Duluth’da Ne Yenir? | Duluth’da Denenecek 10 Lezzet

Minnesota’da Superior Gölü etrafında kurulmuş olan bu ufak ABD şehri, huzur veren ortamı ile ziyaretçilerin sakin ancak keyifli zamanlar geçirmesine olanak tanıyor.

Duluth’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Bir sahil şehri olan “Duluth’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için en fazla bulacağınız cevaplar haliyle deniz ürünleri olarak. Bir Amerikan şehri olarak Duluth’da ise haliyle bol miktarda fast food ürününü deneyebilirsiniz. Şayet fast food kültürünü seven biriyseniz bu şehirde çok keyifli bir yeme içme turu sizi bekliyor.

Haydi o halde deneyebileceğiniz Duluth yemekleri neler, listemize birlikte göz gezdirelim;

1. Deniz Ürünleri

Boat Club Restaurant & Bar (adres ve bilgi)

Deniz Ürünleri
Deniz Ürünleri

Her sahil şehrinde olduğu gibi Duluth da deniz ürünleri konusunda bonkör davranan şehirlerden biri. Burada çok lezzetli balıkların tadına bakabilirsiniz. Tabi balık kadar deniz kabuklularının da çok meşhur olduğunu söylemeliyiz.

2. Pizza

Vitta Pizza (adres ve bilgi)

Pizza
Pizza

Duluth’da çok lezzetli pizzalar sizi bekliyor. Burada çok fazla pizzacı dükkanı göreceksiniz ve kendinizi İtalya’nın herhangi bir şehrinde hissedeceksiniz. Özellikle kalın hamurla hazırlanmış “deep dish pizza” Duluth pizzacılarında da çok tutulan pizza çeşitlerinden biridir. Bu şehirde ve ABD’nin genelinde yediğiniz pizzalardan memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

3. Hamburger

Big Daddy’s Burger (adres ve bilgi)

Hamburger
Hamburger

Fast food deyince akla elbette ABD geliyor. Bu ülkedeki insanlar için yemek yemek genel olarak keyif almak için değil hızlı bir şekilde doymak için gerçekleştirilen bir eylem olduğundan hızlı bir şekilde tüketilen yemekler de çok fazla seviliyor. Tabi ki en yaygın olan fast food yemeği tahmin edeceğiniz gibi hamburger. Lezzetli burgerler denemek için lokal burgercilere gidebileceğiniz gibi McDonald’s gibi fast food zincirlerini de tercih edebilirsiniz.

4. Suşi

Hanabi (adres ve bilgi)

Susi
Susi

Her ne kadar Japon işi çiğ balık yemeği olsa da suşi yiyerek Duluth şehrine geldiğinizde de lezzetli Uzak Doğu mutfağını deneyimleme fırsatını yakalayabilirsiniz. Ülkemizde de son zamanlarda yaygın olan bu lezzeti Duluth’da yemek isterseniz hemen yukarıdaki mekan önerimizi not alabilirsiniz.

5. Bira

Canal Park Brewery (adres ve bilgi)

Bira
Buz gibi bir bira iyi gidecektir.

ABD’nin ulusal içeceği olan bira Duluth’da da en fazla tercih edilen alkollü içeceklerin başında gelmektedir. Bu nedenle Duluth sınırlarına geldiyseniz “Duluth’da ne yenir? Ne içilir?” listenize mutlaka birayı dahil etmelisiniz. Şehirdeki cafe ve barlarda birbirinden lezzetli biraları dilerseniz sade olarak dilerseniz de yemeklerinizin yanında sipariş edebilir ve çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

6. Clam Chowder

Cap’t Loui (adres ve bilgi)

Clam Chowder
Clam Chowder

Amerika topraklarında dolaşan biri için denenebilecek en özel çorbaların başında clam chowder geliyor. Deniz tarağı ile hazırlanan bu lezzetli çorba çoğu yerde ekmeğin içi oyularak onun içinde servis edilmektedir. Çorbayı şehirdeki bulunan bütün deniz ürünleri ile ilgili restoranlarda tadabilirsiniz. Ve bizce mutlaka bu lezzeti Amerika’ya geldiğinizde tatmalısınız.

7. Donut

Dunkin’ (adres ve bilgi)

Donut
Donut Amerika’nın ulusal yiyeceklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Tabi ki Amerikan filmlerinden görmeye alışık olduğumuz donutları da denemeden olmaz. Yerli halkın en fazla sevdiği atıştırmalıkların başında gelen donut, güzel bir kahve eşliğinde Duluth’un keyfini çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Bu lezzeti hemen her cafede veya pastanede bulma şansına sahip olabilirsiniz.

8. Izgara Et Kültürü

Texas Roadhouse (adres ve bilgi)

Izgara Et
Izgarada pişirilen lezzetli menüler Duluth’da sizi çok memnun edecektir.

Dedik ya Amerika’ya gelenler bol miktarda hızlı hazırlanan yemek deneyebilecek diye… Parça halindeki tavuk, balık, kırmızı et gibi et türleri bu ülkenin topraklarında ızgara üzerine atılarak birkaç dakika içinde bir öğüne dönüşebiliyor. Duluth’da ne yenir? diye düşünenler için de ızgara seçenekleri şehirde çok fazla.

9. Kahve

Duluth Coffee Company Cafe (adres ve bilgi)

Kahve
Kahve kültürü Duluth’da oldukça yaygın

Kahvenin en fazla tüketildiği coğrafyaların başında Amerika geliyor. Bol miktarda kahve zincirinin yer aldığı Duluth’da insanlar güne mutlaka kahve içerek başlıyor. Bu nedenle sokaklarda hem cafelerde gerekse yolda yürüyerek kahve içen çok fazla insan göreceksiniz.

10. Hot Dog

Bu lezzeti sokaktaki yemek araçlarından ve seyyar tezgahlardan satın alabilirsiniz. 

Hot Dog
Hot Dog

İtiraf etmemiz gerekirse hot dog öyle çok özel bir lezzet değil ama Amerikan pazarlama dünyasının başarısı sayesinde bu lezzet artık dünyanın en ücra köşelerinde bile bu lezzete rastlamak mümkün olabiliyor. Duluth’da da özellikle seyyar araçlarda satılan hot doglar vakti olmayanlar için midesinin açlığını yatıştırmak için ideal bir seçim olacaktır. Hot dog genellikle üzerine hardal ve ketçap dökülerek yenmektedir.

Duluth’da gitmeyi düşünenler için faydalı olacağını düşündüğümüz “Duluth’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz şimdilik bu kadar. Eğer Amerika’nın genelinde ve Duluth’da bulabileceğiniz bütün lezzetleri merak ediyorsanız “Duluth gezilecek yerler” listemize de göz atmanızı tavsiye ediyoruz. 

pinDuluth’a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler hakkında fotoğraflara ve bilgilere ulaşmak isterseniz Duluth gezilecek yerler listemize de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin