Florida’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Florida’nın 16 Lezzeti

Yeni bir bölgeye ziyaret edeceğiniz zaman tatilinizi daha renkli bir hale getirmek için yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri bölgeye özgü yemeklerin tadına bakmak. Florida’yı ziyaret edenlerin bu bölgedeki benzersiz lezzetlerle ilgili fikir sahibi olmaları için biz de üzerimize düşeni yaptık ve “Florida’da ne yenir? Ne içilir?” bu sorunun cevabını araştırdık.

Florida’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Güzel bir çeşitliliğe sahip olan Florida mutfağı ziyaretçilerine hem yerel mutfağın güzelliklerini hem de dünyanın farklı bölgelerine ait yemek kültürlerini tatma imkanı sunuyor. Şehirde bulunan yüzlerce yeme içme mekanı yerli halkın ve turistlerin çok geniş bir yemek yelpazesinden tercih yapmasını sağlamaktadır.

Florida’ya bağlı şehirlerde bulunan mekan çeşitliliği ve yemek kültürü konusundaki zenginlik eyaletin genelinde muhteşem bir gastronomi canlılığına neden olmaktadır. Şimdi dilerseniz “Florida’da ne yenir?” sorusunun cevaplarını sıralayalım;

1. Manuelita

Manuelita
Manuelita

Görünüm itibariyle elmalı tartı andıran manuelita Florida mutfağı içinde mutlaka denenmesi gereken tatlıların başında gelmektedir. Krep, şeker, tarçın ve peynirle yapılan bu tatlı şehrin milli yiyeceklerinden biridir.

2. Picadillo

Picadillo
Picadillo

Miami’de ne yenir? Ne içilir?” başlıklı yazımızda da bahsettiğimiz gibi ABD’nin birçok eyaletinde başta Latin ve Küba mutfağı olmak üzere çok çeşitli mutfakların yemeklerine rastlamak mümkün olabilmektedir. Picadillo da Küba yemekleri arasında kendine hatırı sayılır bir yer edinmiş siyah fasulye ve pilav eşliğinde yenen bir yemek.

3. Cachapa

Cachapa
Cachapa

Mısır unundan yapılmış krep ve içindeki yöresel peyniri ile kolay bir şekilde yenebilen cachapa “Florida’da ne yenir?” sorusu için farklı lezzetler arayanların mutlaka denemesi gereken tatlar arasında gösterilebilir.

4. Pasteles de Coco

Pasteles de Coco
Pasteles de Coco

Hindistan cevizi içinde enfes bir kek saklayan bu lezzet ABD eyaletlerinde çok sevilen keklerin başında gelmektedir. Akşam tatlı kriziniz tuttuysa bu keklerin yanında güzel bir de kahve bulup krizi kolay bir şekilde atlatabilirsiniz.

5. Türk Mutfağı

Agora Mediterranean Kitchen
Agora Mediterranean Kitchen

Florida’da dünya yemek kültürü içinde önemli bir yer edinmiş olan Türk mutfağına da rastlamak mümkün. Şehirde bulunan Agora Mediterranean Türk yemeklerinden vazgeçemeyenler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Mekan aynı zamanda şehrin yerli halkı tarafından da çok tutulan ve sevilen bir yer haline gelmiştir. Siz de bu restoranı ziyaret ederek Türk kahvesi içebilir ve toprağımızın lezzetlerini ABD sınırları içinde tatmanın gururunu yaşayabilirsiniz.

6. Hamburger

Florida Burger
Florida’nın enfes burgerleri ile tanışın

Ve tabi ki ülkenin ve Florida’nın milli yiyeceği hamburger… ABD’nin hızlı yaşam kültürünün en önemli sonuçlarından biri olan hamburger şehirde en çok tüketilen yemeklerin başında gelmektedir. Florida yemek kültürü içinde çok sevilen hamburger yanında içeceği ve cipsi ile muhteşem bir uyum sağlıyor.

7. Tostones

Tostones
Tostones

Eyalette yetişen bir çeşit muzun kızartılmasıyla ortaya çıkan tostones Florida mutfağı içinde farklı bir tada sahip olması ile dikkat çekiyor. Eğer yeni lezzetlere açık biriyseniz bizce bu kızartma türünü de listenize dahil edebilirsiniz.

8. Egzotik Meyveler

Florida meyve salatası
Florida’nın meyveleri ile hazırlanmış renkli bir meyve tabağı

Tropikal iklimin hakim olduğu bir eyalet olan Florida’da hem daha önce gördüğünüz hem de henüz tanışmadığınız çok özel ve lezzetli meyveler de tadılabilir.

9. Elbette Deniz Ürünleri

İstiridye Florida
İstiridye Florida’da çok tüketilen bir deniz ürünü

Kuzey Atlantik Okyanusu’nun dibinde bulunan Florida yeme içme kültürü deniz ürünleri konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Eyalette bulunan mekanlarda deniz tarağından tutun da birçok farklı balık türüne kadar farklı deniz canlısını yiyebilirsiniz. Özellikle

10. Kaya Yengeci Kanadı

Kaya Yengeci Kanadı
Kaya Yengeci Kanadı

Kaya yengeçlerinin gövdesi yenmese de Florida’da bu deniz canlısının kanatları hardal sosu ile birlikte muhteşem bir lezzet olarak deniz mahsullerini sevenler için unutulmaz bir ziyafete dönüşüyor.

11. Küba Sandviçi

Küba Sandviçi
Küba Sandviçi

Küba’dan Florida’ya göç eden işçilerin yemek kültürünü de bu eyalete getirmesi ile Florida’da Küba’ya özgü pek çok yemek de çok tanıdık bir hal aldı. Bunlardan biri olan Küba sandviçi domuz eti ve peynirle yapılıyor. Bölgedekiler ve domuz eti konusunda hassasiyeti olmayan ziyaretçiler bu lezzeti pek bir seviyor.

12. Yer Fıstığı

yer fıstığı
Yer Fıstığı Florida mutfağı için çok önemli bir unsur

Florida eyaleti boyunca dolaştığınızda her yerde haşlanmış yer fıstığıyla karşılaşmanız çok sıradan bir durum. Florida yemek dünyası için önemli bir yere sahip olan yer fıstığı eyaletin önemli tarım unsurlarından biridir.

13. Kumkat

Kumkat
Kumkat

Son zamanlarda ülkemizde minyatür halleriyle karşımıza çıkan kumkatlar Florida evlerinin hemen hepsinin bahçesinde yer alan sarı bir cevher. Bölge halkı bu lezzetli meyveyi tatlılarda ve birçok yemekte kullanmaktadır.

14. Timsah Eti

Timsah eti florida
Timsah Eti Florida restoranlarında çok yaygın

İşte “Florida’da ne yenir?” sorusuna en ilginç cevaplardan biri. Aslında Türklere göre ilginç ancak Florida halkı için sıradan bir lezzet. Tavuk ile balık arası bir lezzete sahip olan timsah eti eyalet sınırları içinde birçok restoranda farkı pişirme teknikleri ile -ama en çok barbekü tarzında- pişirilerek servis edilmektedir.

15. Yunan Salatası

Yunan Salatası
Yunan Salatası

Florida’daki ufak bir bölge olan Tarpon Springs içinde Yunanistan’a ait gizli bir güzellik saklıyor. Burada hazırlanan ve yoğunluk olarak yeşilliklerin kullanıldığı salata türü yemeklerin yanında yendiği kadar diyet yapanlar tarafından başlı başına bir öğün olarak da tercih edilmektedir.

16. Misket Limonlu Tart

Misket Limonlu Tart
Misket Limonlu Tart

Florida’ya özgü bir tatlı istiyorsanız soluk sarı rengi ve ekşimsi tadı ile damaklarda mayhoş bir his bırakan misket limonlu tartı mutlaka denemenizi öneriyoruz. Az malzeme ile pratik bir şekilde hazırlanan bu tartı şehrin çoğu pastanesinde bulabilirsiniz.

Florida’da yeme içme ile ilgili söyleyeceklerimiz şimdilik bu kadar. Eyaletin yemek kültürü ile ilgili keşfettiğimiz şeyler olursa yazımızı hemen güncelleyeceğiz. Sizin de bu konuda söylemek istedikleriniz olursa onları lütfen bizimle yorum kısmından paylaşın 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin