Dundee’de Gezilecek 9 Yer | Detaylı Anlatım

İskoçya‘nın küçük ancak bir o kadar güzel şehirlerinden olan Dundee‘ye kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Dundee Gezilecek Yerler ” yazımızı inceleyip , Birleşik Krallığın popüler ziyaret noktalarından olan Dundee hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.Sizler için hazırladığımız listemizin ilk sırasında;

Magdalen Green

Magdalen Green

Dundee’nin sembolü haline gelen Magdalen Green, şehrin en popüler noktalarından biridir.1890 yılında inşa edilmiş olan Magdalen Green,400 yıldır şehrin merkezinde hem etkinliklerin hem de konserlerin düzenlendiği önemli merkezlerinden biri olmakta.

Yeşile ve temiz havaya doyabileceğiniz Dundde Magdalen Green’i dilediğiniz gün ve saatlerde ücretiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

RRS Discovery

rrs discovery

1901 yılında dünyanın en zorlu yolculuklarından birini gerçekleştirmek üzere yola çıkan Kaptan Scoot,Discovery isimli gemisiyle buzullara doğru yola çıkmıştır.

Bilimsel araştırmalar için Antarktika’ya gitmiş olan ilk gemi sayılan Discovery’i ziyaret ederseniz; kaptan odası, mürettebat yatakları, güverteyi ve gemi içerisinde sonradan kurulmuş olan kafe ve hediyelik eşya dükkanını ziyaret edebilirsiniz.

Dünyanın en tehlikeli yolculuklarından birini atlatmış olan Discovery gemisini dilediğini her gün saat 11.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Broughty Castle

broughty castle

15.yüzyıldan kalma önemli yapılar arasında bulunana Broughty Kalesi, Tay Nehri kıyısında bulunmaktadır. Bulunduğu çevre ve camlarından görülen nehir manzarasıyla harika bir atmosfere sahip olan Broughty Kalesi’ne adım attığınız anda kendinizi farklı bir dünyada hissediyorsunuz.

Nehirden gelen saldırılara karşı savunmak için yapılmış olan kalede aynı zamanda Orchar Koleksiyonu’nu gezebilirsiniz. Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz kaleyi 10.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebiliyorsunuz.

Verdant Works

Verdant Works

Hindistan’dan getirilmiş olan Jüt tohumunun işlendiği Verdant Works, günümüzde değirmenlerin nasıl çalıştığını, tekstil ürünlerinin nasıl üretildiğini öğrenebileceğiniz önemli merkezlerden biri haline gelmiştir.

Eski iş makinelerini görebileceğiniz bina, dünden bugüne değişikliklere uğrayarak modern bir görünüme kavuşturulmuştur.

1996 yılından beri faaliyette olan müzeyi gezerek Dundee’de tekstil endüstrisine ait hikayeleri dinleyebilirsiniz. Müzenin ziyaret saatlerini ve giriş ücretlerini buradan öğrenebilirsiniz.

Camperdown Country Park

Camperdown Country Park

Dundee’nin en büyük kamusal parkı sayılan Camperdown Şehir Parkı,400 dönümlük bir araziye kurulmuştur. Yıl boyunca isteyen herkesin ziyaretine açık olan park her mevsim ayrı bir güzelliğe sahiptir.190’dan fazla ağaç türüne ev sahipliği yapan park özellikle sonbahar aylarında sararan yaparlar eşliğinden tadından yenmez bir görüntüye sahip oluyor.

Büyük bir alanı kaplayan park yıl içerisinde birbirinden güzel etkinlik ve konserlere de ev sahipliği yapmaktadır. Parkı dilediğiniz günlerde 10.00-16.30 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Caird Hall

Caird Hall

James Thomson tarafından tasarlanan Caird Salonu, Dundee halkının etkinliklere katılmak için tercih ettiği ilk mekanlardan biri. Salon,2.300 kişinin aynı anda gösteri izlemesine uygun olarak inşa edilmiştir. Önemli konserlere ve şovlara ev sahipliği yapan Caird Hall’ın etkinlik takvimini takvim ederek organizasyonlara katılabilirsiniz.

Dundee Science Centre

Dundee Science Centre
Dundee Science Centre is set to expand.

İngiltere’nin 5 duyuya hitap eden tek bilim merkezi olma özelliğine sahip Dundee Bilim Merkezi, farklı yaş gruplarından birçok insanın ilgisini çekiyor. İçerisinde bulunana etkileşimli sergiler sayesinde farklı deneyimler yaşayabildiğiniz bu alanda dokunmadan bir topu hareket ettirebiliyor, kendinizi olmadığınız bir yerde canlı görebiliyorsunuz.

Gençlere ilham verecek bilimsel çalışmaların gerçekleştiği merkezin ziyaret saatlerini ve günlerini web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Baxter Park

Baxter Park

Sir Joseph Paxton tarafından tasarlanan Baxter Park,38 dönümlük bir arazi içerisine kurulmuştur. Şehrin huzur ve yeşillik dolu alanlarından biri olan parkın bahçesinde çocuklar ve gençler için tırmanma alanları, tenis kortları ve kumluk alanlar bulunmaktadır. Dundee’de bulunana Bexter Parkı’nı dilediğiniz her gün ve her saate ziyaret edebiliyorsunuz.

Desperate Dan Statue

Desperate Dan Statue

Dundee merkezinde dolaşırken denk gelebileceğiniz bu komik heykel DC Thomson’un The Dandy çizgi romanından esinlenerek tasarlanmıştır.

Umutsuz Dan isimli heykel yanında sürüklediği can dostuyla beraber oldukça eğlenceli bir forma sahip. Şehri ziyaret eden turistlerin favori fotoğraf çekilme noktası olan heykeli ücretsiz ziyaret edebiliyorsunuz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin