Dresden’de Ne Yenir? | Dresden’in En Popüler 12 Lezzeti

Saksonya mutfağının önemli temsilcilerinden Dresden’de hem et yemekleri hem de çok lezzetli tatlılar denemeye hazırlıklı olmalısınız. İşte şehrin mutfağını yansıtan en önemli Dresden yemekleri…

Dresden’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Dresden’in popüler yemekleri hakkında araştırma yaptığınızda şehrin gurmeler için çok iyi bir hazine olduğunu göreceksiniz. “Dresden’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için birçok farklı tatlı ismi ve çok lezzetli yemekler cevap olarak verilebilir. Yeter ki siz şehirden ne istediğinizi bilin ve nereye bakacağınızı iyi kestirin.

Şehirdeki çoğu restoran özellikle dana etinden yapılmış pirzola, yahni, sebzeli et yemekleri ve çorba tarzındaki yemeklerden oluşan menüleri ile hizmet etmektedir. Av hayvanlarının etleri de şefler tarafından yemeklerde çok fazla tercih edilmektedir. Tatlı olarak ise müşterilerin talepleri doğrultusunda çoğunlukla kek veya meyve salataları tercih edilmektedir.

Ulusal mutfağın yanı sıra Dresden’de Fransız, Türk, İspanyol, İtalyan gibi Avrupa’nın çeşitli bölgelerine has mutfak kültürlerini deneyebileceğiniz restoranlar da hizmet vermektedir. Son dönemlerin gastronomik mekanlarının büyük çoğunluğu Neustadt bölgesinde bulunduğundan bölgedeki yürüyüşler ve keşifler onlar midesine düşkün ziyaretçiler için büyük bir heyecan uyandırmaktadır.

Galiba Dresden yemekleri hakkında yeteri kadar genel bilgi verdik. Artık dilerseniz şehrin en önemli lezzetleri hakkındaki listemize geçelim;

1. Dresdner Christstollen

Dr. Quendt (adres ve bilgi)

Dresdner Christstollen
Dresdner Christstollen

Özellikle Noel zamanları şehrin her köşesinde bu muhteşem tatlının kokusunu duyabilirsiniz. Noel zamanı kentin bütün pastanelerinde satılan Dresdner christstollen’in ünü artık Saksonya sınırlarını aşmış durumda ve bu lezzet bütün Almanya’ya mal olmuştur. Bu meyveli kekin yapımında tereyağdan sırılsıklam olmuş leziz kuru üzümler, badem, limon ve portakal kabuğundan meydana gelen bir karışım bulunuyor. Dresden’den gerçek bir hatıra isteyenler için de bu pastalar gerçekten çok iyi bir alternatif.

2. Fettbemme

Fettbemme
Fettbemme

Dresden’de ne yenir? Ne içilir? sorusunun en kolay yenen cevaplarından olan fettbemme bir çeşit açık sandviçtir. Bir dilim çavdar ekmeğinin üzerine çoğunlukla domuz yağı sürülmekte ve onun da üzerine salatalık turşusu eklenmektedir. Aynı zamanda tuz da serpilmektedir. Hızlı bir atıştırmalık arayanlar için çok ideal olan fettbemme üzerine kimileri elma ve soğan parçaları da ekleyebilmektedir.

3. Eierschecke

Dresden 1900 (adres ve bilgi)

Eierschecke

Listemize dilerseniz çok tatlı ve Dresden’in en sevilen lezzetlerinden biri olan eierschecke ile devam edelim. Bu tatlıyı bütün bir yıl boyunca şehirdeki hemen her cafe ve pastanenin menüsünde bulabileceğiniz için bu tatlıyı denememek için bahaneniz yok. Tatlı üç katmandan oluşmaktadır: Mayalı kek hamuru, peynirli bir krema, onun üzerinde süt, tereyağ, vanilya ve yumurtayla yapılmış bir puding. Ayrıca şehirde elma, haşhaş tohumu, kuru üzüm ve çikolata ile kaplı varyasyonlarını bulmanız da mümkün.

4. Sächsische Kartoffelsuppe

Sophienkeller (adres ve bilgi)

Sächsische Kartoffelsuppe
Sächsische Kartoffelsuppe

Patates çorbası, bütün Almanya’daki en popüler çorba ve atıştırmalıklardan biridir. Patates, soğan ve yeşilliklerle hazırlanan bu çorbanın hazırlanışı da gerçekten çok kolaydır. Ülkenin farklı yerlerinde çorbanın içine farklı şeyler eklenirken Dresden’in popüler yemekleri arasında bulunan çorbada parçalanmış ve kızartılmış sosis bulunmaktadır.

5. Sauerbraten mit Rotkraut

Kurfuerstenschaenke (adres ve bilgi)

Sauerbraten mit Rotkraut
Sauerbraten mit Rotkraut

Dresden sadece tatlılardan ibaret değildir; Şehrin mutfak kültüründe oldukça doyurucu yemekler de bulunmaktadır. Birkaç gün boyunca çeşitli baharatlarla marine edilen et, bir süre tavada tereyağ ile birlikte kızartılır. Kızartılan et daha sonra birkaç saat yavaş yavaş fırında pişirilir. Dilimlenen et patates köfteleri ve kırmızı lahana ile servis edilmeye hazır hale getirilir.

6. Holunderbeeren Suppe

Yerel mutfak konusunda uzman restoranlarda bu çorbayı içebilirsiniz.

Holunderbeeren Suppe
Holunderbeeren Suppe

Listemize bir başka popüler çorba ile devam edelim isterseniz. Holunderbeeren suppe, limon ve çeşitli baharatlarla marine edilmiş bir miktar mürver suyu ile hazırlanmaktadır. Çorbanın yoğun bir kıvam alması içinse bir miktar krema kullanılır. Bazı önemli restoranlar çorbanın içine patates köfteleri de ekleyerek çok daha ütopik bir lezzet ortaya çıkarmaktadır.

7. Quarkkäulchen

PulverTurm an der Frauenkirche (adres ve bilgi)

Quarkkäulchen
Quarkkäulchen

Hem tatlı hem tuzlu versiyonu olan quarkkäulchen isimli bu tatlının her iki versiyonunda da lor peyniri kullanılmaktadır. Haşlanmış patates ve kuru üzümün de eklendiği karışım tavada kızartıldıktan sonra üzerine tarçın ve pudra şekeri serpilir. Hazırlanan tatlı çoğunlukla yanında elma sosu, kiraz şurubu ya da vanilyalı dondurma ile servis edilmektedir.

8. Bira

Watzke (adres ve bilgi)

Dresden Bira Bahçeleri
Dresden Bira Bahçeleri

Dresden, bira tutkunlarının asla sıkılmayacağı bir şehir. Şehirde bulunan birçok kaliteli bira evinde ziyaretçiler hem keyifli vakit geçirebilmekte hem de birbirinden özel biraların tadına bakabilmektedir. Bu arada şehirde hala çalışan bir bira fabrikası var ve fabrikaya bağlı olarak çalışan bir restoran da bulunuyor. Vaktiniz olursa bu fabrikayı da ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Restoranda çeşitli biraları deneyebileceğiniz gibi şehrin popüler yemeklerini deneme fırsatı da yakalayabiliyorsunuz.

9. Şnitzel

Zum Bautzner Tor (adres ve bilgi)

Şnitzel
Şnitzel

Dresden’in popüler fast foodları arasında bulunan şnitzel de hem lezzetli hem de pratik hazırlanışı ile şehirde çok fazla tercih edilen yemek seçenekleri arasında bulunmaktadır. Şnitzel Dresden’de genellikle yanında sosis ile servis edilmektedir.

10. Sosis

Bistro Ecke Frauenkirche (adres ve bilgi)

Sausage Dresden
Sosis, Dresden mutfağının vazgeçilmez unsurlarından biri.

Almanya’nın geleneksel tatlarından olan sosis, Dresden mutfağı içinde de önemli bir yere sahip. Şehirde ülke genelinde bulabileceğiniz birçok farklı sosis türünü deneyebilirsiniz. Sosisler yemeklerin içinde yenebildiği gibi ekmek arası sandviç olarak da tüketilebilmektedir.

11. Çikolata

Camondas Schokoladen (adres ve bilgi)

Çikolata

Hem hediye etmek için hem de yemek için “Dresden’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun bizce en güzel cevaplarından biri çikolata… Dresden, çikolatası ile de çok meşhur ve şehirde tadacağınız muhteşem çikolatalardan sonra bir daha marketten çikolata almak istemeyeceğinizi söyleyebiliriz. O kadar güzel yani…

12. Kahve

Vis a Vis Cafe (adres ve bilgi)

Dresden Kahve

Kahve kültürü Dresden’de de çok yaygın. İnsanların lezzetli kahve içebileceği bir çok tarihi ve çok özel cafe bulunuyor. Bu mekanlarda içeceğiniz kahvelerin tadı damağınızda kalacak, eminiz.

Alman mutfağının en güzel örneklerine sahip olduğu söylenen Dresden’de ne yenir? Ne içilir? listemizi şimdilik burada noktalıyoruz. Taa ki sizden şehrin yemek kültürü hakkında yeni öneriler gelene kadar. Önerilerinizi bizimle lütfen yorum kısmından paylaşın.

pinDresden’de nereleri görmeniz gerektiği konusunda fikir sahibi olmak isterseniz “Dresden gezilecek yerler” listemizi de gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin