Dresden Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Almanya’nın ve Saksonya eyaletinin en önemli şehirlerinden biri olan Dresden, kültür, sanat ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine unutamayacakları bir tatilin kapılarını aralama fırsatı sunuyor. 

Dresden, Orta Çağ’dan başlayan mistik yolculuğuna tarihi zenginliğini kültürel birikimiyle yoğurarak tam bir kültür şehri olmayı başarmış. Sizler için hazırladığımız Dresden gezilecek yerler listemizden faydalanarak siz de Dresden’de kültür dolu birkaç gün geçirebilirsiniz.

Dresden Gezilecek Yerler

1. Zwinger

zwinger

Yapımına 1707 yılında başlanan Almanya’nın Barok mimarisindeki baş yapıtı olarak kabul edilen Zwinger bütün görkemiyle dimdik ayakta ziyaretçilerini bekliyor. Kale Avlusu olarak nitelendirilen avluda birbirine bağlı halde bulunan 5 köşk, bahçeler, havuzlar ve daha birçok mimari eser göz kamaştırıyor.

2. Rezidenzschloss

residenzschloss

18. yüzyılda Saksonya eyaletini yöneten aileye ev sahipliği yapan bu görkemli kale, günümüzde tam bir sanat merkezi görevi görüyor.

3. Albertinum

albertinum

19. yüzyılda inşa edilen Albertinum aslında bir cephanelik olarak kullanılmaktaydı. Bu görkemli bina günümüzde oldukça geniş bir galeriye ev sahipliği yapıyor.

4. Semperoper

semperoper

Dünya’nın en eski ve tanınmış operalarından Saksonya Devlet Orkestrası‘na ev sahipliği yapan Semperoper, Almanya’nın en önemli opera binalarından biridir. II. Dünya Savaşı sırasında yıkılan bina 1989 yılında yeniden açılarak Dresden’in en önemli sanat duraklarından biri olmaya devam etmiştir.

5. Brühl Terrace

bruhls terrace

Dresden gezisi için ideal başlangıç noktası olan Brühl Terrace, Elbe Nehri’nin ve Dresden’in güzelliğini seyretmek için en doğru yerlerden biri. Terasa çıktığınızda gördüğünüz manzara sayesinde bu şehrin neden tam bir sanat ve kültür şehri olduğunu anlıyorsunuz.

6. Augustusbrücke

augustusbrucke

1070 yılında yapıldığı tahmin edilen ilk köprünün savaş sırasında yıkılmasının ardından 17. yüzyılda tekrar yapılan köprü şehrin Altstadt ve Neustadt bölgelerini birbirine bağlıyor.

7. Johanneum

johanneum

16. yüzyılda krallık tarafından ahır olarak kullanılan bina günümüzde Ulaşım Müzesi olarak hizmet vermektedir. Müzede birçok tarihi araba ve ulaşımla ilgili çeşitli objeler sergilenmektedir.

8. Fürstenzug

furstenzug

25 binden mozaik parçasıyla Saksonya Kraliyet ailesine ait bir soy ağacı şeklinde tasarlanan eser insan görenleri kendisine hayran bırakıyor. Eser, Dresden’in sokaklarında da sanatın var olduğunu bizlere gösteriyor.

9. Altmarkt

altmark

Dresden’in en önemli merkezlerinden sayılan Altmarkt, insanların buluşma noktası olarak kullandığı, tarihi dokusu, cafeleri ve mağazalarıyla Dresden gezisinde dinlenme ve alışveriş molası verebileceğiniz özel bir mekan.

10. Frauenkirche

frauenkirche

Kadınlara ithaf edilen Frauenkirche, iki defa yeniden yapılmak zorunda kalmış. Binanın en önemli özelliği ise II. Dünya Savaşı’nda zarar görerek bir moloz yığınına döndükten sonra aynı taşlarla yeniden yapılması. Binadaki isten kararmış taşlarda savaşın izlerini görebiliyorsunuz.

11. German Hygiene Museum

hygiene müzesi

Alman Hijyen Müzesi, şehirdeki en önemli müzelerin başında geliyor. Sağlık ve bilim müzesi olarak tasarlanan müzede birçok sergi ve panel düzenlenerek insanların çeşitli konularda bilgilenmeleri sağlanıyor.

12. Katholische Hofkirche

hofkirche

250 yıllık kilise piyanosu ve görkemli bir sanat eseri olan mermer kürsüsü ile içinde birçok zenginliği barındıran Katholische Hofkirche, Saksonya eyaletinin en büyük katolik kilisesi olarak kabul ediliyor. Dresden gezinize bu güzel kiliseyi de eklemenizi öneriyoruz.

13. Kreuzkirche Kilisesi

kreuzkirche kilisesi

Altmarkt bölgesinde bulunan Kreuzkirche Kilisesi içinde hala savaşta aldığı hasarın izlerini silmek için çalışmalar sürmektedir. Buna rağmen ziyarete açık olan müzeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

14. Dresden Panometer

johanneum-dresden

Sanatçı Yadegar Asisi tarafından Dresden şehrinin tarihinde bir yolculuğa çıkartan eser şehrin önemli sanat eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Çevresi 105 metre olan panoramik resmin yüksekliği ise 27 metre. Sanatçı tuval olarak eski bir gaz deposunun duvarlarını değerlendirmiş.

15. Stadtmuseum Dresden

stadtmuseum

Dresden tarihini yansıtan bu müzede, Orta Çağ’dan başlayarak günümüze kadar şehrin geçmişine dair etkileyici bir geziye çıkma şansı yakalıyorsunuz.

“Dresden Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım” üzerine bir yorum

  1. harıka bır şehir… Tüm Almanya bır yanı.. Dresten bir yanadır benım için..eskı sıgara fabrıkası ve skoda tesıslerı de muhtesemdı…

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin