Hanoi’de Ne Yenir? | 10 Muhteşem Hanoi Yemeği

Vietnam seyahatinize başlamak için bir üs arıyorsanız burası kesinlikle ülkenin başkenti Hanoi olmalıdır. 7 milyonluk nüfusu ile tam bir cazibe merkezi olan şehirle ilgili bilinmesi gereken şeyler arasında ise kesinlikle farklı mutfak kültürü de yer alıyor.

Hanoi’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Eğer Hanoi’yi ziyaret ediyorsanız şehre özgü yerel lezzetleri denememek buraya haksızlık olacaktır. Bu nedenle size tavsiyemiz Hanoi’de ne yenir? Ne içilir? listemizi incelemeniz ve şehrin mutfak kültürüne yakından tanıklık etmeniz yönünde olacaktır.

Sokak yemeklerinin çok yaygın olduğu şehirde gördüğünüz her köşe başında birbirinden farklı sokak lezzetlerini deneme fırsatına sahip olabilirsiniz. Sokak yemekleri dışında Hanoi yemekleri için gidebileceğiniz pek çok restoran bulunmaktadır. Bu durum açıkçası şehirde ne yiyeceğinize karar verme ve bir yeme içme planlaması yapma noktasında sizi oldukça zor duruma düşürebilir.

Hanoi, tıpkı Vietnam’ın geri kalanı gibi maddi açıdan bütçesi kısıtlı gezginleri memnun edecek bir şehir. Bu şehirde biraz araştırma ile bütçenizi zorlamadan, uygun fiyatlara karnınızı doyurabilirsiniz.

Hazırladığımız “Hanoi’de ne yenir? Ne içilir?” listesinde şehirde bulabileceğiniz en iyi yemek alternatiflerini sıralamaya çalıştık. Şimdi dilerseniz bu listeye birlikte göz gezdirelim;

1. Bun Cha (Şehriyeli Pirinç ve Izgara Domuz)

Hanoi'de ne yenir
Bun cha

Eğer domuz etine hassasiyetiniz yoksa Hanoi yemekleri arasında çok meşhur olan bun cha mutlaka denemeniz gereken bölgeye has yemeklerden biridir. Ülkenin en meşhur yemeklerinden olan bun cha, top halinde hazırlanmış sulu ve dolgun domuz eti olarak servis edilmekte; yanında ise genellikle şehriyeli pirinç pilavı ya da noodle ile servis edilmektedir. Yanında ise taze otlar, sebzeler ve salatalar ikram edilmektedir. Dilerseniz masalarda bulunan sosları ve baharat çeşnilerini de yemeğe ekleyebilirsiniz.

Eğer bun cha yemeğe karar verdiyseniz aşağıdaki mekanı ziyaret edebilirsiniz;

Bún Chả Hương Liên

Adres: 24 Le Van HuuHanoi 10000, Vietnam

Telefon: +84 96 696 26 83

Not 1: Bu mekan Hanoi’yi ziyarete gelen eski ABD başkanlarından Barack Obama’nın da bun cha yemek için tercih ettiği yerlerden.

Not 2: Mekanda ücrete otomatik olarak eklenmiş bir ıslak mendil getirilmektedir. Dilerseniz bu ıslak mendili kullanmadan hesap öderken kasiyere iade ederek ücretinin hesaptan düşülmesini sağlayabilirsiniz.

2. Nem Chua Be

Hanoi yemekleri
Nem Chua Be

Listemizin ikinci sırasında Vietnam’ın popüler bir sokak yemeği yer alıyor. Yengeç ve erişte ile doldurulmuş olan hamurlar rulo haline getirilerek kızartılmakta ve yemeklerin yanında meze olarak tüketilmektedir. Bu yemek kimi zaman çorbalara batırılarak katık olarak da yenebilmektedir. Nem chua be tercihe göre sosa batırılarak da yenebilmektedir.

Bu lezzeti tatmak için uğrayabileceğiniz Hanoi’nin yerler lokantalarından birinin adresine aşağıdan ulaşabilirsiniz;

Bun Cha Nem Cua Be Dac Kim

Adres: 67 Duong Thanh Street, Old Quarter, Hanoi

Telefon: +84 24 3828 7060

3. Cha Ca

Cha ca
Cha ca

Cha Cha mutlaka denenmesi gereken Hanoi yemekleri arasında bulunmaktadır. Bu yemek Hanoi halkı için o kadar önemlidir ki şehirde bu isimde bir cadde bile bulunmaktadır. Izgarada pişirilen yağı balıklar sarımsak, zerdeçal, zencefil ve dereotu gibi aroması yoğun bitkilerle marine edilmekte ve erişte ile servis edilmektedir.

Cha Ca yemek için aşağıdaki önerimizi dikkate alabilirsiniz;

Cha Ca Thang Long

Adres: 21 Duong Thanh Street, Old Quarter, Hanoi

Telefon: +84 43 824 5115

4. Banh Cuon

Banh Cuon
Banh Cuon

Banh Cuon, Kuzey Vietnam bölgesinde çok meşhur özel yemeklerden biridir. Genellikle kahvaltılarda tercih edilse de bu yemeği günün diğer saatlerinde de bulma şansınız var. Kısaca bunun ne olduğuna değinecek olursak, pirinçten yapılmış sac içine domuz eti(bu nedenle domuz eti hassasiyeti olanların bu yemeğe temkinli yaklaşmalarında fayda var) ve kızarmış mantar ile doldurulmakta, arpacık soğanı ve kişkiş ile servis edilmektedir.

Bu yemeği denemek isteyenler için mekan önerimiz;

Bánh Cuốn Gia Truyen

Adres: 14 Pho Hang Ga | Old QuarterHanoi, Vietnam

Telefon: +84 24 3828 0108

5. Pho (Erişte Çorbası)

Pho
Pho

Klasik Hanoi yemekleri arasında gösterebileceğimiz pho, doyurucu olması ve uygun fiyatlı olması nedeniyle bölge halkı tarafından çok fazla tüketilen tatlar arasında bulunmaktadır. Çorbanın içinde eriştenin yanı sıra pek çok ot ve sığır eti de bulunmaktadır. Bu yemek tavuk etiyle de hazırlanabilmektedir. Bu arada şehirde sayısız türde erişte yemeği ile karşılaşmaya da hazırlıklı olmalısınız.

Lezzetli phoların tadına bakmak için;

Pho Gia Truyen

Adres: 49 Bat Dan | Old QuarterHanoi, Vietnam

Restoranın internet adresini ziyaret etmek için ise burayı tıklayabilirsiniz.

6. Banh Mi (Vietnam Usulü Sandviç)

Banh Mi
Banh Mi

Kökenleri Fransızlara dayanan bu uygun fiyatlı karın doyurma yöntemi Vietnamlılar tarafından kendilerine göre uyarlanmıştır. Çıtır ekmeğin arasında et ve sebze konulara hazırlanan banh mi, daha çok Güney Vietnam’da popüler olsa da Hanoi’de de bu lezzeti tadabileceğiniz güzel yerler bulunuyor. 

Vietnam usulü sandviç için uğrayabileceğiniz Hanoi’deki mekanlardan bir öneri;

Bánh Mì 25

Adres: 41 Luong Van Can | Hoan KiemHanoi 100000, Vietnam

7. Ca Phe Trung (Vietnam Usulü Yumurtalı Kahve)

Ca Phe Trung
Ca Phe Trung

1940’lı yıllarda yaşanan süt kıtlığından ortaya çıkan bu buluş ilk başta kulağa garip gelse de “Hanoi’de ne yenir? ne içilir?” sorusuna sıra dışı lezzetler arayanlar tarafından ilgiyle deneneceğini söyleyebilir. Yumurtalı kahve diye düşününce insan ilk önce kahve içinde yüzen bir yumurta arasa da aslında kahve içinde yumurtaya benzer bir şey bulunmuyor çünkü yumurta krema halinde kahveye dahil ediliyor. Tat itibariyle tiramisuya benzediğini söyleyebiliriz.

Yumurtalı bir kahve içmek için aşağıdaki mekanı ziyaret edebilirsiniz;

Café Phố Cổ

Adres: 11 Hàng Gai, Hàng Trống, Hà Nội

8. Banh Goi

Banh Goi
Banh Goi

Görünüm itibariyle çiböreği andıran banh goi içinde erişte, kıyma, yumurta gibi çok çeşitli malzemeler konabilmektedir. Çeşitli baharatların da eklenmesiyle yağda kızartılarak hazırlanan bu hamur işi lezzet biraz yağlı olsa da çok kişi tarafından çok beğenilerek tüketilmektedir.

Bu lezzeti tatmak isteyenler aynı isimdeki mekanı listesine ekleyebilirler. Adres bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz;

Banh Goi

Adres: 52 Pho Ly Quoc Su | Nha Tho AreaHanoi, Vietnam

9. Coconut Suyu

Coconut Suyu
Coconut Suyu

Coconut sadece Hanoi’de değil Vietnam’ın bütün şehirlerinde bulabileceğiniz ve tadabileceğiniz bir lezzet. Bu dışı sert kabuklu meyvenin içindeki su hem yerliler hem de turistler tarafından büyük ilgi görmektedir. Bunu sokaktaki satıcılardan kolay bir şekilde satın alarak tadabilirsiniz ancak çok büyük beklentilere de girmenizi önermiyoruz. Zira meyvenin suyu çok farklı bir lezzet vadetmiyor.

10. Chim Quay

Chim Quay
Chim Quay

Eğer farklı lezzetleri denemekten hoşlanıyorsanız size Hanoi’nin en popüler yemekleri arasında bulunan barbeküde pişirilmiş güvercin etini önerebiliriz. Farklı baharatlarla harmanlandıktan sonra ızgarada pişerek çıtır bir hal alan güvercin eti sizi çok farklı boyutlara götürecek kadar iyi…

Bu lezzeti denemek istiyorsanız aşağıdaki mekan tam size göre;

Bit Tet Hai Ty

Adres: 52 Pho Ly Quoc Su | Nha Tho AreaHanoi, Vietnam

Telefon: +84 4 2202 0819

Özetlemek gerekirse Hanoi yemekleri çok farklı lezzetleri bünyesinde barındırmaktadır ve “Hanoi’de ne yenir?” sorusunun esas cevaplarını aramanız gereken yerler özellikle plastik tabureler üzerinde oturarak yemeğinizi yiyebileceğiniz sokaklar olacaktır 😉

Hanoi’ye geldiğinizde görmeniz gereken yerler hakkında bir listeye ihtiyacınız varsa burayı tıklayabilirsiniz. Eğer “Hanoi’de ne yenir? Ne içilir?” listemize eklememiz gereken lezzetler olduğunu düşünüyorsanız bunu da bize yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin