Faro’da Ne Yenir? | Faro Mutfağın’dan 10 Lezzet

Sahil şeritlerinde yer alan şehirler ziyaretçilerine birçok güzel şey vadeder. Algarve şehrinin başkenti olan Faro da kimileri tarafından abartılmış bir balon olarak tanımlansa da bizce kişiliği olan ve yemekleriyle de insanı cezbeden bir turizm bölgesi.

Faro’da Ne Yenir? Ne İçilir?

“Faro’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için verilecek cevaplar arasında hem bölgesel Algarve mutfağından hem de daha genel olarak Portekiz mutfağından çeşitli lezzetler bulmak mümkün olmaktadır. Her iki seçeneği de aynı yerde deneyebilecek olmak bizce ziyaretçiler için mükemmel bir durum.

Faro deniz kenarında bir sahil kasabası olduğundan doğası gereği burada lezzetli deniz ürünleri bulmak çok kolay oluyor. Bunun yanı sıra lezzetli et yemekleri ve sebzelerle hazırlanmış çok başarılı menüleri de bu şehirde bulmak mümkün olabiliyor.

Faro’da yıldızlı Michelin restoranlarından mahalle aralarındaki basit düzeydeki restoranlara kadar pek çok farklı yeme içme mekanı seçeneği bulunmaktadır. Büyük restoranlar özellikle deneysel lezzetler için uygun olurken, daha lokal lezzetler için daha mütevazı mekanları tercih etmek daha mantıklı.

Şimdi dilerseniz Faro’daki en özel lezzetlerden hazırladığımız listemize birlikte göz atalım;

1. Deniz Ürünleri

A Do Pinto (adres ve bilgi)

Seafood

Denize kıyısı olmasının avantajını çok iyi kullanan Faro, harika balık ve deniz ürünleri tatmak için mükemmel bir destinasyon. Sipariş vereceğiniz çok lezzetli menüler ve içeceklerle günü çok güzel bir masada bitirme fikri kulağa çok güzel gelmiyor mu? Mesela güzel bir istiridye ya da muhteşem bir ızgarada sardalya, hı? Bizce süper olur.

2. Dondurma

Gelato Davvero Olhão (adres ve bilgi)

Dondurma

Portekiz’e sıcak yaz aylarında uğradıysanız serinlemek için bazı yollar denemeniz gerekecek. Bu yollardan en önemlisi ve lezzetlisi ise kuşkusuz ev yapımı dondurmalar oluyor. Adada en kaliteli malzemelerle yapılan ev yapımı dondurmaları bu amacınız için kullanabilirsiniz. Tabi bu muhteşem dondurmalardan sonra uzun süre bu dondurmaları özleyeceğinizi bilmeniz gerek.

2. Bira

Bira

Portekiz’in en çok tercih edilen ulusal içeceklerinden biri olan bira, sosyalleşmek ve keyifli zamanlar geçirmek için çok iyi bir seçenek. Farolular da bunu çok iyi bildiğinden gerek yemeklerin yanında gerekse eğlenirken biralarını yudumlamaktan çok keyif alacaksınız.

3. Piri-piri Chicken

Churrasqueira O Recife (adres ve bilgi)

Piri-piri Chicken
Piri-piri Chicken

Bu yemeğin ilk olarak nerede bulunduğunu bilmek çok zor olsa da Algarve bölgesinde çok meşhur bir yemek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta bölgede ağustos aylarında bu yemekle ilgili bir festival bile düzenlenmektedir.

4. Cataplana 

Aqui Del Rei (adres ve bilgi)

Cataplana 
Cataplana

Bir tencerede çeşitli deniz ürünleriyle hazırlanan bu Portekiz usulü deniz ürünleri yahnisi, özellikle Algarve bölgesinde çok yaygın olan ve Faro’da ne yenir? Ne içilir? sorularının cevaplarından biri olmayı da başaran lezzetli bir seçenektir. Yemeğin içine eklenen malzemelere göre farklı isimler dillendirilmektedir.

5. Javali

Bu eti çeşitli lokantalarda bulabilirsiniz. 

Javali
Javali etiyle birçok yemek yapılmakta.

Javali “yaban domuzu” anlamına gelmektedir. Faro yemekleri daha çok balık ve deniz ürünleri odaklı olsa da yaban domuzu ile hazırlanan yemekler de çok fazla tercih edilmektedir. Portekiz mutfağı içinde yaban domuzu ile hazırlanan birçok farklı tarif bulunuyor. Bu tariflerden kimi ızgarada kimi yahni şeklinde tencerede ya da fırında pişiriliyor. Eğer domuz eti yeme ile ilgili bir kısıtlamanız yoksa bu seçeneğini de listenize ekleyebilirsiniz.

6. Pastel de Nata

Pastelaria Padaria Centeio (adres ve bilgi)

Pastel de Nata
Pastel de Nata

Faro’da Portekiz’in meşhur lezzetlerini de deneyebilirsiniz. Bunlardan biri de pastel de nata. Yumurtalı bir tart olan bu lezzeti farklı kılan ise yoğun bir şekilde kullanılan tarçındır. Oldukça basit olmasına karşın çok lezzetli bir atıştırmalık olan bu lezzeti şehirdeki pek çok cafe ve pastanede bulabilirsiniz.

7. Bacalhau

Adega Nova (adres ve bilgi)

Bacalhau
Bacalhau

Tuzla kurutulmuş morina balığı olan bacalhau, Portekiz’in milli yiyeceklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Portekizliler bu yemeği pişirmenin yüzlerce yolu olduğunu söyler ve bu nedenle gittiğiniz her restoranda farklı bir tarifle hazırlanmış bacalhau deneyebilirsiniz.

8. Leitão

Bu yemeği denemek için bu konuda uzmanlaşmış ve isminde “leitão” kelimesinin olduğu restoranları tercih edebilirsiniz. 

Leitão
Leitão

Sadece Faro’da değil Portekiz’in her yerinde bulunabilecek leitão, süt domuzundan yapılan bir yemektir. Oldukça yumuşak bir et yemeği olan bu lezzet, çoğunlukla yanında kızarmış ya da haşlanmış patates ile servis edilmektedir. Dileyenler sandes de leitão ismi verilen sandviç versiyonunu da tercih edebilir. 

9. Bifana

Bifanas de Vendas Novas (adres ve bilgi)

Bifana
Bifana

Normalde kendi başına bir yemek olarak değerlendirilmeyen bifana, kızarmış domu eti ile hazırlanan bir sandviçtir. Portekizin en başarılı sandviçlerinden biri olarak kabul edilen bu lezzet, genellikle öğün aralarında mideyi tok tutması amacıyla tüketilmektedir. Siz de domuz eti yemekten hoşlanıyorsanız bir öğün arası için “Faro’da ne yenir? Ne içilir?” listenize bu sandviçi dahil edebilirsiniz.

10. Portekiz Şarabı

Epicur (adres ve bilgi)

Portekiz Şarabı

Algarve bölgesi şaraplarıyla ünlü bir bölge olmasa da buradaki şehirlerde çok lezzetli şaraplar bulabilirsiniz. Özellikle Faro şehri, sahip olduğu çok özel şarap barları sayesinde ziyaretçilerinin şarap kültürüne büyük katkı sunmayı başarıyor.

Daha önce Faro bölgesine gittiyseniz bizimle yeme içme tecrübelerinizi paylaşmak ister misiniz? Hemen yorum kısmına geçerek aklınızdan geçenleri bize yazabilirsiniz. 

pinBu listemizi sevdiniz mi? O halde Faro’da görmeniz gereken yerlerle ilgili hazırladığımız Faro gezilecek yerler listemize de göz atabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin