Gökçeada’da Kahvaltı Nerede Yapılır? | En Popüler 7 Mekan

Hazırlamış olduğumuz Gökçeada kahvaltı mekanları ile kendinize bir liste belirleyerek bölgenin en iyi mekanlarında kahvaltı yapma imkanına sahip olabilirsiniz. Sabahları keyifli kılan kahvaltı sofralarına doyamayacağınızı belirterek, yazımızı okumaya davet ediyoruz;

Serpme Kahvaltı Mekanları

1- Mina Kafe

Burası Neresi? Zeytinliköy’de konumlanan Mina Kafe, renkli mi renkli bir mekan olup merkezdeki çınar ağacının altında hizmet vermektedir. Eski bir bakkalken böylesine güzel bir kafeye dönüştürülmüştür. Kahve çeşitleri, nefis Rum tatlıları ve el yapımı pizzaları oldukça başarılı. Haricinde fırında makarna, el yapımı köfte hamburger gibi özel tatlarda mevcut. Kahvaltısına; reçel çeşitleri, beyaz peynir, kaşar peyniri, biber,  börek, yumurtalı ekmek, siyah zeytin, yeşil zeytin,  haşlanmış yumurta,  domates, salatalık ve çay sunumu yapılıyor. 

  • Konum: Çınarlı, Kadri Üçok Cd. No-42, 17760 Gökçeada/Çanakkale
  • Yol tarifi al >

2- Mustafa’nın Kayfesi

Burası Neresi? Büyük bir çınar ağacının şemsiye görevi gördüğü mekanın açık hava kısmında büyük bir keyifle kahvaltınızı yapabilirsiniz. Bir köy kahvesi olan Mustafa’nın Kayfesi’nde verilen kahvaltıda;  tost, patates kızartması, damla sakızlı muhallebi, yeşil/siyah zeytin, domates, salatalık, biber kızartması, yeşillik, peynir çeşitleri, bal ve kahve yer alırken adanın dutlarından elde edilen karadut şurubundan içmenizi tavsiye ederim. Bunun yanı sıra biraz kafa dağıtmak için dergilerden oluşa arşivine göz atabilirsiniz. 

  • Konum: 17760 Kaleköy/Gökçeada/Çanakkale
  • Telefon: 0286 887 20 63
  • Çalışma saatleri: 08:00–24:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

3- Gökçe Madam Kafe

Burası Neresi? Hoş vakit geçirebileceğiniz Gökçe Madam Kafe, adadaki merkezi bir noktada konumlanıyor olup adaya özgü tatların servis edildiği bir serpme kahvaltı menüsü mevcut. İçerisinde ise;  domates-biber sosu, karadut reçeli, köy yumurtası, koyun peyniri, loru, mevsim meyveleri, ada balı, pişisi, ekşi mayalı ekmeği yer alıyor. 

Kaçırmayın! Özel spesiyelleri olan Ata menüsünu akşam yemeğinde tercih edebilirsiniz. Bu menü zeytin beyaz peynir,  yeşil erik, kavun,  çay bardağında duble rakı, beyaz leblebi yer alıyor. Üstelik fiyatı da 35 TL’dir. Şarapları ve yanında peynir/şarküteri tabaklarını da deneyebilirsiniz.

Nostaljik Kahvaltı Mekanı

4- Kalyopi’nin Evi

Burası Neresi? 2017 yılında bir Rum evi restore edilerek kafeye dönüştürülmüş olup otantik bir havaya sahiptir. Kahvaltısında fırında patates, gözleme, börek, pişi, domates, salatalık, iki çeşit zeytin, üç çeşit reçel, tel peynir, beyaz peynir, acuka gizi ürünler yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Burada müşterilerine sunulan tüm her şey bizzat kendileri tarafından üreiliyor. Peki neler var derseniz; reçel, bal, zeytin, salça, zeytinyağı, keçi peyniri, zeytinyağı gibi ürünleri aynı zamanda satın alabiliyorsunuz.

Köydeki karadut ağaçları oldukça meşhur. Yemeniz üzere bu karadutlar yoplanıyor. Tadına bakmanızı öneririm. Kahvaltıdan sonra ateşte pişiriken Türk kahvesi de gayet ideal. Bir de Kalyopi adından özel tatlıları var.

Kaçırmayın! Bunun haricinde kahvaltının ardından ateş üzerinde pişirilen Türk kahvesi ve yanına yine ev yapımı olan  karadutlu ve limonlu cheesecake veyahut Kalyopi tatlısını tercih edebilirsiniz.

  • Konum: Halaka mahallesi, 17760 Dereköy/Gökçeada/Çanakkale
  • Telefon: 0538 891 96 91
  • Çalışma saatleri: 09:00–21:00
  • Yol tarifi al >

Açık Hava Kahvaltı Mekanları

5- Şahika Kahvaltı Evi

Burası Neresi? Adanın tepe noktasına konumlanan Şahika Kahvaltı Evi, büyük bahçesinde kahvaltı hizmeti sunuyor. Kahvaltısında; yeşil zeytin, siyah zeytin, salata, yumurta çeşitleri, , adaya has bal, sucuk, pişi, elde açma börek, domates, salatalık, menemen, ev yapımı reçeller, peynir çeşitleri, sınırsız çay ve Türk kahvesi bulunuyor. Saat kaç olursa olsun farketmeksizin geldiğiniz zaman kahvaltı yapma imkanınız var.

  • Konum: Yenimahalle Kahveci, Salih Efendi Caddesi No 14/1, 17760 Gökçeada/Çanakkale
  • Telefon: 0532 633 09 34
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 45 TL
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

6- Yanık Kaşık Reçel Atölyesi ve Ada Kahvaltısı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Yanık Kaşık (@yanikkasik)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Önceden gazoz atölyesi olartak kullanılan binanın bahçesinde organik kahvaltı yaparak güne başlayabilirsiniz. Burada masaya;  tereyağı, salça, pişi, patates kızartması, reçel çeşitleri, börek,  haşlanmış yumurta, yeşil/siyah zeytin, kekikli zeytinyağı, domates, salatalık, biber, tulum peyniri, tel peynir, bal ve mevsim meyveleri servis ediliyor. 

Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

7- Soykan Çiftliği

Burası Neresi? Soykan Çiftliği, geniş bir alan üzerine kurulu olup köu kahvaltısı ile ön plana çıkan bir makandır. Çiftlik olması sebebiyle tüm ürünler burada kendileri tarafından elde ediliyor. Kümeste besledikleri tavuklardan yumurtalar, adada yapılan peynirler, adaya has bal gibi kahvaltılık ürünler servis edilmekte.

Kaçırmayın! Yine adaya özgü yemeklerden olan oğlak taş fırında pişirilerek yanında tamamlayıcı ürünler olan patlıcan salatası, patates, domates ve pilav ile servis ediliyor. Ev yapımı vişne ve limonata sularını denemenizi tavsiye ederim.

  • Konum: No:600/1, Zeytinliköy Yolu, 17760 Gökçeada/Çanakkale
  • Telefon: 0555 222 55 74
  • Ortalama Fiyat: Kişi başı 50 TL
  • Çalışma Saatleri: Kahvaltı için 09:30-11:30 / Oğlak için 17:00-21:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

*Gezi için geldiğiniz bölgede detaylı bir tur yapmak isterseniz size rehber olacak Gökçeada Gezilecek Yerler yazmızdan yararlanabilirsiniz.

*Gökçeada Kahvaltı Mekanları yazımıza görüşlerinizi bildirmek veya katkıda bulunmak isterseniz yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin