İzmir Adnan Menderes Havalimanı Ulaşım Rehberi

Şehir Hakkında; Yaklaşık 4,5 milyonluk nüfusu ile İzmir, Türkiye’nin en kalabalık 3. Şehridir. Çeşme, Selçuk ve Foça gibi ilçeleriyle popüler bir turistik destinasyonun yanı sıra önemli bir liman ve sanayi üssüdür. Şehir aynı zamanda Türkiye’nin en köklü fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı’na da ev sahipliği yapıyor.

İzmir hakkında daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Adnan Menderes Havalimanı Hakkında; İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Gaziemir ilçesinde bulunmaktadır. Adını eski Türk Başbakanı Adnan Menderes’ten almaktadır. Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, Onur Air ve SunExpress havayolu markalarının sıkça kullandığı bir havalimanıdır.

Havalimanı girişinde güvenlik kontrolünden geçtikten sonra, büfe, Starbucks, Gloria Jean’s, Cafe İzmir, Burger King ve Bira Limanı dâhil olmak üzere iç ve dış hatlar terminallerinde birçok yeme ve içme yerleri mevcuttur.

Uluslararası seyahat ediyorsanız Duty Free mağazalarında çikolata, alkol ve parfüm gibi çeşitli ürünler için alışveriş yapabilirsiniz. Diğer mağazalardan bazıları Eski Çarşı, Desa, Alsancak ve D&R’dır. Kalkıştan önce zamanınız varsa, iç hatlar terminalinde Comfort Lounge’un keyfini çıkarabilirsiniz.

Günlük gazeteleri okuyabileceğiniz, rahat koltuklarda vakit geçirebileceğiniz ve ücretsiz serinletici içeceklerin tadını çıkarabileceğiniz bu alandan yararlanmak için giriş ücreti ödemeniz yeterlidir. THY CIP Lounge, Business ve First Class yolcularına ücretsizdir.

Dış hatlar gidiş terminalinin asma katında bir restoran bulunmaktadır. Ayrıca atıştırmalık arayanlar için bir bar ve kafe bulunmaktadır. Uçağa biniş kapılarının yakınında kiosklar ve fast food zincirleri de yolculara hizmet vermektedir.

Dış hatlar gidiş terminalinde ücretsiz Wi-Fi bağlantısı da mevcuttur. Ayrıca bir ilk yardım kliniği ve 7/24 halka açık namaz odaları bulunmaktadır.

Havalimanı/Merkez Arası Ulaşım; Şehir merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Gaziemir ilçesinde bulunan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine Havaş servisleri, halk otobüsleri, tren, taksi, özel transfer veya araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz.

İzmir Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine kolay ulaşım sağlayan toplu taşıma araçları mevcuttur. Metroya kolayca erişebilir ve şehir merkezine ya da doğrudan otelinize gidebilirsiniz. Ayrıca her saat başı hareket eden Havaş servisleri ve terminal binalarının önünde 7/24 çalışan havaalanı taksileriyle de şehir merkezine gidebilirsiniz.

Adnan Menderes Havalimanı, İzmir

Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Ulaşım söz konusu olduğunda, İzmir’in ulaşım altyapısı onu bir turizm destinasyonu olarak eşsiz kılmaktadır. Havalimanından şehir merkezine her saat başı kalkan Havaş otobüsleri, 7/24 hizmet veren taksiler, halk otobüsleri ve metro ile şehir merkezine olan ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Şehir içi ulaşım, taksi ve dolmuş, minibüs, halk otobüsü, taksi ve tramvay gibi çeşitli toplu taşıma araçları sunmaktadır. Ücretler nispeten düşüktür.

İzmir’de toplu taşıma araçları 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıntılı bilgi için ESHOT’un web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Halk otobüsleri şehir merkezine gitmek için uygun fiyatlı bir ulaşım türüdür. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan otobüs seferleri (200, 202 ve 204 numaralı) İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT tarafından verilmektedir. 200 no’lu otobüsü kullanarak Mavişehir’e, 202 no’lu otobüsü kullanarak Alsancak ve çevresine, 204 no’lu otobüsü kullanarak Bornova ve çevresine ulaşabilirsiniz. Otobüse binmeden önce metre ve tren için de geçerli olan bir Kent Kart satın almalısınız.

Adnan Menderes Havalimanı Otobüs Servisi

– Havalimanı/Şehir Merkezi İzban (tren) ile Ulaşım

Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en hızlı ve pratik yolu İzban trenleridir. Trenlerin hareket ettiği durak terminalin hemen dışında, kısa bir yürüyüş mesafesindedir. Durakta bulunan büfeden bir Kent Kart satın alabilir ve şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

İzmir İzban Treni

İzmir Havalimanı’ndan İzmir’in merkezine seyahat süresi yaklaşık 30 dakika sürmektedir. İzban trenleri şehir merkezi ve havaalanına çift yönlü olarak 10 dakikada bir hareket etmektedir. Büfelerden 2, 3 veya 5 tren yolculuğuna izin veren bir Kent kart satın alabilirsiniz. Şehir içerisinde toplu taşımayı daha sık kullanmayı planlıyorsanız, 6₺ tutarında bir İzmirim Kart da satın alabilirsiniz.

Havalimanı ile şehir merkezi arasında çalışan İzban trenlerinin sefer saatlerini öğrenmek için tıklayın.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Bir taksiyle havalimanından şehir merkezine veya doğrudan otelinize hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Taksiler gelen yolcu terminalinin hemen dışındadır. Ancak Çeşme gibi şehir dışında bir yere gidiyorsanız taksiye binmek çok pahalı olabilir. Varış yerinize olan mesafeyi öğrenmeniz ve ücreti önceden hesaplamanızı öneririz.

– Havalimanı/Şehir Merkezi Havaş ile Ulaşım

Havaş otobüsleri haftanın her günü havalimanından İzmir şehir merkezine ulaşım hizmeti vermektedir. Havaş servisleri ile şehir merkezine ulaşmak iyi bir seçimdir. Havaş servisleri, sabahın erken saatlerinden itibaren şehir merkezine ulaşım sağlıyor ve gece geç saatlere kadar devam ediyor. Havaş servislerini kullanarak hem şehir içinde hem de şehir dışında Alsancak, Karşıyaka, Kuşadası, Alaçatı, Çeşme, Aydın, Söke ve Manisa gibi birçok yere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Mart-Ekim aylarında Havaş servisleri Çeşme’ye ve Çeşme’den havalimanına ulaşım sağlamaktadır.

Havaş otobüsleri kalkış saatlerini öğrenmek için tıklayınız.

– Özel Havalimanı Transferi

İzmir Adnan Mendres Havalimanı’ndan şehir merkezine veya ilçelere özel transfer ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havalimanı iç hatlar ve dış hatlar geliş terminalinde bulunan yerel transfer sağlayıcılarından varışta veya henüz İzmir’e gelmeden bir rezervasyon yaparak şehir merkezine transferinizi sorunsuzca yapabilirsiniz.

İzmir Havalimanı

– Havalimanı Araç Kiralama Şirketleri

Özellikle şehirde birkaç gün geçirmeyi ve/veya çevre ilçe ve şehirlere seyahat etmeyi planlıyorsanız İzmir’de araç kiralamak iyi bir fikirdir. Aracınızı önceden rezerve edebilir ve havaalanında bulunan araç kiralama ofisinden alabilirsiniz. Aracınızı dönüş uçağınızdan birkaç saat önce havalimanı kiralama ofisine iade edebilirsiniz. İzmir’de trafik yoğun saat dışında, genellikle hafiftir, bu da araç kiralamanın daha avantajlı olmasının bir başka nedenidir. Havaalanı iç hatlar terminalindeki araç kiralama şirketleri arasında Sixt, Europcar, Hertz, Çizgi Rent a Car, Avec, Garenta, Duray Rent a Car, Erboy Rent a Car, Central Rent a Car, Windy, Rent Go Rent a Car, Avis, Budget, Papillon, Enterprise, Zeplin, Goldcar ve Dokay Rent a Car bulunmaktadır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Teminali’nde ise hizmet veren araç kiralama şirketleri arasında Duray Rent a Car, Erboy, Fox, Çizgi ve Payless Rent a Car bulunmaktadır.

– Kişisel Araç

Kişisel aracınızı kullanarak Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine kolayca gidebilir, Alsancak ve Konak gibi merkezi yerlere yaklaşık 30 dakikada ulaşabilirsiniz.

– Otogar/İzmir Havalimanı Ulaşım

İzmir Otogarı ile havalimanı arası 26 kilometredir. İzmir Otogarı’ndan 204 no’lu ESHOT otobüsleri ile havalimanına ulaşım mümkündür.

Adnan Menderes Havalimanı’na Yakın Oteller

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, ziyaretinizi keyifli bir hale getirmek için yakınlarda rahat ve konforlu oteller sunmaktadır. Orty Otel, bölgede bulabileceğiniz en yakın havaalanı otelidir. Ancak havalimanına yaklaşık 1,6 kilometre mesafedeki Zena House Gaziemir ve Ünaten Otel gibi başka seçenekler de mevcuttur.

Ayrıca havalimanı çevresinde ve şehirde konaklayabileceğiniz orta bütçeli bazı oteller de bulunmaktadır. Bunlar arasında rezervasyon yapabileceğiniz otellerden bazıları şunlardır:

İzmir Bölgesinde Yapılacaklar

İzmir şehir merkezindeki önemli gezilecek yerler arasında Saat Kulesi, Asansör, Kordon ve Kültür Parkı yer almaktadır. Tarih meraklıları için İzmir, Efes Antik Kenti ve Selçuk yakınlarındaki Meryem Ana Evi gibi önemli noktalara sahip önemli bir kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin