Östersund’da Ne Yenir? | Östersund’dun En Özel 8 Tadı

Eğer İsveç yemeklerini keşfetmek istiyorsanız, Östersund, bunun için harika bir yer. UNESCO’nun gastronomi şehirleri listesinde bulunan şehirde, yerel olarak üretilen sürdürülebilir gıdalara dayanan çok köklü bir mutfak geleneği sürdürülmektedir.

Östersund’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Östersund’da ne yenir? Ne içilir? listenizde bulunduğundan emin olmanız gereken pek çok lezzet sizi şehrin sınırlarında bekliyor. Birçok restoranda bu listenize dahil edebileceğiniz yerel lezzetlere modern dokunuşlar katmayı ihmal etmiyor. Bu da ziyaretçilerin çok daha keyifli bir lezzet turuna çıkmasına olanak tanıyor. Kısacası Östersund’da yiyecek ve içecek konusunda uzmanlaşmış bir restoranı ziyaret ederek çok farklı özel lezzeti deneyimleyebilirsiniz.

İsveç’in UNESCO listesine dahil edilen tek şehri olması, Östersund’un yemek konusunda ne kadar iddialı olduğunu bize gösteriyor. Şehrin birçok ödüllü restorana ve çok başarılı aşçıya sahip olması da gene şehrin yemek dünyası için çok önemli bir yerde bulunduğunu kanıtlayan şeyler arasında bulunuyor.

Çok geniş ürün yelpazeleriyle hizmet veren yerel şarküteriler yemenin yanı sıra evinize götürebileceğiniz çok özel yerel lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra taze deniz ürünleri için de Östersund çok iyi bir destinasyon.

Şimdi dilerseniz mutlaka tadılması gereken Östersund yemekleri neler, birlikte bir göz atalım;

1. Alabalık

Sir Winston Restaurant & Bar (adres ve bilgi)

Alabalık
Alabalık şehrin vazgeçilmez menülerinden biri

Alabalık avcılığı Östersund’da oldukça gelişmiştir. Özellikle akarsularda balık avlama kültürü şehrin balık yemekleri konusunda çok başarılı bir konuma gelmesini sağlamıştır. Bu da şehirde birçok restoranda çok lezzetli alabalık yemeklerini tadabilirsiniz.

2. Moose ve Ren Geyiği

Arctura Skybar & Restaurant (adres ve bilgi)

Ren geyiği
Ren geyiği eti ülke genelinde yaygın olarak tüketilmektedir

İsveç’te yaşayan bir geyik türü olan moose, Östersund için de önemli besin kaynaklarından biridir. Bu geleneksel et türü, şehirdeki restoranlarda hem geleneksel şekilde hazırlanan menülerle hem de modern dokunuşların yapıldığı deneysel yemeklerde denenebilmektedir. Dilerseniz her ikisini de deneyerek hangi versiyonunun daha başarılı olduğuna siz karar verebilirsiniz. Ayanı familyadan gelen Ren geyiği de gene şehirde çok sevilen ve bol miktarda tüketilen et türlerinden biridir. Yalnız bu hayvanların etleri biraz ekşi olabildiği için Türk damak tadı için biraz yabancı bir lezzet olabilmektedir.

3. Peynir

Lokal peynir satıcılarını ziyaret ederek bu özel peynirleri tadabilirsiniz.

Cheese

Östersund peynir konusunda çok iddialı şehirlerden biri. Yerli halk üretmiş oldukları lezzetli ve çok besleyici peynirler ile haklı bir şekilde gurur duymaktadır. Şehrin huzur veren iklimi ise bu peynirlerin üretilmesinde büyük rol oynamaktadır. Siz de şehirdeki şarküterileri ziyaret edebilir ve “Östersund’da ne yenir?” listenizdeki peynirleri deneyerek üzerine bir çizgi çizebilirsiniz ve bizce bu muhteşem peynirleri tatmadan Östersund gezinizi sonlandırmak hiç de doğru bir karar olmaz.

4. Bira

Reinklou Ranch Brewery (adres ve bilgi)

Bira Ostersund

Bira, birçok şehirde bulabileceğiniz en lezzetli ve yemeklerin yanında en keyif veren içecekler arasında bulunuyor. Şehirde ziyaret edebileceğiniz onlarda mekanda bu ödüllü Östersund biralarının tadına bakabilir ve çok güzel hatıralara biriktirebilirsiniz. Bu mekanlara bir öneri isterseniz hemen yukarıdaki tavsiyemizi deneyebilirsiniz.

5. Semla

Cafe Tegelplan (adres ve bilgi)

Semla
Semla

Bir kutlama yiyeceği olan semla, İsveç’te çok sevilen şeyler arasında bulunuyor ve ülkede yılda 40 milyondan fazla semla tüketilmektedir. Bu geleneksel lezzet çeşitli ülkelerde çeşitli şekillerde yapılabilmektedir ancak tat olarak hepsinin birbirine benzediğini söyleyebiliriz. Eğer İsveç’e geldiyseniz semla denemeniz kesinlikle bir zorunluluktur ve bu tatlıyı bir çok cafede bulabilirsiniz. Bugün semla sadece özel günlerde yenmiyor; yılın her günü bu lezzeti deneyebilirsiniz.

6. Şarap

Şarap tadım turları ile şehrin şarap kültürünü yakından tanıyabilirsiniz.

Sarap

Şarap meraklıları için Östersund tam bir hazine niteliği taşıyor. Burada lezzetli ve köpüklü şarapların tadına bakabilir, tadım etkinlikleri ile bunu çok daha eğlenceli bir etkinlik olarak değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz bu özel şarapları yemeklerinizin yanında sipariş ederek yemeğinizin çok daha üst noktalarda bir lezzete ulaşmasına olanak tanıyabilirsiniz.

7. Kahve

Wedemarks Konditori & Bageri (adres ve bilgi)

Kahve
Şehirde çok keyifli kahve durakları sizi bekliyor

Kahve kültürünün yaygın olduğu bir şehir Östersund. Burada lezzetli kahveler deneyebileceğiniz birçok özel mekan bulunuyor. Bu mekanlar çok güzel tasarımları ile kahve keyfinizi daha da arttırmanıza yardımcı oluyor. Gezinizin bir noktasında mutlaka bir kahve molası verin ve sizi kendinize getirecek bu güzel kahvelerin keyfini sürün.

8. Cloudberry Parfait

Birçok seçkin restoranda bu tatlıyı deneyebilirsiniz.

Cloudberry Parfait
Cloudberry Parfait

Bu özel lezzet mutlaka denenmesi gereken muhteşem bir İsveç tatlısıdır. Likör ve reçel ana maddelerinden yapılmaktadır. Tatlı zaten görünümü ile bile insanın iştahını açan bir lezzet olduğundan içinizde bu tatlıyı deneme isteği uyanması için sadece görmeniz bile yeterli olacaktır.

İsveç’in huzur dolu kenti Östersund’da ne yenir? Ne içilir? diye merak edenler şehirde mutlaka tadılması gereken yiyecek ve içecekleri listeledik. Eğer şu anda bu şehirdeyseniz ya da bu şehri ziyaret ettiyseniz ve denenmesi gerektiğini düşündüğünüz lezzetler varsa bize yorum kısmından bu önerilerinizi yazabilirsiniz. 

pinÖstersund’un görülmesi gereken yerleri hakkında bilgi edinmek ve şehre gitmeden önce fikir edinmek isterseniz Östersund gezilecek yerler listemize mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin