Honolulu’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Enfes 8 Lezzet

Hawaii’nin göz kamaştıran güzelliğini keşfedeceğiniz Honolulu’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

“ Honolulu’da Ne Yenir, Ne İçilir ” yazımızda, şehrin sokaklarına girip saklı kalmış lezzetleri ortaya çıkardık ve sizin için derledik. Keyifli okumalar…

Honolulu huzur veren dinginliği, dikkate değer tarihi geçmişi ve masmavi kumsallarıyla her kesimden insana hitap eden bir tatil cenneti. Ancak sadece bununla kalmayan bu eşsiz ABD şehrinde, farklı ülke mutfaklarını harmanlayan zengin bir yemek kültürü de var.

1- Acai Bowl

Acai Bowl, Honolulu

Hawaii meyvelerinin neredeyse hepsini aynı anda yiyebileceğiniz Acai Bowl, tam bir mutluluk deposu. Honolulu’da ne yenir sorusuna harika bir cevap olan Acai bowl, nefis lezzeti bir kenara sunumu bile ağız sulandırıyor. Çeşitli meyvelerin bal ve granola gibi malzemelerle karıştırılmasıyla yapılan bu lezzetli atıştırmalığı mutlaka deneyin.

2- Bubble Tea

Bubble Tea, Honolulu

Honolulu’dan çok uzak bir coğrafyada, Uzakdoğu ülkelerinden Tayvan’da da hayli popüler olan Bubble Tea, bir nevi sütlü çay. Ülkemizde de inci çayı olarak bilinen bu içecek, süte eklenen çeşit çeşit meyvelerle renklendiriliyor. Sıcak bir şehir gezintisinde içinizi ferahlatacak en keyifli yollardan biri olabilir.

3- Loco Moco

Loco Moco, Honolulu

Bir yemek düşünün, içinde aynı anda pirinç, hamburger köftesi, yumurta ve nefis soslar bulunuyor. İşte böyle bir lezzeti Loco Moco adıyla Honolulu’da ne yenir endişesine düşmeden kolaylıkla deneyimleyebilirsiniz. Şehrin bu ünlü yemeğini yedikten sonra pişman olabilirsiniz, çünkü hayli kalori içeriyor.

4- Manapua

Manapua, Honolulu

Hawaii’nin parmakları yediren bir diğer ikonik yiyeceği Manapua, yumuşacık ve içi isteğe göre tavuk veya sebze doldurulan bir çörek. Genelde sokaklara kurulmuş tezgâhlarda satılıyor ama pek çok restoran veya kafede de rastlayabilirsiniz.

5- Poi Donuts

Poi Donuts, Honolulu

Klasik bir Amerikan favorisi olan Poi Donuts, Honolulu’da yiyebileceğiniz en ilginç yiyeceklerden biri diyebiliriz. Özellikle mor rengi bile ilginizi çekecektir. Hawaii tarzında donut olarak bilinen bu yiyecek, tatlı bir kaçamak için değerlendirilebilir.

6- Saimin

Saimin, Honolulu

Japon, Çin ya da Filipinler mutfağının yıldızı olan erişte, farklı bir yorumla Hawaii’de de karşınıza çıkacak. Eriştelere eşlik eden lezzetli sebzelerle hazırlanan Saimin, Honolulu’da Asya esintileri hissetmenizi sağlayan bir yemek. Gün sonunda yorgunluğunuzu alacak ve mideniz bayram edecek.

7- Shave Ice

Shave Ice, Honolulu

Meyveli buz gibi bir dondurma, Honolulu’nun sıcak iklimine dayanmak için yardımcınız olacaktır. Bunun için şehirde çok sevilen Shave Ice’yi deneyebilirsiniz.

8- Spam Musubi

Spam Musubi, Honolulu

Hawaii için simge lezzetlerden biri olan Spam Musubi, yerli halkın çocuklarının beslenme çantasına koyduğu vitamin deposu bir yemek. Pirinç, kızarmış Spam ve kurutulmuş yosundan yapılan yemeğin tadı, damak zevkinize uzak gelebilir. Ama bir şans verin.

Hawaii’nin güzel şehirlerinden biri olan Honolulu için bir gezi planınız varsa size yardımcı olacak önerilerimize aşağıdaki yazıdan ulaşabilirsiniz.

Honolulu’da ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin