Kanada Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 30 Yer

Amerika Kıtası’nın kuzey ucunda bulunan Kanada, yüz ölçümüyle dünyanın en büyük ülkelerinden biridir.

Yüksek yaşam standartları ve korunmuş doğal alanlarıyla dünyanın birçok ülkesinden insanları kendine çeken Kanada, görülecek birçok güzel noktaya sahip. Soğuklara aldırış etmeden her daim gezmeye gönül veren seyahat severler için hazırladığımız ‘’ Kanada Gezilecek Yerler ’’ yazımıza bir göz atalım..

Muttart Konservatuarı

muttart konservatuarı

Kanada’nın en güzel noktalarından olan Muttart Konservatuarları, sahip olduğu üçgen şeklindeki yapılarla dikkat çekiyor.

Edmonton’un en büyük botanik bahçelerinden birine ev sahipliği yapan Muttart, bitki tutkunları arasında oldukça popüler. Konservatuvar içerisindeki seralarda dolaştıktan sonra biraz dinlenmek için kafelerde soluklanabilirsiniz.

Konservatuarı haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

CN Kulesi

cn kulesi

Toronto’nun ünlü simgesi olan 553 metrelik CN Kulesi, kentin en ilgi çekici yerlerinden biridir ve ıskalamanız imkansız. Kentte yükselen yapı, neredeyse her yerden görülebilir. 1972-1976 arası inşa edilen kule bir zamanlar dünyadaki en uzun yapıydı.

Hava açık olduğu zamanlar Sky Pod bölümünden Niagara Şelaleleri‘ni ve New York’u görme şansınız oluyor. Restoran ve cafe gibi yerler olması da kuleyi vazgeçilmez yapan öğelerden. Turistik geziye geldiyseniz CN Kulesi’ne mutlaka gitmelisiniz.

Edmonton Hayvanat Bahçesi

edmonton hayvanat bahçesi

Saskatchewan Nehri kıyısında bulunan Edmonton Hayvanat Bahçesi, şehirde canlılarla bir arada bulabileceğiniz samimi ve sevgi dolu bir ortam.

350’den fazla hayvanın evi olan bu park içerisinde kuş türlerinden yırtıcı canlılara, kaplanlardan aslanlara ve farklı familyalardan daha birçok canlıyı görme şansına sahipsiniz.

Hayvanlarla yakından iletişim kurmak ve onları beslemek isterseniz uğramanızı önerdiğimiz noktalar arasında kesinlikle Edmonton Hayvanat Bahçesi geliyor. Parkı haftanın her günü 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Royal Ontario Müzesi

ontorino sanat galerisi

ROM olarak da bilinen müze, Kanada’nın mükemmellik konusunda uluslararası üne sahip ilk müzelerinden biridir. Seçkin bir koleksiyona sahip olan müze, dünyanın dört bir yanında büyük sergilere geçici süreliğine yer açıyor. Böylece ziyaretiniz sırasında çok farklı sergileri görme fırsatınız olabilir.

Casa Loma

casa loma

Güzelce muhafaza edilen Casa Loma, Orta Çağ kalesini anımsatan olağanüstü bir yapıdır. 100 odalı ve onlarca banyolu kale şimdi müze olarak kullanılıyor. Kanada’nın en önemli miraslarından olan kalenin kuleleri, tünelleri ve ahırları görmeye değer.

Vancouver Müzesi

vancouver müzesi

1894 yılından beri faaliyet gösteren Vancouver Müzesi, geçici ve daimi olmak üzere iki ayrı bölümde hizmet veren önemli bir müze..

Sergi programlarının 3 yıl önceden planlandığı müzede, kent tarihine ilişkin birçok fotoğraf ve belgeye ulaşabileceğiniz gibi şehrin tarihi eserleri hakkında da detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 🙂

Entertainment District

entertainmenet district

Toronto’nun eğlence mekânı diyebiliriz. Akşamları cıvıl cıvıl olan yerde tiyatro gösterileri, müzikaller, konserler ve diğer sahne sanatları icra ediliyor. Sosyalleşmek için güzel bir noktadır.

Toronto Gezilecek Yerler yazımızı inceleyip,detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ripley’in Kanada Akvaryumu

ripley's akvaryumu

Toronto’nun en yeni turistik yerlerinden bir tanesi CN Kulesi’ne yakın olan Ripley Akvaryumu’dur. Bu müthiş tesis her türlü deniz hayatını sergiliyor. Ancak en etkileyici özelliği hareketli büyük su altı tünelidir.

Ziyaretçiler okyanus dünyasını izlerken güzel bir deneyim yaşıyor. Aydınlatmalar sayesinde canlıları ayırt edebiliyorsunuz. Dokunmatik ekranlar da hoş bir tecrübe sağlıyor.

Çin Mahallesi

kanada çin mahallesi

Çin Mahalleleri; Asya, Avustralya, Amerika, Afrika ve Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında  yer alan şehirlerin en hareketli noktaları arasında yer alıyor. Günümüzde kentin alışveriş duraklarından biri olan mahallede, kendinizi bir anda Çin’in herhangi bir şehrindeymiş gibi hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. 🙂

Burada, Çin sanatına ilişkin hediyelik eşyalar ve kıyafetler de satın alabilmeniz mümkün.

Çin Gezilecek Yerler yazımızı inceleyip,detaylı bilgi alabilirsiniz.

Dr. Sun Yat-Sen Klasik Çin Bahçesi

dr sun yat-sen klasik çin bahçesi

Kentin kalbinde yer alan Dr. Sun Yat-Sen Klasik Çin Bahçesi, mistik atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan bir harikalar diyarı adeta.. Çin’deki özel bahçeler baz alınarak tasarlanan Çin Bahçesi, barındırdığı her unsurun dengeli ve sembolik olduğu Taiz felsefesinden esintiler barındırıyor. Keyifli bir gün için akla gelecek ilk adreslerden..

Distillery District

distillery historick sokağı

Toronto’nun Distillery Bölgesi, modaya uygun bir eğlence ve alışveriş bölgesi haline getirilmiş tarihi alandır. Ziyaret edenler şirin butikleri, galerileri, sanatçı stüdyolarını ve restoranları bulacak. Distillery Bölgesi aynı zamanda çeşitli eğlencelere de ev sahipliği yapıyor. Sayısız gösteri sanatı okulları burada faaliyet veriyor.

High Park

kanada high park

Göletler, bahçeler, dereler, parkurlar… Başlangıçta Howards’a ait olan 165 dönümlük arazi mülkiyeti, 1873’te Toronto şehrine verildi. Böylece parkın kullanımı vatandaşlara açılmış oldu. Büyük parkın içinde güzel havalarda uzunca vakit geçirebilirsiniz. Özellikle temmuz ve ağustos zamanlarında açık hava tiyatrosunda oyunlar sergileniyor.

Bloedel Çiçek Konservatuvarı

Kanada’nın, 100. yıldönümünü kutlamak için şehirde kurulan Bloedel Çiçek Konservatuvarı,  500’den fazla bitki türünün ve 100’den fazla kuş türünün yer aldığı harika bir bahçe.

1969 yılında açılan bahçede, harika bir yürüyüşün ardından muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz. 🙂

Kanada Havacılık ve Uzay Müzesi

kanada havacılık uzay müzesi

Şehir merkezine çok yakın mesafede konumlanan Kanada Havacılık ve Uzay Müzesi, uzay meraklıları için akla gelen ilk adres. Dünyanın her yerinden getirilen uzay ve hava araçlarının sergilendiği müzeye, ziyaretler de oldukça fazla.

Yediden yetmişe her yaştan insana hitap eden koleksiyonlar içerisinde havacılık tarihine dair pek çok bilgi bulabileceğiniz bilgisini de şimdiden verelim..  🙂

Calaway Park

calaway parkı

Calgary’ye gittiğinizde gezilecek yerleri gördükten sonra biraz da eğlenmek isterseniz uğrayabileceğiniz yerlerden ilki Calaway Park.

Günün stresini atıp biraz aksiyon yaşamak isterseniz birbirinden eğlenceli tam 32 farklı oyuncağa binebilir ve korkularınızla yüzleşebilirsiniz. Kimi yüksekten düşer gibi kimisiyse suyun altına dalış heyecanını yaşatan bu oyuncaklarda eğlenmenin yaşı yok.Şehre gittiğinizde bu parkı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Calgary Gezilecek Yerler yazımızı inceleyip,detaylı bilgi alabilirsiniz.

Nitobe Anıt Bahçe

nitobe anıt bahçesi

Kuzey Amerika’nın en otantik Japon bahçelerinden biri olan Nitobe Anıt Bahçesi, mistik atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan bir doğa harikası adeta.. Japon felsefesi ve mitolojisine göre tasarlanan bahçede, lotus çiçeklerinden tutunda Japon dilek fenerlerine kadar pek çok güzelliğe yer vermesi.

Diğer yandan bahçe içerisinde küçük bir balık ekosisteminin yanı sıra bazı böcek türlerini destekleyen yapay bir havuz da mevcut.

Japonya Gezilecek Yerler yazımızı inceleyip,detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bilim Dünyası

kanada bilim dünyası

Şehrin kar amacı gütmeyen kuruluşlarından biri olan Bilim Dünyası, aynı zamanda Vancouver’in mimari bakımdan en özel binalarından biri. Küre binanın içerisinde pek çok etkileşimli sergi ve görüntüler gözler önüne seriliyor. 🙂

Kentin bilim merkezi olarak gösterilen bina, turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği gezi noktalarından biri.

Toronto Adaları

toronto adaları

Toronto Adalarına yapılan feribot yolculuğu keyifli bir gezinin başlangıcı demek. Adalarda güzel yürüyüşler, kürek, yelken, yüzme ve diğer açık hava etkinlikleri için fırsatlar var. Ailece vakit geçirebileceğiniz yerlerinden başında geldiğini söyleyebiliriz.

Stanley Parkı

stanley parkı

Kentin popüler turistik noktalarından biri olan Stanley Park’ı, tamamı sularla çevrili huzur dolu bir dinlence noktası.. Şehirde  yer alan diğer parkların aksine, peyzaj mimarisi yerine bölgede yer alan ormanın uzun yıllar boyunca geçirdiği dönüşümü ifade ediyor.

1886 yılında kent parkı ilan edilen alanda muhteşem bir yürüyüş yapabilir, keyifli bir piknik toplantısı düzenleyebilir ve bisiklete binebilirsiniz. 🙂

Vancouver Akvaryumu

vancouver akvaryumu

Vancouver Akvaryum’u, şehirde keyifli dakikalar geçireceğiniz turistik noktalardan biri. Geçmişte kentin doğa bilimcilerinin hayvan davranışlarını yorumlamak için kurulan tesis, günümüzde şehrin devasa akvaryumu olarak faaliyet gösteriyor.

70 bin deniz canlısının yer aldığı akvaryum, nesli tükenmekte olan hayvanların da titizlikle bakıldığı bir tesis.

Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz! 🙂

Vancouver Sanat Galerisi

vancouver sanat galerisi

Vancouver Sanat Galerisi, Kuzey Amerika’nın en saygın ve yenilikçi sanat merkezlerinden biri. Britanya Kolombiyası’nın köklü tarihi ve çağdaş sanat ögeleri üzerine kurulu müzede, BM üyesi ülkelerin pek çok ünlü sanatçısına ve Asya Pasifik bölgesi sanatına geniş bir yelpazede yer veriliyor.

Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz! 🙂

Rideau Kanalı

rideau kanalı

Ontario Gölü ile Saint Lawrence Nehri’ni birbirine bağlayan Rideau Kanalı, tamı tamına 202 kilometre uzunluğundaki devasa bir su yolu…

2007 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınan kanalın diğer bir özelliği de, şehrin tam orasından geçmesi ve  Kuzey Amerika’da sürekli olarak çalışan en eski kanal sistemi olmasıdır. Kanalın açılış tarihinin 1832 yılı olduğu bilgisini de verelim. 🙂

Gastown
gastown

Şehrin en eski ve orijinal yerleşim yeri olarak gösterilen Gastown, pek çok tarihi yapıya da ev sahipliği yapan gezi noktalarından biri. Eski şehir merkezi olan bu alan günümüzde Vancouver’in popüler turistik noktası olarak gösteriliyor.

Kent tarihinde yaşanan pek çok acı tatlı olaya şahitlik eden meydanın; Büyük Vancouver Ateşi, Kanlı Pazar, Gastown Ayaklanmaları, Kış Olimpiyatları, Stanley Kupası İsyanı gibi  Vancouver için son derece önemli olaylara ev sahipliği yaptığı biliiyor.

Günümüzde ise meydan; restoranlar, gece kulüpleri ve lüks konutlarla dolu çağdaş bir turistik nokta. Şehre gider gitmez uğrayacağınız yerler arasında. 🙂

İngiliz Körfezi Plajı

Kent merkezinde yer alan yarımadanın batısında yer alan İngiliz Körfezi Plajı, şehirde deniz keyfi yapabileceğiniz yerlerden biri. Yumuşacık kumu, berrak denizi ve pırıl pırıl güneşi ile bir anda kendinizi kültür tatilinden yaz tatiline geçmiş olarak bulacağınız plaj, şehir merkezindeki en popüler güneşlenme, yüzme ve gün batımı seyretme yeri..

İngiltere Gezilecek Yerler yazımızı inceleyip,detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz! 🙂

Rideau Falls Park

rideau şelaleleri

Şelaleleriyle ünlü Rideau Falls Parkı, şehirde rahat bir nefes almak isteyenler için akla gelen ilk adreslerden biri. Dinlendirici su seslerinin altında huzur dolu bir gün için mutlaka uğramanız gereken parkın diğer gezi noktalarına da oldukça yakın olduğunu belirtelim… 🙂

VanDusen Botanik Bahçesi

vandusen botanik bahçesi

1970 yılından beri şehrin en güzel noktalarından biri olarak gösterilen VanDusen Botanik Bahçesi, Vancouver gezinizde mutlaka görmeniz gereken adreslerden biri. Kentin kuzeyindeki dağlara bakan bahçede, binlerce çiçek ve bitki çeşidi arasında muhteşem bir gün geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Aynı zamanda içerisinde küçük bir gölde yer alan bahçeyi, peyzaj mimarları Cornelia Oberlander, Perkins ve Will’in tasarladığı biliniyor

Kanada Ulusal Sanat Galerisi

kanada ulusal sanat galerisi

Ülkenin en büyük sanat galerisi olan Ottawa Sanat Galerisi, ülkenin sanata bakış açısını en rahat gözlemleyebileceğiniz noktalardan biri. Oldukça geniş galeri binası içerisinde pek çok sanat koleksiyonunun sergilendiği bölümler yer alıyor.

Ülkede geçmişten bugüne resim, heykel, fotoğraf ve çizim denince akla gelen hemen her sanat eserini gözlemleyebileceğiniz galeriye, seyahatiniz sırasında mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz.

Kanada hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyoruz.Dilerseniz yorumlar kısmından düşüncelerinizi okuyucularımızla paylaşabilirsiniz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin