Diyarbakır Gece Hayatı | 7 Harika Mekan

Eğlence dolu akşamların sadece güneyde olmadığının kanıtı olan Diyarbakır, renkli gece hayatıyla ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunuyor.

Diyarbakır dendiğinde akıllara ilk olarak gelen Diyarbakır’ın tarihi noktaları ve Diyarbakır’ın gezilecek yerleri olurken, Diyarbakır gece hayatı yazımızda bu algıyı değiştirmeye geldik. Şehrin genellikle tarihi ve kültürel noktalarıyla öne çıkmasının bir getirisi olarak, gece hayatının sönük olduğu, mekân sayısının yok denecek kadar az olduğu sanılmaktadır. Dilerseniz, vakit kaybetmeden listemizi inceleyerek şehrin eğlence dolu gece hayatını keşfetmeye başlayalım..

# Diyarbakır Gece Hayatı

1. Club Arena

Club Arena Diyarbakır

Diyarbakır Kırklardağı mevkiinde bulunan Club Arena, şehrin eğlence dolu gece hayatının en çok tercih edilen mekanlarından biridir. Dans gösterilerin ve müziğin tüm gece devam ettiği Arena’da, seçkin alkol menüsü de tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biridir. Alkollü veya alkolsüz menü seçenekleriyle, uygun fiyatlı bir eğlence arıyorsanız Club Arena, akla gelen ilk mekanlar arasında yer alıyor.

Adres: Kırklardağı Mevkii, Diyarbakır
İletişim: 0533 035 89 05

2. Frekans Kafe&Bar

Diyarbakır’da samimi ve sıcak bir eğlence ortamı arayanlar için Frekans Bar, ilk önerilerden biri. Diyarbakır gece hayatı içerisinde canlı müzik dinleyebileceğiniz sayılı noktalardan olan bu kafe, gece yarısına kadar süren sınırsız eğlenceye ev sahipliği yapmaktadır. Küçük bir mekân olmasının yanı sıra, gösterişten uzak bir şekilde müziğin tadını çıkartmak istiyorsanız kesinlikle uğramanızı öneriyoruz.

Adres: Kooperatifler, Gevran Cd., 21100 Yenişehir/Diyarbakır
İletişim: (0412) 223 62 17

3. Asabistro Cafe & Bar

Asabistro Kafe, Diyarbakır gece hayatı içerisinde gündüz saatlerinde kahve içmek, daha geç saatlerde müzikler eşliğinde eğlenmek için uğrayabileceğiniz mekanlardan biri. Kapalı ve açık alanda hizmet sunan kafe, seçkin alkollü menüsü ve lezzetli mezelerine oldukça güveniyor. Diyarbakır’da nezih bir eğlence mekânı arayanlar için idealdir.

Adres: Peyas, Kayapınar Cd. No:92, 21070 Kayapınar/Diyarbakır

4. Kervan Şarap Evi

Kervan Şarap Evi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Kervan Şarap Evi, otantik konseptiyle dikkat çeken küçük bir mekandır. Şehrin bilinen en lezzetli Süryani şaraplarının bulunduğu şarap evi, farklı aromalardaki çok sayıda şaraba ev sahipliği yapıyor. Herkesin damak tadına uygun bir şarap bulabileceğini Kervan’da soğuk şarabın yanında, sıcak şarabı da deneyebiliyorsunuz. Ayrıca, şarapların yanında sunulan leziz peynir tabaklarını da denemeyi unutmamalısınız.

Adres: Cemal Yılmaz Mahallesi Gazi Caddesi Kervansaray Otel Altı No: 177 Sur, /Diyarbakır
İletişim: 0530 151 27 21

5. Tren Diyarbakır

Diyarbakır gece hayatına yeni bir soluk getiren Tren, şehrin en favori eğlence mekanları arasındadır. Art arda çalan parçalar yerine her akşam sahne alan ünlü DJ performanslarını dinleyebileceğiniz mekân akşam saatlerine doğru tam anlamıyla dolup taşıyor.

Dans gösterileri, ışık şovları ve hafta sonları sahne alan ünlü sanatçılarla beraber daha da hareketlenen Tren, Diyarbakır’da eğlenceye doymanızı sağlıyor. Oldukça talep gören bu mekâna damsız giriş yapamayacağınız gibi, kalabalık sebebiyle önceden rezervasyon yaptırmanız önerilir.

Adres: Seyrantepe Toplu Konut 6 Sokak no:3 Yenişehir/Diyarbakır
İletişim: 0533 780 87 36

6. Publobar

Publo Bar

Publobar, canlı müzik eşliğinde eğlenebileceğiniz nezih ortamıyla dikkat çekmekte. Yerel müzisyenlerin akustik şarkılar eşliğinde eğlenceli geceye dahil olmasıyla, samimi ve sıcak bir ortam oluşturması, buraya dair en çok sevilen özelliklerden biri.

Diyarbakır merkezine oldukça yakın olmasıyla da tercih edilen bar, aynı zamanda uygun fiyatlarıyla da öne çıkıyor. Eğer ki Diyarbakır gece hayatı içerisinde samimi bir eğlence ortamı arıyorsanız Publobar’a doğru yola çıkmalısınız.

Adres: Rızvanağa Caddesi No: 9C | Kooperatifler Mahallesi, Diyarbakır, Türkiye

7. VeYa Türkü Evi

Eğlence kimi insan için dans etmek ve hareketli müzikler dinlemekten ibaretken, bazılarımız için ruha dokunan bir şarkı, biz saz sesi eşliğinde gerçekleşir.. Siz de farklı zevklere sahip okuyucularımızdan biriyseniz, doğu kültürleri birleşmiş olan muhteşem türküleri dinlemek için VeYa Türkü Evi’ni ziyaret edebilirsiniz. Yerel sanatçıların sahne aldığı türkü evinden, içe dokunan şarkılar çalınırken Diyarbakır’ın leziz yemeklerini de deneme şansı bulabiliyorsunuz.

Adres: Kooperatifler, Kurt İsmail Paşa 5. Sk., 21100 Yenişehir/Diyarbakır

Gece boyunca eğlencenin devam ettiği Diyarbakır gece hayatı içerisinde, ziyaret etmenizi önerdiğimiz tüm popüler mekanları sizler için derledik.

Diyarbakır gece hayatı yazımızla ilgili düşünce ve önerileri bizlerle yorumlar kısmından paylaşarak, içeriğimizin geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin