Dundee’de Ne Yenir? | 7 Deneysel Dundee Lezzeti

Oldukça havalı ve yaratıcı bir şehir olan Dundee, muhteşem yemek dünyası ile de göz dolduruyor. Şehirdeki bulunan çok şık bar ve restoranlar, Dundee’yi ziyarete gelenlerin eşsiz bir lezzet deneyimi yaşamalarını sağlıyor.

Dundee’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Dundee’de ne yenir? Ne içilir? İşte bu rehberin hazırlanma amacı, bu soruların cevaplarını bulmak isteyenlere yardımcı olmak. Bu sorularla ilgili merak ettiğiniz her şeyi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Girişimci yeni nesil mekanlara sıklıkla denk geleceğiniz bu Orta Çağ şehrinde kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlayacak. Şehrin en iyi yeme içme mekanlarının bulunduğu Perth Road ve Broughty Ferry en gözde yerler arasında bulunuyor. Her ayın üçüncü cumartesi şehir merkezinde kurulan market ise yerel lezzetleri tatmak için en iyi seçimlerden biri.

1. Dundee Cake

Patisserie Valerie (adres ve bilgi)

Dundee Cake
Dundee Cake

Dundee’de spesifik bir lezzet tatmak istiyorsanız ilk olarak dundee cake isimli lokal pastayı listenize dahil etmeniz gerekiyor. Geleneksel bir İskoç meyveli keki olan bu lezzet, kuş üzümü ve badem ile yapılmaktadır. Özellikle bademlerin tepedeki yarattığı eşsiz görüntü bu lezzeti oldukça cezbedici bir hale getirmektedir.

Günümüzde Dundee’deki fırıncılar bu lezzeti yaşatmak için büyük çaba sarf etmektedir ve bu meyveli kekin coğrafi işaretli bir lezzet olması konusunda uğraş vermektedir.

2. Fish & Chips

The Tailend (adres ve bilgi)

Fish and chips
Fish and chips

İngiltere deyince akla tabi ki ilk gelen şeylerden biri fish & chips oluyor. Bu lezzetle Dundee’de de karşılaşmak mümkün olabiliyor. Balık ve patates kızartmasından oluşan bu menü hızlı bir şekilde lezzetli bir şeyler tatmak isteyenlerin genellikle ilk tercihlerinden biri oluyor.

3. Rainbow Bagel

Flame Tree Cafe (adres ve bilgi)

Raimbow Bagel
Raimbow Bagel

Gökkuşağı simit tam olarak da göründüğü gibi rengarenk. Yenilikleri seviyorsanız bu lezzeti denemelisiniz. Simit ilk olarak Londra’da bir Yahudi simitçi tarafından yapılmış ve oldukça beğenilmiş. Tavsiye olarak yukarıda verdiğimiz mekanda simitlerin rozetleri de satılıyor. Bu rozetler oldukça iyi bir de hediye seçeneği. Bu simitlerin yanında çay veya kahve ve çeşitli kahvaltılıklar sipariş ederek Dundee’de güne keyifli ve farklı bir kahvaltı deneyimi ile başlayabilirsiniz.

4. Bira

bira
Lezzetli biralar için bira bahçelerini mutlaka ziyaret edin

Dundee’de ne yenir? Ne içilir? listemize Britanya’nın tipik bir alkollü içeceği ile devam ediyoruz. Bira içmenin bir yaşam tarzı olduğu şehirde birçok bar ve pub bulunuyor. Bu mekanlar lezzetli içecekleri ve atıştırmalıklarının yan sıra çok özel tasarımları ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Bu bar ve publarda hem lezzetli biraların tadına bakabilir hem de mekandaki atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

5. Kebap

Agacan Turkish Restaurant (adres ve bilgi)

Agacan Turkish Restaurant
Agacan Turkish Restaurant

Listemizin beşinci sırasını kebaptan vazgeçemeyenlere ayırdık. İnternette Dundee yeme içme seçenekleri hakkında araştırma yaparken büyük ihtimal karşınıza çıkacak olacan Agacan Turkish Restaurant, kebap konusunda ülkemizdekilerle yarışabilecek kadar başarılı. Mezeler de aynı şekilde ülkemizdeki kadar bonkör ve lezzetli. Geriye ise bu güzel mekanda leziz bir kebap yemek kalıyor. Fiyatlarına değinecek olursak bulunduğu yere göre fiyatlar uygun olsa da ülkemiz para birimine çevrilince biraz pahalı olabileceğini söylememiz gerek. Tabi gene de çok uçuk fiyatlar beklemeyin. Menüdeki fiyatları ülkemizde de birçok mekanda rahatlıkla bulabilirsiniz!

6. Pizza

Padrino Pizza (adres ve bilgi)

Pizza Dundee

Rahat bir yemeğin keyfini çıkarmak isteyenlerin en fazla tercih ettiği seçeneklerin başında pizza geliyor. Dundee’de de butik olarak hizmet veren ve güleryüzlü personelleri ile insanın içini ısıtan çeşitli pizzacılar ekşi hamurlu ve taze bir şekilde servis edilen muhteşem İtalyan pizzaları ile sizi karşılıyor.

7. Kahve ve Çay

Pacamara (adres ve bilgi)

kahve
Dundee’nin en iyi kahve dükkanlarını ziyaret edin

İngilizler kahve ve çayı seven insanlar. Britanya şehirlerinde bol miktar çok özel çay ve kahve içebileceğiniz organik mekanların bulunmasının sebebi de bu. Bu nedenle Dundee’ye geldiğinizde mutlaka bu mekanlardan birine uğramalı ve muhteşem çay ve kahvelerin tadına bakmalısınız.

Şu anda Dundee’de misiniz? Ya da daha önce bulundunuz mu? Dundee’de ne yenir? Ne içilir? soruları hakkında tecrübelerinizi ve ipuçlarınızı bizimle paylaşmaya ne dersiniz? Böylece yazımızı ziyaret edenlere yardımcı olma fırsatını da yakalayabilirsiniz. 

pinDundee’ye geldiniz ve nereleri görmeniz gerektiği hakkında fikriniz yok mu? O halde Dundee gezilecek yerler listemizi inceleyerek şehrin mutlaka görülmesi gereken en can alıcı noktaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin