Haugesund’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Norveç’in saklı kenti Haugesund, doğasının muhteşemliği yanında lezzetli yemekleriyle de gezginlere göz kırpıyor.

Norveç iklimi ve kültürüyle bizden uzak olsa da mutfağıyla aç kalmayacağınız bir yer. Güzel şehirlerinden Haugesund ise özgün bir mutfak kültürüne sahip değil, yine de ülkenin geleneksel tatlarının en gözde örneklerini sunuyor.  “Haugesund’da Ne Yenir, Ne İçilir” yazımızda etkileyici şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik.

1- Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri, Haugesund

Norveç, balıkçılığıyla adını tüm dünyaya duyurmuş bir ülke. Hal böyle olunca sofralarında da nefis deniz ürünleri yer alıyor. Çeşitlilik karşısında nutkunuz tutulacak, emin olabilirsiniz. Şehirde istediğiniz bir balık lokantası seçin ve kendinize bir ziyafet çekin.

2- Kahve

Kahve, Haugesund

Her ülkede lezzetli kahveler içebilirsiniz ancak Norveç kahvelerini denemeden olmaz. Haugesund’un soğuk havasından kaçmak için mola verdiğiniz bir kafede mutlaka bölgenin yerel kahvelerinden sipariş verin. Aroması ve tadı uzun süre damağınızda kalacak.

3- Kvikk Lunsj

Kvikk Lunsj, Haugesund

Kvikk Lunsj, aslından bir çikolata markası, ancak şehir için ikonik hale gelmiş. Şehirde yaşayan insanlar kahve yanlarında ya da pasta yaparken bol bol bu çikolatalı gofreti kullanıyor.  Paskalya ve Noel gibi özel günlerde de 1937’den bu yana Haugesund’un favori çikolatası diyebiliriz.

4- Lefse

Lefse, Haugesund

Görüntüsü size bizim kreplerimizi hatırlatacak olan Lefse, hamurların incecik açılıp pişirilmesiyle yapılıyor. Sade, reçel ya da krem peynirle yiyebilirsiniz. Norveçliler genellikle bu lezzeti kahvaltıda tüketiyorlar. Kahvaltı seçenekleri bulunan her restoranda sipariş verebilirsiniz.

5- Peynir

Peynir, Haugesund

Norveç özgün peynirleriyle de dikkat çeken ülkelerden biri. Özellikle ünlü kahverengi peyniri Brunost, ülkenin her kentinde karşınıza çıkabilir. Dilediğiniz kadar peynir çeşidi deneyebilir ve bavulunuza doldurup dostlarınıza da getirebilirsiniz.

6- Rakfisk

Rakfisk, Haugesund

İkonik Norveç tatlarından biri olan Rakfisk, fermente ediliş ve tuzlanmış balıketinden oluşuyor. Bir yıla kadar saklanabilen bu balık etleri oldukça seviliyor. Haugesund’a giderseniz kesinlikle denemenizi öneriyoruz. Çoğu balık lokantasında bulabilirsiniz.

Haugesund için bir gezi rehberi çıkarmanıza yardımcı olacak ipuçlarına, aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin