Jakarta’da Ne Yenir? | Denenecek 20 Jakarta Yemeği

Endonezya çok büyük bir ülke ve başkent Jakarta şehri ülkenin turistik şehirlerinden biri olmasının yanı sıra çok çeşitli yemek kültürlerini bir arada görme fırsatını sunan bir rota.

Jakarta’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Adalardan oluşan Endonezya’nın özel şehirlerinden Jakarta’da ne yenir? Ne içilir? sorusuna lüks otellerin restoranlarından sokak tezgahlarına kadar çok geniş bir seçenekler listesinden dilediğinizi seçerek şehrin yemek kültürünü yakından tanıma imkanına sahip olabilirsiniz. Bu çeşitlilikte bölgenin ticari bir merkez olmasının ve geçmişte burasının Çin’den çok fazla etkilenmiş olmasının etkisinin de fazla olduğu söylenebilir.

Başkentte denenmesi gereken en önemli Jakarta geleneksel yemekleri, çoğunlukla Asya ve Avrupa etkileri ile Endonezya’nın adalarının yerel mutfaklarının bir karışımı olarak ortaya çıkmaktadır. Hazırladığımız bu listede şehrin en popüler yemekleri hakkında bilgilere ve fotoğraflara yer verdik.

İşte ziyaretçilerimiz için hazırladığımız “Jakarta’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

1. Asinan Jakarta

Asinan Jakarta
Asinan Jakarta

Çeşitli varyasyonları bulunan bu Jakarta yemeği, şehrin en özel ve bilinen lezzetleri arasında bulunuyor. Tuzlu ve canlandırıcı bir lezzet olan asinan Jakarta çeşitli sebzelerin karışımıyla hazırlanıyor.

Bu yöresel yemeği denemek için aşağıdaki restoranı ziyaret edebilirsiniz;

Eat and Eat MKG

Adres: Blok M Jln. Boulevard Raya | Mal Kelapa Gading 5 3rd FloorJakarta 14240, Endonezya

Telefon: +62 21 4529532

2. Bir Pletok

Bir Pletok
Bir Pletok

Her ne kadar bira olarak anılsa da bir pletok aslında alkolsüz bir içkidir. İyileştirici özellikleri ile bilinen baharatların karışımı ile ortaya çıkan bitkisel bir içecek olan bir pletok Jakarta’da çok sevilen ve ve özellikle akşam saatlerinde içilen bir içecektir. Etkisinin daha fazla olması için ise içine tarçın, karabiber gibi keskin baharatlar da eklenmektedir.

Çeşitli mekanlarda tadabileceğiniz bu lezzet için bir öneri de biz bırakalım istedik;

Huize Trivelli

Adres: Jln. Ciujung no. 36 | Jakarta PusatJakarta 10150, Endonezya

Telefon: +62 21 3865803

3. Bubur Ayam

Bubur Ayam
Bubur Ayam

Çin mutfağından Endonezya’ya kadar uzanan bir lezzet olan bubur ayam, pirinçle yapılan bir çorbadır. Yemeklerin öncesinde mideyi hazırlamak için bolca tüketilen bu hafif çorba içinde soya fasulyesi, biber, soğan, kızarmış tavuk parçaları gibi eklemeler bulunmakta ve tavuk çorbasına göre daha hafif bir lezzet ortaya çıkmaktadır.

Bu lezzet için gidebileceğiniz durak;

Bubur Ayam Tebet Barat

Adres: Tebet Barat Dalam Raya , Jakarta 12810 , Endonezya

4. Kerak Telor

Kerak Telor
Kerak Telor

Ördek ya da tavuk yumurtası ve pirincin çeşitli baharatlarla harmanlanmasıyla yapılan bir tür omlettir kerak telor. Yalnız ördek yumurtası ile yapılan omletin daha lezzeti olduğunu belirtmemiz gerek. Geçmişte asillerin atıştırmalık olarak tükettiği bu omlet günümüzde bütün Jakarta halkı tarafından beğenilerek tüketilmektedir.

Önerdiğimiz durak;

Eski Şehir (Old Batavia)

Adres: Fatalillah Meydanı’ndaki bazı sokak satıcıları

5. Ketoprak

Ketoprak
Ketoprak

Ketoprak, Jakarta’daki bir başka popüler sokak lezzetidir. Vejetaryen bir yemek olan ketoprak içinde pirinç, tofu, fasuyle filizi, haşlanmış yumurta, lahana gibi maddeler bulunmaktadır. Bu özel lezzet de bizce “Jakarta’da ne yenir?” sorusunun önemli cevaplarından biri.

Bu güzel sokak lezzeti için aşağıdaki mekana uğramanızı öneriyoruz;

Ketoprak Ciragil

Adres: Jl. Ciragil II No.24Jakarta 12180, Endonezya

Telefon: +62 858-6515-6117

6. Pisang Goreng

Pisang Goreng
Pisang Goreng

Endonezya’nın genelinde karşınıza çıkacak önemli yiyeceklerin başında pisang goreng geliyor. Jakarta’da yetiştirilen muzlar yağda kızartılarak servis edilmektedir. Kızarmış muz sade olarak yenebildiği gibi farklı soslarla da servis edilebilmektedir.

Önerdiğimiz mekan;

Mr Banana Pisang Goreng Pontianak

Adres: Jl. Prof. Dr. Satrio, Kuningan | Jembatan ITC Mall Ambassador no. 8Jakarta, Endonezya

7. Kızarmış Yiyecekler

kızarmış yiyecekler
Kızarmış yiyecekler Jakarta sokaklarında bol miktarda bulunuyor.

Sokak yemeklerinin yaygın olduğu Jakarta yemek kültürü içinde kızartılarak yenen şeyler oldukça fazla sevilmektedir. Bu yiyecekler özellikle sokaklardaki tezgahlarda kolay bir şekilde bulunabilmektedir. Bu sokak satıcıları acıktığınız zaman sizin için tam bir hayat kurtarıcı görevi üstlenebilmektedir.

8. Otak Otak

Otak Otak
Otak Otak

Genellikle çok az kırmızı biberle marine edilmiş balık ezmesi muz yapraklarına sarılarak ızgara ya da buğulama yapılarak tüketilmektedir. Doyurucu olmaktan ziyade tadımlık olan bu lezzete sokaklarda dolaşırken bolca rastlayabilirsiniz. Bu lezzetin Jakarta versiyonunda yemeğin baharatlı yer fıstığı sosuna batırıldığını da görebilirsiniz.

Bu lezzeti denemek isterseniz;

Otak-Otak Sangaji

Adres: Jl. A.M. Sangaji, PetojoJakarta, Endonezya

Telefon: 0817771681

9. Bakpao

Bakpao
Bakpao

Etli bir börek diyebileceğimiz bakpao genellikle domu eti ile yapılmaktadır ancak Müslümanlar için sebzeli ya da tavuk etiyle yapılan versiyonlarını da bulabiliyorsunuz.

Bu lezzet için uğramanız gereken yer ise;

Bakpao Lombobattang

Adres: Jl. Boulevard Raya PD9 no. 11 | Kelapa GadingJakarta, Endonezya

10. Bebek Goreng

Bebek Goreng
Bebek Goreng

Bu coğrafyalarda ördeğin eti de yumurtası da çok sevilmektedir. Beğenilen Jakarta yemekleri arasında bulunan bebek goreng de ördeğin kızartılmasıyla hazırlanıyor. Ördek çıtır ve kahverengi bir renk alana kadar kızarmış yağda kızartılmaktadır. Bu lezzeti denemek isterseniz şehrin sokaklarını keşfe çıkmalı ve sokak satıcılarının tezgahlarını incelemelisiniz.

11. Martabak Manis

Martabak Manis
Martabak Manis

Bir sokak tatlısı olan martabak manis, içerisinde süt, peynir ve çikolata gibi besinleri barındırmaktadır. Bu lezzet için Endonezya’nın pankeki tanımlaması yapsak galiba doğru olacak.

Bu keyifli tatlıyı denemek için şuraya uğrayabilirsiniz;

Martabak Boss

Adres: Jln. Haji Agus Salim no. 60 | Gondangdia, MentengJakarta 10230, Endonezya

Telefon: +62 812-1919-4814

12. Roti Bakar

Roti Bakar
Roti Bakar

Roti bakar birçok Endonezyalının tatlı olarak ya da kahvaltılarda yediği bir tür tosttur. Oldukça şekerli bir lezzet olan roti bakar bir de üzerine eklenen meyve ya da çikolata eklemeleri tam bir diyet düşmanı olmaktadır. Bu lezzeti denemek isteyenlerin şeker konusunda çok dikkatli olmaları faydalı olacaktır.

Mekan önerimiz;

Roti Bakar Edi

Adres: Jl. Raya Pasar Minggu | Pancoran KalibataJakarta, Endonezya

13. Sate

Sate

Bu ünlü çöp şiş kesinlikle “Jakarta’da ne yenir?” sorusunun peşinden koşanların denemesi gereken özel lezzetlerden biridir. Çeşitli et türlerinden yapılabilen sate, Jakarta’da oldukça iyi yapılmaktadır.

Sate yemek için buraya uğrayabilirsiniz;

Sate Khas Senayan

Adres: Jl. SalembaJakarta 10270, Endonezya

Telefon: +62 21 25554150

İnternet Adres: www.sarirasa.co.id/sks

14. Soto Mie

Soto Mie

Geleneksel bir Endonezya çorbası olan “soto”ya erişte eklenerek hazırlanan soto mie, Jakarta’da farklı versiyonlarda yapılabilmektedir.

Bu besleyici çorba için aşağıdaki lezzet durağına uğrayabilirsiniz;

Mie Kocok Bandung Soto Mie Urat

Adres: Jl. Pegangsaan | Apartment Gading Nias Residence NL-20, Kelapa GadingJakarta 14250, Endonezya

Telefon: +62 813-9428-0808

15. Kopi Luwak

Kopi Luwak
Kopi Luwak

Endonezya dünyanın en büyük dördüncü kahve üreticisi olarak kabul edilmektedir ve Jakarta’ya gelmişken özel bir şeyler içmek isterseniz denemeniz gereken öncelikli içecek kesinlikle kopi luwak olacaktır. Bu kahve türü misk kedisinin dışkılarından toplanmaktadır ve oldukça pahalı bir kahve türüdür. Kahvenin kilogramı ortalama 700$ gibi yüksek bir fiyata alıcı bulmaktadır.

16. Bakso

Bakso
Bakso

Çin kökenli bir köfte türü olan bakso, çoğunlukla kırmızı et kıymasından yapılsa da karides, balık ya da tavukla da yapılabilmektedir. Bu köfte genellikle et suyu içinde ve erişte ile servis edilmekte ve çorba gibi tüketilmektedir.

Bu köfteleri denemek için mekan önerisi istersiniz diye düşündük;

Bakso Mas Kumis Djarum

Adres: Jl. KS. Tubun Raya | SlipiJakarta 11410, Endonezya

Telefon: +62 21 53678441

17. Gado Gado

Gado Gado
Gado Gado

Gado-Gado, patates, çalı fasulyesi, mısır, kabak, lahana, ıspanak, tofu, tempeh ve haşlanmış yumurta gibi zengin haşlanmış sebzelerin karışımını içeren bir salatadır. Salatanın üzerine ise sos eklenmektedir.

Bu salatayı denemek isteyenlerin uğraması gereken mekan ise;

Gado-Gado Bonbin

Adres: Jl. Wahid Hasyim no. 87Jakarta, Endonezya

18. Nasi Padang

Nasi Padang
Nasi Padang

Ülkemizdeki “masayı donatma” kavramının bir benzeri de Jakarta’da karşımıza çıkıyor. Buharda pişirilmiş pilav etrafında hazırlanan çeşitli sebze ve et yemekleri misafirlere servis edilmektedir. Eğer birden fazla lezzeti tatmak istiyorsanız nasi padang sizin için çok iyi bir yemek seçimi olacaktır.

“Jakarta’da ne yenir?” sorusunun önemli cevaplarından biri olan güzel bir nasi padang yemek için aşağıdaki yerel restoranı ziyaret edebilirsiniz;

Rumah Makan Garuda

Adres: Jl. H. Agus Salim/Sabang no. 59Jakarta, Endonezya

19. Sop Kambing

Sop Kambing
Sop Kambing

Sıcak bir şekilde içilen sop kambing, genellikle koyun etinden yapılan bir çorba türüdür. Çorba, oldukça lezzetli ve hayli besleyicidir.

Sop kambing içmek isterseniz;

Sop Kaki Kambing Dudung Roxy

Adres: Jln. Biak B 44 | Across BcaJakarta 10150, Endonezya

Telefon: +62 21 93887088

20. Siomay

Siomay
Siomay

Ton balığı, uskumru, karides gibi çeşitli balıklarla hazırlanan siomay, bütün halinde ve ısırık büyüklüğünde servis edilmektedir. Yemeğe tat ve aroma vermesi açısından ülkede çok fazla kullanılan yer fıstığı sosu ve kırmızı biber de eklenmektedir.

Balık seviyorsanız bu lezzeti tatmak için aşağıdaki restoran size göre olabilir;

Ika Siomay

Adres: Jl. Prof Dr Satrio | ITC Kuningan, Ground Floor block TRW, KaretJakarta, Endonezya

Telefon: +62 838-0652-1128

Gerçekleştireceğiniz Jakarta gezisinde size yol göstermesi adına hazırladığımız “Jakarta’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz burada son buluyor. Çok özel anıların rotası Jakarta, sizi unutulmaz lezzetler ve yüzünüzde büyük gülümsemelerle ödüllendirecektir.

Jakarta’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı listemiz için burayı tıklayabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin