Hanoi’de Görülmesi Gereken 20 Etkileyici Yer

Vietnam’ın başkenti Hanoi, dünyaya yakın zamanda açılan ülkenin gezmesi en zevkli şehirlerinin başında geliyor.

Uzun yıllar çeşitli ülkelerin sömürüsü baskısı altında dış dünyaya kapalı kalan Vietnam son dönemlerde özellikle farklı bir coğrafyada gezi yapmak isteyenler tarafından keşfedilmiş durumda. Başkent Hanoi’de görülmesi gereken 20 etkileyici yer yazımızda sizlere kentin birbirinden güzel gezi noktalarını derledik.

Ülke aynı zamanda yurt dışında ucuz tatil yapılacak yerler arayanlar için de oldukça ideal. Hanoi gezi rehberimize göz atmaya ne dersiniz? İşte sırasıyla;

Hanoi’de Görülmesi Gereken 20 Etkileyici Yer

1. Hoan Kiem Gölü

hoan kiem gölü

Bizce Hanoi gezisine başlanacak en güzel yerlerden biri burası. Hoan Kiem Gölü doğal güzelliğinin yanı sıra konu olduğu efsane ile de Hanoi gezilecek yerler listesinin ilk sırasında yer almayı hak ediyor. Söylenene göre ülkenin Çin sömürüsü altında olduğu dönemde Vietnam liderinin karşısına gölden çıkan dev bir kaplumbağa bir kılıç verir ve bu Vietnam’ın Çin hakimiyetinden kurtulmasının başlangıcı olur.

2. Hanoi Eski Kenti

Hanoi Eski Kenti

Hanoi’de görülmesi gereken 20 etkileyici yerin ikinci sırasında Hoan Kiem Gölü’ne çok yakın bir konumda bulunan Hanoi Eski Şehir bölgesi geliyor. Hem şehrin tarihi dokusunu koklamak hem de alışveriş için uğranması gereken yerler arasında bulunuyor.

Burada bulunan dar sokaklarda dizilmiş tarihi evlerde ise Fransız etkisi hayli fazla hissediliyor. Bunda bu bölgenin Vietnam’ın Fransız sömürüsünde olduğu dönemlerde inşa edilmesinin etkisi çok büyük.

3. Ngoc Son Tapınağı

Ngoc Son Tapınağı

14. yüzyılda ibadet edilmeye başlanan Ngoc Son Temple, Hoan Kiem Gölü’nün kuzey tarafında bulunuyor. Tapınak sahip olduğu fotojenik görüntü ile özellikle etkileyici fotoğraf çekmeyi seven ziyaret tarafından oldukça fazla ziyaret ediliyor.

4. Ha Long Bay

Ha Long Bay

Şehir merkezinden düzenlenen turlarla gidilen ve 3 bin adacıktan oluştuğu belirtilen Ha Long Bay, Hanoi’de görülmesi gereken 20 etkileyici yer arasında harika bir yere sahip.muhteşem doğal güzelliği ile görenleri kendisine aşık etmeyi başarıyor. Buraya dilerseniz günlük dilerseniz de konaklamalı olarak gitmeniz mümkün.

Tur esnasında ziyaret edeceğiniz Hang Dau Go mağarası ise bu bölgeyi görmek istemekle ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlamanıza yardımcı olacak kadar etkileyici.

5. West Gölü

West Gölü

Tay Ho ya da West Gölü… Şehrin en büyük olan West Gölü etrafına bir gün ayırarak sakin ama bir o kadar da keyifli zamanlar geçireceğinizi belirtmemiz gerek. Burası aynı zamanda Vietnam’ın mutfak kültürünü denemek için de uğranması gereken yerler arasında bulunuyor.

6. Hoa Lo Hapishanesi

Hoa Lo Hapishanesi

Hanoi’de görülmesi gereken 20 etkileyici yer arasında 6. sırada Vietnam tarihinin en önemli tanıklarından biri olan Hoa Lo Hapishanesi geliyor. İlk olarak Fransızlar zamanında başkaldıranların mahkum edildiği bir yer olarak kullanılmaktaydı. Daha sona Amerika tarafından da hapishane olarak kullanılan hapishane günümüzde bir otelin bünyesinde müze olarak ziyarete açık halde bulunmaktadır. Müze pazartesi günleri dışında 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

7. Vietnam Etnoloji Müzesi

Vietnam Etnoloji Müzesi

Vietnam küçük bir şehir olmasına rağmen 54 farklı etnik kökenden insanın bir arada yaşadığı bir coğrafya. Vietnam Etnoloji Müzesi de bu kültürlere ait çeşitli eşyaların incelenebildiği önemli müzelerden biri. Müze pazartesi günleri dışında 08:30-17:30 saatleri arasında yaklaşık 2$ karşılığında ziyaret edilebilmektedir.

8. Edebiyat Tapınağı

Edebiyat Tapınağı

11. yüzyılda inşa edilen Edebiyat Tapınağı aslında ilk olarak bir okul olarak kullanılmaktaydı. Öğrenciler burada düşünce ve edebiyat konularında eğitimler almaktaydı. Konfüçyus adına yapılan tapınağın bahçesinde bulunan ve bilgeliği temsil eden kaplumbağa heykelleri de tapınağın bir eğitimhane olarak kullanılmasına bir işaret.

Tapınak cüzi bir ücret karşılığında pazartesi günleri dışında ziyaret edilebilmektedir. Oldukça ilginç bir yer olan Edebiyat Tapınağı’nı Hanoi gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ediyoruz.

9. Ho Chi Minh Mozolesi ve Müzesi

Ho Chi Minh Mozolesi ve Müzesi

Ho Chi Minh Vietnam’ın bağımsızlık mücadelesinde öne çıkan en önemli isimlerden ve 20. yüzyıla iz bırakmış en önemli dünya liderlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Onun anısına yapılan Ho Chi Minh Mozolesi ve Müzesi ise Vietnam halkı tarafından çok önemli bir ziyaret noktası olarak kabul ediliyor. Mozole içinde liderin mumyalanmış bedenini görebiliyorsunuz.

10. İmparatorluk Kalesi

İmparatorluk Kalesi

Hanoi’nin ve Vietnam’ın en önemli askeri üslerinden biri olan Imperial Citadel şehrin en önemli durakları arasında bulunuyor. UNESCO tarafından da dünya mirası listesine dahil edilen bu merkezin henüz tam anlamıyla gün yüzüne çıkarılamamış olması ise burasının ne kadar geniş bir alan olduğunu bizlere kanıtlıyor. Imperial Citadel, Hanoi’de görülmesi gereken 20 etkileyici yer arasıdna 10. sırada..

11. Ba Vi Milli Parkı

Ba Vi Milli Parkı

Hanoi’de görülmesi gereken 20 etkileyici yer arasında el değmemiş muhteşem doğasıyla karşılaşmak için Ba Vi Milli Parkı mutlaka uğranması gereken yerlerden biri. Park içinde pek çok farklı hayvan türü yaşamakta ve birçok farklı bitki türü bulunmaktadır.

12. Vietnam Kadın Müzesi

Vietnam Kadın Müzesi

Kültürel bir gezi planınız varsa ülkedeki kadınların yaşantılarına dair çok önemli izlere rastlayabileceğiniz Vietnam Kadın Müzesi’ni de mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Müzeye giriş için ise yaklaşık 1,5$ gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

13. Vietnam Askeri Tarih Müzesi

Vietnam Askeri Tarih Müzesi

Pek çok askeri ekipmanın incelenebildiği 1956 yılında açılan Vietnam Askeri Tarih Müzesi, yılda yaklaşık 20 milyona yakın kişi tarafından ziyaret ediliyor. Burası ülkedeki 7 milli müzeden biri ve özellikle yerli halk tarafından sıklıkla gezilen yerlerin başında geliyor.

14. Vietnam Devrimi Müzesi

Vietnam Devrimi Müzesi

1959 yılında açılan Vietnam Devrimi Müzesi şehrin önemli ziyaret noktalarından biri. Burada ülkede yaşanan devrim hareketi ile ilgili binlerce nesneyi incelemek mümkün olabiliyor.

Müzenin bulunduğu binanın ise ülkede uzun süre sömürge hakimiyeti kuran Fransızların mimarisine sahip olması oldukça dikkat çekici detaylardan.

15. Vietnam Ulusal Tarih Müzesi

Vietnam Ulusal Tarih Müzesi

Vietnam’ın geçirmiş olduğu tarihsel gelişim ile sanatsal yaşamın nasıl şekillendiği bizlere göstermeyi başaran Vietnam Ulusal Tarih Müzesi içinde pek çok önemli sanat eseri sergilenmektedir.

16. Chua Tran Quoc

chua tran quoc

Hanoi’de görülmesi gereken 20 etkileyici yer arasında önemli yer tutan Batı Gölü ve Truc Bach Gölü arasında gizlenmiş olan Chua Tran Quoc ülkenin en eski tapınaklarından biri. Tapınağın göle yansıması ise muhteşem fotoğraflar çekmek için ziyaretçilerine çok fazla şans sunuyor. Bu da burayı turistler için Hanoi’deki gezilmesi gereken yerler arasına sokuyor.

17. Aziz Joseph Katedrali

aziz joseph kilisesi

19. yüzyılın sonlarında inşa edilen Saint Joseph Katedrali, Fransızlar şehri işgal etmeye başladığında Vietnam mimari unsurları göz önüne alınarak yapılmıştır. Yapının bazı bölümlerinde Neo Gotik tarzın etkilerine de rastlamak mümkün olabilmektedir.

18. Rua Kulesi

Rua Kulesi

Hanoi’de görülmesi gereken 20 etkileyici yer içerisinde dikkat çeken Thap Rua Tower bir adanın ortasında yer alıyor.  İçine girmenin yasak olduğu yapı oldukça fotojenik bir görünüme sahip olan kule, bir halk kahramanı olan Le Loi anısına inşa edilmiştir.

19. Ban Gioc Şelaleleri

Ban Gioc Şelaleleri

Yazımızın başında Hanoi’nin doğal güzelliklerinden bahsetmiştik. Ban Gioc Şelaleleri de bu doğal güzelliklerden biri. Mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz bu şelaleler Çin ile Vietnam arasındaki sınır olarak kabul edilmektedir.

20. Sa Pa Taraçaları

Sa Pa Taraçaları

Hanoi’de görülmesi gereken 20 etkileyici yerin son sırasındaSa Pa Taraçaları’nı geliyor. Şehir merkezinden biraz uzak olan ve yorucu bir yolculukla ulaşılan taraçaları gördüğünüzde çektiğiniz zahmete değdiğini göreceksiniz. Dilerseniz konaklamalı turlarla da bu taraçaları görmeye gidebilirsiniz.

Pirinç terasları arasındaki sonsuzluk hissinin içinizde muhteşem duygular uyandıracağından emin olabilirsiniz. Taraçaların olduğu bölgede yerli halk çoğunlukta olduğundan Hanoi kültürünü yakından gözlemleme fırsatını da yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin