İbiza’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Tat

İspanya’nın gözde tatil cenneti İbiza’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

“ İbiza’da Ne Yenir, Ne İçilir” yazımızda heyecanlı ada sefanızı lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik. İspanya mutfağı, şahane lezzetler bulabileceğiniz zengin ve nefis bir içeriğe sahip. Dünyanın en güzel ada şehirlerinden İbiza da bu deneyimi yaşamak için uygun bir yer.

1- Bullit de Peix

Bullit de Peix, İbiza

Balık severler için iştah kabartan bir lezzet olan Bullit de Peix, özenle hazırlanan nefis bir balık yemeği. Adada deneyebileceğiniz diğer yemeklere nazaran daha pahalı olduğunu söyleyelim. Ama İbiza’da, salaş bir balık lokantasında bu lezzeti denemeyi ihmal etmeyin.

2- Flao

Flao, İbiza

Yumurta, taze peynir (veya süzme peynir), anason ve nane yaprakları ile yapılan tatlı Flao, bugüne kadar yediğiniz en ilginç yiyeceklerden biri olabilir. Tatlılığının yanında verdiği ferahlatıcı etkiye bayılacaksınız. Bir fincan çay ya da kahve eşliğinde denemenizi öneririz.

3- Oreillettes

Oreillettes, İbiza

Kulak şeklinde yapılmış bisküvi benzeri bir diğer tatlı atıştırmalık Oreillettes; un, rendelenmiş limon kabuğu ve anasondan yapılıyor. Şekere bulanıp kızartıldıktan sonra servis edilen bu leziz bisküviler, anlayacağınız üzere formunu koruyanlar için tam bir düşman. Ancak yorucu bir ada turu sonrasında birkaç tane yemekten bir zarar gelmez.

4- Paella

Paella, İbiza

İbiza’nın harika bir ada şehri olması deniz ürünlerinde de bereketli olmasını sağlamış. Yerel yemeklerin büyük ölçüde malzemeleri balıklar, istiridyeler ya da kalamarlar oluşturuyor.

Paella, de farklı farklı deniz ürünlerinin pilavla birleştirilmesi sonucu doğmuş, lezzetli bir yemek. Adana pek çok restoranda sipariş verebilir ve doyurucu bir öğün tamamlayabilirsiniz.

5- Sangria

Sangria, İbiza

İspanya’nın milli içkilerinden biri olan Sangria, alkolle arası olmayanların bile bayıldığı bir kokteyl. Kırmızı şarap içine eklenen nefis mevsim meyveleri, bal ve tarçınla yapılan kokteylin harika bir tadı var.

Oldukça hafif olduğunu da söyleyebiliriz. Sıcak bir İbiza akşamında denize karşı birkaç kadeh içmenin keyfi de bir başka.

6- Sobrasada

Sobrasada, İbiza

Sobrasada için domuz eti ve kırmızıbiberin karışımından yapılan bir çeşit sos diyebiliriz. Yerel halk genelde kızarmış ekmek üzerine sürerek tüketiyor.

7- Tapas

Tapas, İbiza

Genelde içkilerin ya da ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan Tapas, İspanyol mutfağının simgeleşmiş tatlarından bir diğeri. Farklı farklı lezzetlerin küçük kaplarda sunulduğu bu yemek kültürünü deneyimleyecek adanın ruhunu hissedebilirsiniz.

İspanya’nın en popüler tatil merkezlerinden İbiza için bir gezi rehberi çıkarmanıza yardımcı olacak ipuçlarına, aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin