Santiago de Compostela’da Ne Yenir? | 8 Spesiyal Lezzet

İspanya’da herhangi birini çevirip Santiago de Compostela’yı soracak olursanız akla ilk gelecek kelimeler “yemek” ve “deniz ürünleri” olacaktır. Santiago de Compostela, Galiçya’nın başkenti ve hacıların son durağı olarak her yıl pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor ancak şehrin en önemli sırrı muhteşem Galiçya mutfağı ve seçkin tapas barlarına sahip olmasıdır.

Santiago de Compostela’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Muhteşem bir tarihi zenginliğe sahip olan Santiago de Compostela, aynı zamanda Galiçya mutfağının en özel yemeklerini deneyebilmek için de uğranması gereken önemli destinasyonlar arasında bulunuyor. Yani Santiago de Compostela’da ne yenir? Ne içilir? diye merak edenler için şehir tam bir hazine niteliği taşıyor. Şehirde oldukça geniş ve çeşitli bir gastronomi sunumu şehre gelenleri bekliyor.

Şehirde sadece geleneksel İspanyol yemeklerini ve tapasları değil, aynı zamanda çok başarılı deniz ürünlerini de tatma imkanına sahip olabiliyorsunuz. Yalnız şehirde porsiyonlar oldukça büyük olduğundan sipariş vermeden önce buna dikkat etmenizde fayda var. Aynı zamanda bazı yemeklerin hayal kırıklığı yaşatmaması için ne sipariş verdiğiniz konusunda bilgili olmanız da önemli.

Yemek bu şehirde kültürün önemli bir parçası ve burada insanlar yemek yemeyi gerçekten çok seviyor. Bunu yerli halkın üretmiş olduğu muhteşem yiyeceklerden ve içeceklerden de anlayabiliyorsunuz.

Muhteşem bir yemek sahnesi olan Santiago de Compostela’da mutlaka tatmanız gereken 8 lezzetten oluşan listemiz aşağıda;

1. Tostada

Cafe Venecia (adres ve bilgi)

Tostada

Tostada İspanyolca’da “kızartılmış” anlamına gelmektedir. Kelimenin anlamı da yemekle ilgili bir ipucu veriyor aslında. İnce bir şekilde açılan hamurlar koyu bir renk ve çıtır çıtır bir kıvama dönüşene kadar pişirilir ve üstüne dilediğiniz gibi malzeme ve sos eklenerek afiyetle yenir. Yanında güzel bir de bira olduğunda tostada sizin için “mutluluğun sırrı” anlamına bile gelebilir.

2. Empanada

La Empanadilla & Co (adres ve bilgi)

Empanada
Empanada

Genelde Güney Amerika ülkelerinde görmeye alışkın olduğumuz bu yarım ay şeklindeki börekler, Santiago de Compostela yemekleri arasında da oldukça meşhur. İki hamur arasına genellikle et veya balıkla birlikte domates, soğan gibi sebzeler yerleştirilmekte ve pişirilmektedir. Bu leziz börekleri de birçok tapas barda deneyebilirsiniz.

3. Pulpo a Feira

O Dezaseis (adres ve bilgi)

Pulpo a Feira
Pulpo a Feira

Deniz ürünleri ve özellikle de ahtapotla yapılan yemekler “Santiago de Compostela’da ne yenir? Ne içilir?” listelerinin vazgeçilmez maddelerinden birini oluşturmaktadır. Bu şehre gelmeden önce de muhtemelen en fazla duyduğunuz ya da duyacağınız yemeklerin başında pulpo a feira gelmektedir. Kırmızı biber ve patatesle kısık ateşte pişirilen bu yemek özellikle şık, turistik restoranlarda sunulmaktadır. Bu yemek bazı yerlerde Pulpo a la gallega olarak da bilinmektedir.

4. Pimientos de Padron

Restaurante Central (adres ve bilgi)

Pimientos de Padron
Pimientos de Padron

Ülkemizde özellikle kebapların yanında da hazırlanan bu lezzeti görünce zaten hemen tanıyacaksınız. Yeşil biber közde pişirilmekte ve biraz tuz ve biraz zeytinyağı serpilerek servis edilmektedir.

5. Beyaz Şarap

Beyaz şarabı şehirdeki her bar ve restoranda bulabilirsiniz.

White Wine

İspanya’da oldukça yaygın olan ve çok iyi bir şekilde yapılan beyaz şaraplara bu şehirde de çok fazla rastlıyoruz. Denenecek bir çok şarabın bulunduğu şehirde şarapların hafifliği ve aroması sizi kendinizden geçirecek. Şehirdeki başlıca en sevilen şarap türlerini şu şekilde sıralayabiliriz: Albariño(özellikle balık yemekleri ile muhteşem bir uyum sağlamaktadır), Ribeiro, ve bölgenin diğer şarapları olan Fefiñanes, Betanzos, Rosal, Valdeorras, Ulla ve Amandi şarapları.

6. Torta de Santiago

Casa Marcelo 

Bu kente geldiğinizde bu yerel pastanın tadına bakmadan buradan ayrılamazsınız. Bademle yapılan sümgerimsi bir yapıya sahip olan torta de santiago kökeni Orta Çağ’a kadar uzanan önemli bir mutfak kültürüdür ve üzeri genellikle pudra şekeri ile süslenmektedir.

7. El Caldo Gallego

Terra Nosa (adres ve bilgi)

El Caldo Gallego
El Caldo Gallego

Bu muhteşem çorba yemeklerden önce çorba içmeyi adet edinenler için çok süper bir seçim olacak. Pazıya benzer bir sebzeyle birlikte haşlanmış patates ve chorizo da bu çorbanın içinde bulunuyor. Bazı bölgelerde çorbanın içine kuru fasulye de eklenebilmektedir.

8. Galician bread

Galiçya Ekmeği

Eğer bir ekmek aşığı iseniz Santiago de Compostela’nın el yapımı muhteşem ekmeğini denemeden bu şehirden ayrılmamalısınız. Farklı türleri yapılan bu ekmeklerin hepsi aynı şekle sahiptir ve hepsi yuvarlak bir formda yapılmakta, ortada ise deliğe benzer bir iz bırakılmaktadır. Bu iz muhtemelen ekmeğin iç kısımlarının da iyi bir şekilde pişmesini sağlamaktadır.

Santiago de Compostela gerçekten büyüleyici yiyeceklere ev sahipliği yapan bir şehir ve buradan henüz ayrılmadan şehrin lezzetlerini özleyeceğinizi söyleyebiliriz. Peki, sizin “Santiago de Compostela’da ne yenir? Ne içilir?” listenizdeki favoriniz hangisi? Bunu bizimle paylaşmak isterseniz bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

pinSantiago de Compostela’da görülmesi gereken yerler hakkında bilgilere ve fotoğraflara ulaşmak isterseniz hemen “Santiago de Compostela gezilecek yerler” listemizi okumaya başlayabilirsiniz.

pinŞehirdeki konaklama seçenekleri hakkında fikir edinmek için buradaki makalemizi de incelemenizi tavsiye ediyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin