Gizan’da Gezilecek 5 Yer | Detaylı Anlatım

Suudi Arabistan’ın Cizan bölgesinin merkezi olan şehir, Kızıldeniz’in kıyında yer alıyor.

Turizm sektörünün yavaş yavaş geliştiği Gizan gezilecek yerler açısından sınırlı ama heyecanlı bir seyahat sunuyor. İnci avcılığının merkezi olan şehirde, Osmanlı ve Yemen kültürlerinin izleri görülüyor. Liman şehri olması, tropikal meyveler bakımından zenginliği ve sahip olduğu petrol rafinerisi ekonomisinin gelişmesini sağlamış.

#1 Gizan Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Farasan Adaları

farasan islands

Kızıldeniz’de büyük bir mercan adası grubu olan Farasan Adaları, Gizan’daki doğal harikalardan biri. Sit alanı olan adalar, soyu tükenmekte olan Arap Ceylanı ile kış aylarında Avrupa’dan gelen göçmen kuşlara da ev sahipliği yapıyor. Balıkçılık ve turizmde gelişen adalara şehirden feribotlarla ulaşım sağlanıyor.

2- Fayfa Dağları

Fayfa Dağları

Gizan’ın en güneyindeki bölgede bulunan az bilinen Fifa Dağları, her yıl bir milyondan fazla turist çekiyor. Arazisi oldukça zorlu dar yollardan oluşan dağa çıkmak hayli yorucu ama doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız, gidin deriz. Dağ çevresinde yer alan Qa’a, Karthah, Thwayei Dağı, Hakamy Dağı ve Al Abseyah Zirvesi’ni de görmelisiniz.

3- Gizan Miras Köyü

Gizan Miras Köyü

Hem Gizan hem de Suudi Arabistan geleneklerine ve kültürüne dair her şeyi bulabileceğiniz Miras Köyü’nde bölgede kullanılan günlük eşyalar da sergileniyor. Şehrin etnik yapısını öğrenebileceğiniz köy müzesini haftanın her günü 5.00-23.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

4- Lajab Vadisi

Lajab Vadisi

Lajab Vadisi yumuşak kayaları ve çeşit çeşit ağaç türleriyle dinlenmek için harika bir yer. Vadinin girişi çok yüksek olmamakla beraber biraz dar, ama girdiğinizde karşınıza çıkan akarsular ve yeşilin onlarca tonu görülmeye değer. Turistlerin sıklıkla geldiği vadide huzuru ve doğayı bulacaksınız.

5- Türk Kalesi

Türk Kalesi

Zemin seviyesinin 150 metre üzerinde oturan bu görkemli kale, bölgenin zengin tarihinin son örneklerinden biri. Gizan Kalesi olarak da bilinen kale, Osmanlı döneminde inşa edilmiş. O dönemde bölgenin valisi ikamet ediyormuş. Genel Türk kalelerine benzer şekilde bu kalede de dört dairesel kule bulunuyor. Konumu sayesinde denizi ve şehri görebilmenizi sağlayan Türk Kalesi, zaman içinde zarar görse de yenileme çalışmaları sonucunda hala ziyaret edilebiliyor.

*Kızıldeniz’in kıyısındaki şehir Gizan’a en uygun seferler için tıklayın..

Gizan gezilecek yerler yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin