Kahramanmaraş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Kahramanmaraş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Kahramanmaraş Havalimanı, şehrin güney doğusunda Gaziantep-Pazarcılık yolu üzerinde yer almaktadır. Şehir merkezine olan uzaklığı 5 kilometredir. Kahramanmaraş Havalimanı’ndan şehir merkezine olan ulaşımlar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ait yolcu servis otobüsleri, 18, 29, 30, 43 ve 44 no’lu şehir içi toplu taşıma otobüsleri (havalimanına yakın Mado kavşağından geçmektedir), özel servis araçları, taksiler, özel transfer hizmeti ve araç kiralama ile sağlanmaktadır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından uçak iniş seferleriyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yolcu servisleri ile yolcular şehir merkezine olan ulaşımlarını sağlayabiliyorlar.

Yine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma otobüsleriyle de şehir merkezine ulaşım sağlanmaktadır. Ancak bu otobüsler Karacasu ve Şehir Hastanesi yönünden gelip havalimanına 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Mado kavşağından geçerek şehir merkezine ve üniversite (Avşar) yerleşkesine gitmektedir. Eğer çok fazla bagaja sahip değilseniz havalimanı kavşağına kadar yürüyebilir ve buradan otobüse binerek şehir merkezine olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kahramanmaraş Havalimanı Terminal Binası

Havalimanı taksileri, iner inmez hızlıca şehir merkezine gitmek isteyen yolcuların tercih ettiği bir ulaşım türüdür.

Kahramanmaraş’a birden fazla kişi ile gelip çok fazla bagaja sahip olan yolcular için özel transfer hizmeti de tercih edilmektedir.

Son olarak havalimanı terminal binası içerisinde yer alan araç kiralama acentelerinden bir araç kiralaması yapabilir ve doğrudan konforlu bir şekilde otelinize ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kahramanmaraş’ta birkaç gün kalma planınız varsa ve çevre yerleri de keşfetmeyi düşünüyorsanız araç kiralaması yapmak ulaşım ihtiyacınızı önemli ölçüde kolaylaştıracaktır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Kahramanmaraş Havalimanı’na varışta yolcular şehir merkezine olan ulaşımlarını belediye tarafından sağlanan yolcu servis otobüsleri ile gerçekleştirebilirler. Otobüsler, uçak seferleriyle eş zamanlı olarak ulaşım hizmeti vermektedir. Kahramanmaraş Belediyesi yolcu taşımacılığında yolcuları havalimanından alıp ev, otel veya gitmek istedikleri şehrin farklı yerlerine yakın konumlara taşıyarak ulaşım ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Havalimanı otogarında yer alan otobüsler, yolcuların tamamının uçaktan inmesine bağlı olarak yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra hareket etmektedir. Seyahat süresi trafiğin de yoğunluğuna bağlı olarak ortalama 30 dakika sürmekte olup, bilet ücreti 7 TL’dir. Ücreti otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak verebilirsiniz.

Kahramanmaraş Havalimanı Yolcu Servisi

Havalimanı – Şehir Merkezi Otobüs Güzergâhı:

Havalimanı – Piazza AVM – Şekerdere – Binevler – Çarşı

Havalimanından şehir merkezine giden bir diğer ulaşım aracı ise yine Kahramanmaraş Belediyesi’ne ait 18, 29, 30, 43 ve 44 no’lu şehir içi toplu taşıma otobüsleridir. Bu otobüsler Karacasu ve Şehir Hastanesi yönünden hareket edip havalimanı kavşağından geçerek şehir merkezine gitmektedir. Havalimanına varışta eğer çok fazla bagaja sahip değilseniz yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme sonrası havalimanı kavşağına gelebilir ve buradan şehir merkezine giden otobüslere binebilirsiniz. Otobüsle şehir merkezine olan seyahat süresi yaklaşık 30 dakikadır. Bilet ücreti kişi başı tek yön 2,50 TL ve öğrenci 1,60 TL’dir.

Ayrıca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu yerleşkesinde öğrenim gören öğrenciler havalimanına varışta 400 metre mesafede bulunan Mado kavşağına yürüyerek buradan 8, 18, 29, 43 ve 44 no’lu otobüslere binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Şehir içi Toplu Taşıma İçin Kahraman Kart

Kahramanmaraş’ta birkaç gün kalmayı planlıyor ve şehir içi ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı planlıyorsanız bir Kahraman Kart satın alabilir ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm toplu aşıma araçları ve Özel Halk Otobüsleri araçlarında ekonomik bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kahraman Kartı şehir merkezine varışta Kart İşlem Merkezleri, Dolum Bayileri ve 7/24 çalışan Mini Bankolar aracılığıyla satın alabilirsiniz.

Ayrıca Kahraman Kart mobil uygulaması ile şehir içi otobüs güzergâhı ve saatlerini öğrenebilir, konumunuzu kullanarak size en yakın Kahraman Kart yükleme noktalarını öğrenebilirsiniz. IOS ve Android kullanıcıları aşağıdaki linkten uygulamayı telefonlarına indirebilirler.

Android ve IOS

Şehir içi otobüs hatları güncel saat ve güzergâh bilgilerini öğrenmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ulaşım web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Havalimanı yolcu servislerini beklemeden veya havalimanı kavşağına yürümek istemeyen yolcular hızlı ve doğrudan şehrin farklı yerlerinde ulaşımlarını taksiler ile sağlayabilirler. Havalimanı taksileri haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermektedir. Gelen yolcu salonunun çıkışında yer alan taksiler ile şehir merkezine yolculuk ortalama 7-8 dakika sürmekte olup ücreti yaklaşık 30 TL’dir. Eğer şehrin farklı bölgelerine gitmeyi planlıyorsanız taksiye binmeden önce sürücüye varış yerinizi söyleyerek kendisinden bir fiyat almanızı tavsiye ederiz.

Kahramanmaraş Havalimanı Taksi Ulaşımı

Ayrıca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler doğrudan havalimanından üniversite yerleşkesine taksi ile ortalama 80 TL ile ulaşımlarını sağlayabilirler.

Kahramanmaraş Havalimanı Taksi İletişim:

Telefon: 0545 609 04 40 – 0538 656 50 43

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Yolcu ve bagaj sayısı fazla olan kişilerin tercih ettiği özel transfer ile şehir merkezine, doğrudan otele veya çevre yerleşim yerlerine gitmek hızlı ve konforludur. Eğer birden fazla yolcu sayısına sahipseniz ve beraberinde bagaj sayınız da fazla, üstelik ilçe yerleşim yerlerine gidecekseniz bir özel transfer hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Böylece transfer ücretini kişi sayınıza bağlı olarak bölüşebilir ve çok uygun fiyatlara hızlıca varış yerinize gidebilirsiniz.

Kahramanmaraş Havalimanı’nda özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz firmalar arasında Ergin Transfer ve Sürer VIP Transfer yer almaktadır. Web siteleri üzerinden bir rezervasyon yapabilir ve uçak iniş saatinizin bilgisini vererek kendilerinin gelen yolcu çıkış kapısında sizi beklemesini sağlayabilirsiniz. Böylece havalimanına varışta sürücü tarafından karşılanarak hızlıca aracınıza binebilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Kahramanmaraş’a gezi amaçlı seyahat ediyor ve bir süre kalmayı planlıyorsanız hem havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşımınızı hem de şehrin farklı yerlerini keşfetmek için bir araç kiralaması yapmayı düşünebilirsiniz. Böylece şehirde bulunduğunuz süre boyunca ulaşımınızı hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yolcuların Kahramanmaraş Havalimanı’nda araç kiralaması yapabilmeleri için Marfi Rent a Car adında bir adet yerel acente ofisi bulunmaktadır.

Marfi Rent a Car

Telefon: 0344 236 30 10 (Dâhili 110)

Mobil: 0552 416 00 46

Ayrıca şehir merkezinde yer alan diğer araç kiralama acentelerinden de bütçenize göre bir araç kiralaması yapabilir ve kendilerinden aracı havalimanına getirmelerini talep edebilirsiniz.

Kahramanmaraş seyahatiniz için araç kiralaması yapabileceğiniz şehir merkezindeki acenteler arasında Çınar Rent a Car, Ketenoto, Tayfun Oto Kiralama, Enterprise, Elitcar, Kutlu Rent a Car, VIP Oto Kiralama, Maraş Rent a Car, Tontonlar Rent a Car, Torcan Rent a Car ve Ebrar Oto Kiralama yer almaktadır. Araç kiralamasını şehir merkezinde bulunan acentelerden yapacaksanız Kahramanmaraş’a inmeden önce uçak iniş saatinizi ilgili acenteye mutlaka bildirin ve aracı havalimanına getirmelerini talep edin.

Kahramanmaraş Otogardan Havalimanına Nasıl Gidilir?

Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Kahramanmaraş Havaalanı’na doğrudan giden herhangi bir belediye toplu taşıma otobüsü bulunmamaktadır. Şehir içi otobüslerle birkaç farklı şekilde aktarma yaparak havalimanına ulaşabilmek mümkündür.

İlk olarak otogardan 32 ve 33 no’lu otobüslere binebilir ve Şekerdere durağında inerek buradan 18 ve 30 no’lu otobüse binip Mado kavşağında inebilirsiniz. Yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme sonrası havalimanına ulaşabilirsiniz.

Otogardan havalimanına bir diğer ulaşım alternatifi ise 24, 11 ve 33 no’lu otobüslerdir. Her 5 dakikada bir hareket eden bu otobüslerle Müze durağına gelebilir ve ardından karşı durağa geçerek Karacasu yönüne giden 8 ve 30 no’lu otobüslere binerek havalimanı Mado kavşağında inebilirsiniz.

Ayrıca alternatif olarak Müze durağına 150 metre uzaklıkta bulunan Öğretmen Evi karşısındaki duraktan geçen ve Karacasu yönüne giden 34B, 18, 29, 40, 43 ve 44 no’lu otobüslere binerek Mado kavşağında inebilir ve kısa bir yürüyüş sonrası havalimanına ulaşabilirsiniz.

Otogardan geçen ve havalimanı yönüne giden şehir içi otobüs hatları güncel saat ve güzergâh bilgilerini öğrenmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ulaşım web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kahramanmaraş Otobüs Terminali

Şehir Merkezi/Havalimanı Otobüs ile Ulaşım

Şehir merkezinden havalimanına bir başka ulaşım alternatifi ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan yolcu taşıma servisleridir. Ancak havalimanına gidecek olan yolcuların uçak kalkış saatinden en az 4 saat öncesinden 0534 593 90 99 numaralı telefonu arayarak bilgi vermeleri gerekmektedir. İç hat uçuş seferlerine göre servis hizmeti veren otobüsler, yolcuları aşağıdaki güzergâh üzerinden alarak havalimanına götürmektedir.

Şehir Merkezi – Havalimanı Servis Güzergâhı:

Ramada Otel Karşısı – Tapu Müdürlüğü Karşısı – Kervan Karşısı – Aliya İzzet Begoviç Parkı Karşısı – Ağcalı Kavşağı (112 Çağrı Merkezi) – Akedaş – Kısakürek Petrol – Gar Kavşağı – Arsan Center – Sanayi Kavşağı – Havalimanı

Şehir merkezinden havalimanına seyahat süresi yaklaşık 30 dakika olup bilet ücreti kişi başı tek yön 7 TL’dir. Ücreti otobüs içerisinde sürücüye nakit olarak ödeyebilirsiniz.

Elbistan – Afşin – Göksun/Havalimanı Otobüs ile Ulaşım

Kahramanmaraş’ın Elbistan, Afşin ve Göksun ilçelerinden de havalimanına yolcu servis hizmeti bulunmaktadır. İç hat uçak seferlerine göre düzenlenmekte olan yolcu taşımacılığı ile Elbistan otogarından hareket eden otobüs Afşin ve Göksun otogarına da uğrayarak doğrudan havalimanına gitmektedir. Havalimanı servis otobüsü, yolcuları aşağıdaki güzergâh üzerinden alarak havalimanına götürmektedir.

Elbistan – Afşin – Göksun – Havalimanı Servis Güzergâhı:

Elbistan Otogarı – Köy Garajı – Elbistan Devlet Hastanesi Kavşağı – Kabaağaç (Göksun-Elbistan karayolu üzeri) – Erçene (Göksun-Elbistan yolu üzeri) – Afşin Otogarı – Alimpınar/Afşin Toki Konutları (Kemal Ertekin Caddesi üzeri) – Ördekköy (Göksun-Elbistan karayolu üzeri) – Karaömer Karakolu (Göksun-Elbistan karayolu üzeri) – Kanlıkavak (Göksun-Elbistan karayolu üzeri) – Yağmurlu (Göksun-Elbistan karayolu üzeri) – Göksun Otogarı – Tekir – Döngel (D825 karayolu üzeri) – Suçatı (D825 karayolu üzeri) – Üniversite Kavşağı (Avşar) – Havalimanı

Havalimanına yolculuk Elbistan’dan 2 saat, Afşin’den 1 saat 45 dakika ve Göksun’dan 1 saat 15 dakika sürmektedir. Bu ilçelerden havalimanına gidecek olan yolcuların 0553 952 46 46 numaralı telefonu arayarak bilgi vermeleri ve rezervasyon yapmaları gerekmektedir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin