Haines’te Ne Yenir, Ne İçilir?

Soğuk iklimi ve az nüfusuna rağmen Alaska’nın küçük kenti Haines, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle gezginlerin ilgisini çekiyor.

Havanın soğukluğuna ters orantıda gelişmiş mutfağı da iştah kabartan cinsten. Şehirde, başı çeken deniz ürünlerini takip eden nefis tatlılar ve içeceklerle tam bir şölen sunuluyor. “Haines’te Ne Yenir, Ne İçilir” yazımızda şehrin mutfağına girip lezzetli yemekleri sizin için araştırdık. Keyifli okumalar…

Akutaq

Akutaq

Eskimo Dondurması olarak bilinen Akutaq, bölgeye özgü meyvelerin karışımından yapılan bir dondurma. Soğuk havaya aldanmayın… Alaska yerlileri bu tatlı atıştırmalığa bayılıyor ve her mevsim her köşe başında bulunuyor. Yolunuz bu uzak coğrafyaya düşerse mutlaka deneyin.

Berry

Berry

Alaska’nın en ünlü meyvesi olan Berry’ler, doya doya yiyebileceğiniz sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Yaban mersini, ahududu, çilek ve çok daha fazlasına sahip Haines’te, kırmızı meyvelere doyacaksınız. Pek çok kurabiye ve pastanın da ana maddesi olan bu meyveleri, şehirdeki ağaçlardan toplayarak bile deneyebilirsiniz.

Bira

Bira

Soğuk biranın gerçekten hakkını veren ülkenin kendine özgü biralarını mutlaka listenize ekleyin. Öyle ki, Alaska’da pek çok ödüllü bira fabrikası da var. Güzel bir yemek sonrası iyi gidebilir.

Black Cod

Black Cod

Böyle bir balık daha önce yemediğinize eminiz. Taze taze pişirilen Black Cod balığı, soya sosu ve limonla marine ediliyor ve ızgarada pişiriliyor. Hoş bir servisle sunulan yemeğin lezzeti sizi hayli şaşırtacak.

Gumbo

Gumbo

Yapımı oldukça zahmetli ve uzun olsa da tadı nefis bir çorba olan Gumbo, Alaska’da içinizi ısıtacak lezzetlerden biri. Alıştığımız çorba kıvamından daha yoğun ve malzemeli olduğunu söyleyelim. İçinde bamyadan kerevize, biberden soğana pek çok malzeme var ve pilav ile servis ediliyor. ABD‘nin Louisiana eyaletinde ortaya çıkan ve diğer bölgelere yayılan bu çorbaya bir şans verin.

Reindeer Dog

Reindeer Hotdog

Reindeer Dog, şehirde deneyebileceğiniz en güzel ve doyurucu sokak lezzeti. Hot Dog benzeri bir atıştırmalık olan bu sosisli sandviçler, nefis soslarla servis ediliyor. Haines turunuzda pek çok sokak tezgâhında ya da restoranlarda görebilirsiniz.

Smoked Salmon

Smoked Salmon

Somon balığının lezzeti ve şifasını süren Alaskalılar, bu nefis balığı sofralarından hiç eksik etmiyor. Smoked Salmon da somonun tütsülenmesi ile yapılıyor. Çeşitli baharatlar eklenerek servis edilen yemeği, limana sıralanmış balık lokantalarında bulabilirsiniz.

*Haines tarihi yerleri, müzeleri ve doğa harikaları hakkında bilgi almak isterseniz, yazımıza göz atabilirsiniz.

*Alaska mutfağının lezzetini bu sessiz şehrinde denemek için BiletBayi üzerinden Haines uçak biletlerini karşılaştırın ve size uygun zamanı belirleyip muhteşem bir seyahate ilk adımı atın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin