Groningen Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 10 Yer

Hollanda’nın kuzeydeki kenti Groningen; tüm yolların ve kanalların birleştiği yerde önemli bir ticaret merkezi görevi görüyor.

Sanayi kenti olmasına rağmen turizmin de gelişme gösterdiği bir şehir olan Groningen’de, yaz ayları bile hafif serin geçiyor. Bisikletle keşfetmek için harika bir yer olan şehir, bisiklet yolları ağı nedeniyle “Dünya Bisiklet Şehri” kabul edilmiş. Tarihi binaları, uzun nehirleri ve özgün doğasıyla Groningen, gezilecek yerler açısından zengin bir liste hazırlıyor.

Martinikerk ve Martin Kulesi

Martinikerk ve Martin Kulesi

13.yy’da tuğladan inşa edilen romanesk-gotik bazilika Martin Kilisesi(Martinikerk), Groningen’in en gözde duraklarının başında geliyor. Kilisenin dikkat çeken özelliği ise 96 metre yüksekliğindeki görkemli kulesi. Ülkenin yüksek kuleleri arasında gösterilen Martin Kulesi, şehrin ana meydanından bakıldığında muhteşem bir manzara sunuyor.

Old Town

old town

Çok sayıda bisiklet yolları ve eski meydanlarıyla Old Town, şehri keşfe başlamak için en iyi seçenek olabilir. Bölgede neo-klasik tarzdaki Belediye Sarayı ve Rönesans dönemi Altın Ofisi gibi tarihi binalar yer alıyor. Old Town, sadece tarih ve kültürüyle değil şık restoran ve zengin alışveriş merkezleri sayesinde güzel bir gün geçirmenizi sağlayacak.

Groningen Müzesi

Groningen Müzesi

1874 yılında kurulan Groninger Müzesi, Hollanda’nın en ileri teknolojileri kullandığı bir galeri olmasıyla dikkat çekiyor. Verbingingskanaal kıyısındaki post-modern binasında hem yerel hem de uluslararası sanatçıların eserleri sergileniyor. Koleksiyonları arasında şehir tarihi ve kültürü üzerine eserler, arkeolojik buluntular ve yöresel el sanatı eserleri yer alıyor. Çin porselenler ve Groningenli ressamların tabloları da görülmeye değer parçaları arasında sayılabilir. Müze, pazartesi günler dışında 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Groningen Üniversitesi ve Müzesi

Groningen Üniversitesi ve Müzesi

Üniversite bünyesinde 1934 yılında kurulan müze, birinci sınıf bir bilim müzesi niteliği taşıyor. Müzede dünyanın ilk elektromanyetik arabası, Mısır mumyaları ve astronomi ile ilgili görüntüler sergileniyor. Öğrenciler tarafından yürütülen turlarla müzeyi keşfe çıkabilirsiniz. Hayli ilginç zaman geçirebileceğiniz müzeye pazartesi günü hariç diğer günlerden birini seçip 13.00-17.00 arasında gidebilirsiniz.

Kuzey Deniz Müzesi

Kuzey Deniz Müzesi

İki ortaçağ binasında yer alan müze, şehrin geniş denizcilik tarihi üzerine zengin içerikler barındırıyor. Sergilenen koleksiyonda, Roma döneminden bu yana gelişen balıkçılık tarihinin yanında çok sayıda gemi modeli, fotoğraf ve seyir cihazları bulunuyor.

Ayrıca denizcilik faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler veren animasyonlarla da zenginleştirilen Kuzey Deniz Müzesi, 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Pazartesi günleri kapalı olan müze, pazar günü ise 13.00’da açılıyor.

İnfoversum

İnfoversum

Groningen’in merkezine yakın, elverişli bir konumu olan Infoversum, merak uyandıran hayli ilginç mimariye sahip bir bina. Bilim ve kültür faaliyetlerinin yürütüldüğü binada, çevre hakkında bilgilerin paylaşılması teşvik ediliyor ve sürdürülebilir bir çevre için yapılabilecek çalışmalar düzenliyor. Yalnız mimarisinin bile ilgi çektiği Infoversum’da 3 boyutlu film gösterimleri de yapılıyor.

Lauwersmer Ulusal Parkı

Lauwersmer Ulusal Parkı

Ülkenin en popüler dinlenme alanlarından biri olan Lauwersmer Ulusal Parkı, bisiklet ve yürüyüş parkurları, fauna ve flora çeşitliliği hatta su sporları yapma imkanıyla şans verilmesi gereken yerlerden biri. Tatil yorgunluğu atmanız için önünüze güzel fırsatlar çıkaran parkta, arkadaşlarınız veya ailenizle beraber güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Prens Bahçesi

prens bahçesi

Rengârenk çiçeklerden oluşan bahçe, başarılı bir peyzaj çalışması sonucu ortaya çıkmış. Çevresindeki evlerin güzelliği ve etnik dokusuyla da büyüleyen Rönesans tarzındaki Prens Bahçesi’nde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlar da bulunuyor.

Bourtange Köyü

bourtange köyü

Almanya sınırına yakın bir mesafede yer alan Bourtange Köyü, tam bir mühendislik harikası olarak dünyada ününü duyurmuş. Tüm köy büyük bir yıldızı anımsatıyor ve ana yolları kanallardan oluşuyor. İyi korunmuş bir açık hava müzesi havasındaki köy, zamanda yolculuk yapmanızı sağlayacak. 18.yy mimarisine ait duran evlerinin arasında gezerken fantastik bir evreni ziyaret etmiş hissine kapılabilirsiniz.

Noorderplantsoen: Festival Parkları

Kıvrımlı yollarla kentin kuzey eteklerinde uzanan park, şehirdeki çok sayıdaki açık ve ferah alanların yalnızca biri. Park ağustos ayında düzenlenen Noorderzon Tiyatro Festivali gibi pek çok festivale ev sahipliği yaptığı için Festival Parkı olarak da biliniyor. Bozulmamış doğal alanlarda sahip Groningen’de bu yeşil park, huzurlu bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.

Son yılların en çok ziyaret alan ülkelerinden biri olan Hollanda turunuzda, bu güzel şehre de yer vermek ister misiniz? Bunun için ilk olarak Groningen’e en uygun uçak biletleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Bilet bayi avantajlı seçenekleri derledi ve size sadece tıklayıp keyfini çıkarmak kaldı.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin