dan gece 03:00’e kadar açık olan mekan hem cafe hem eğlenceyi bünyesinde barındırıyor. Angel Cafe Bistro Bar’da Temenni Tepesi’ne karşı kış aylarında sıcak Kapadokya şarapları içmek için uğrayabilir, canlı müzik eğlencesini yaşayıp geç saatlere kadar dans edebilirsiniz.

Foursquare puanı : 7.6/10

Telefon :0507 359 09 09

Adres : Cumhuriyet Meydani 4/5,Ürgüp

3-Adonis Cafe Bar

adonis bar ürgüp

Eğlenmek isteyenlere farklı seçenekler sunan Adonis Disco Bar, bir tarafı disko diğer tarafı türkü bar olan konseptiyle ister bağlamanın sesine kulak verip türkülere eşlik edebilir, isterseniz de müziğin ve dansın akışına katılabilirsiniz.

Foursquare puanı : 6.6/10

Telefon :  (0536) 992 02 90

Adres : Karağandere Mahallesi, Ürgüp

4- Asım’ın Yeri

asımın yeri

Yerli ve yabancı turistlere şarap evi, club-bar, fasıl gibi seçenekleriyle eğlence sunuyor. Mekanın ızgara salonunda yemek yerken canlı müzik ekibi darbuka, keman, bağlama ile sizlere Türk müzik zevkini yaşatıyor. Teras bölümü de bulunun mekan, aileler için uygun olmakla birlikte kutlama, doğum günü organizasyonları için de ziyaretçilerini ağırlıyor.

Foursquare puanı : 7.8/10

Telefon : (0384) 341 28 67

Adres : Esbelli Mah. Dolunay-2 Sok. No: 24, Ürgüp

5- Mahzen Şarap Evi

mahzen sarap evi

Kapadokya ve Ürgüp’te yetiştirilmiş altı farklı çeşit üzümlerden yapılan doğal şarapları tatmak ve görmek isterseniz ilk adresiniz Mahzen Şarap Evi olmalı. Kapadokya gece hayatının vazgeçilmezlerinden olan sıcak şarapların en iyilerini de burada denemeniz mümkündür. Mahzen Şarap Ev,hem şaraplarınızı yudumlayıp hem de müzik dinlemek için birebir.

Foursquare puanı : 8.2/10

Telefon : ( 0384 ) 341 89 91

Adres : İstiklal Cad. No: 20 Hamam Yanı, Ürgüp

#4 Göreme Gece Hayatı

1- Red Red Wine

red wine kapadokya

Küçük bir şarap evi olan Red Red Wine’da, duvar oyuntularına konulan şarap şişeleri eşliğinde otantik bir ortamda meşhur Kapadokya şaraplarını içme şansına sahip olabiliyorsunuz. Kapadokya şarapları denemenizin başlıca sebebi ise bu şarapların Kapadokya bölgesinde bulunan meşhur üzüm bağlarından elde edilen hasatlardan yapılmasıdır. Otantik sıcak ortamı, kilimleri, divanı ve kış aylarında yanan şömine ile romantik anlar yaşayabilirsiniz.

Foursquare puanı : 6.9/10

Telefon :0384 271 21 83

Adres : Müze Caddesi 9, Göreme

2-Red Rock Cafe Bar

Farklı mimarı yapısıyla dikkatleri çeken mekanlardan biridir. Bir mağaranın içinde eğlenceli bir gece geçirmek isterseniz uğrayacağınız adreslerden biri olmalı. Hem eski hem yeni müziklerle ziyaretçilerini karşılıyor.

Telefon : 0543 303 00 24

Adres : Uzundere Mahallesi, Göreme

3- One Way

one way kapadokya

Kapadokya gece hayatı içerisinde canlı müzik dinlemek istediğinizde gideceğiniz adreslerden biri ”One Way Cafe” olmalı. Misafirlerine samimi ortam sunan One Way’da dilediğiniz şarkları peçeteye yazarak isteyebilirsiniz. Farklı müzik türleriyle kendinizi oyun havası oynarken bir anda hüzünlü şarkılara eşlik ederken bulabilirsiniz. Mekanın yoğunluğundan dolayı gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Foursquare puanı : 7.1/10

Telefon : (0384)271 23 40

Adres : Uzun Dere Cad. / Göreme

#5- Avanos Gece Hayatı

1-Kervanhan Karmine Cafe Bar

kervanhan kapadokya

Kapadokya gece hayatı Kervanhan Karmine Cafe Bar ile ziyaretçilerine türkü evi olarak sıcak ve samimi bir ortam sunuyor. Hatta dilerseniz arkadaşlarınızla farklı bir köşesinde tavla oynayabilirsiniz. Sakinliğiyle ön planda olan mekanlardan biri.

Foursquare puanı : 8.6/10

Telefon : (0384) 511 35 35

Adres: Yukarı Mah. Edip Akbayram Sok. No:29, 50860 Avanos/Nevşehir

Eğer Kapadokya’yı tatil rotanıza eklediyseniz diğer Kapadokya yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

“Kapadokya Gece Hayatı | 15 Eğlence Mekanı” üzerine 2 yorum

  1. Yazdığınız blog sayesinde kapadokyaya gitmeden gezmiş kadar oldum. Ve daha heyecanlı bir şekilde gideceğim. Teşekkürler..

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin