Dalaman Yöresel Lezzetleri | Ne, Nerede Yenir?

Yemyeşil doğası ve sakin koyları ile ülkemizin saklı cenneti Dalaman’ın yöresel yemekleri, ziyaretçilerine unutamayacakları lezzet şöleni sunuyor.

Güzel bir tatilin en önemli tamamlayıcısının o yörenin yemekleri olduğu konusunda hepimiz hemfikirsek, Dalaman yöresel lezzetleri yazımızla sizleri baş başa bırakıyoruz…

Dalaman Yöresel Lezzetleri

1- Deniz Börülcesi

deniz börülcesi

Dalaman yöresel lezzetleri yazımızın ve Ege mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan börülce, Ege restoranlarında ve evlerinde yemek masalarımızı süslemektedir. İyice temizlenen deniz börülceleri haşlandıktan sonra üzerine zeytinyağı ve limon eklenerek servis edilir.

1.1- Agora Restoran

agora restorant

Güzel bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz Dalaman’daki en iyi restoranlardan biri. Ege mutfağına özgü yemekleri, deniz ürünleri ve mezelerinin tadı damağınızda kalacak. Ayrıca restoranda bazı günler canlı müzik eğlencesi de bulunmaktadır. Canlı müzik akşamlarını tercih edebilir akşam yemeğinizi eğlenceye ortak edebilirsiniz.

Adres: Ege Mh.,Kenan Evren cad., D555, 48770 Dalaman/Muğla

İletişim: (0544) 474 27 87

Çalışma saatleri: Haftanın 7 günü 10:00-02:00

2- Mavru Kefali

kefal balık

Dalaman’da çok fazla kefal balığı çeşidi bulunur. Aralarından en lezzetlisi olan “mavru kefali” halk dilinde koca kafa olarak bilinmektedir. Hem tatlı hem tuzlu suda yaşadığı için bu balığın lezzeti bambaşkadır. Izgara, pilaki, buğlama gibi farklı çeşitlerde pişirilir.

2.1- Çınar Restoran

çınar restoran

Dalaman’da nerede yenir sorusuna en iyi cevabımız Çınar Restorandır. Misafirlerine samimi, sıcak bir atmosfer sunan restoranın bahçe kısmında ağaçların altındaki serinlikte yemeğinizi yiyebilirsiniz. Dalaman’da en çok tercih edilen restoranlardan olan Çınar Restorana gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Adres: Şerefler Mahallesi, 48770 Dalaman/Muğla

İletişim: 0532 395 72 38

Çalışma saatleri: Pazartesi-Cumartesi 09:00-01:00 / Pazar 09:00-00:00

3- Mavi Yengeç

mavi yengec

Mavi yengeç lüks yemekler kategorisinde yer alıyor olsa da bölgede çok fazla bulunduğu için lezzeti yaygındır. Dilerseniz haşlayarak veya ızgarada pişirerek tüketebilirsiniz. Özellikle Dalyan’daki restoranlarda sıkça bulabilirsiniz.

4- Sılcan Yoğurtlaması

sılcan yoğurtlama

Otlarıyla meşhur olan bölgenin en çok yapılan mezelerinden biridir. Sılcanın bazı yörelerdeki ismi sarmaşıktır. Haşlayıp zeytinyağı dökerek, yumurta ile kavurarak, yoğurtlu meze şeklinde de tercih edilir, seveni oldukça fazla.

4.1- Akkaya Garden Restoran

akkaya restoran

Doğayla iç içe, farklı sunum konseptleriyle Akkaya Restorana bayılacaksınız. Kahvaltısı, yemekleri, çok çeşitteki mezeleri, deniz ürünleri lezzet şöleni yaşatıyor. Dalaman’a geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken restoranlardan biri. Kuş yuvası şeklinde yemek yerleri, yakınındaki göl, at binme alanı ile tam bir tatil cenneti. Hem tatilinizin keyfini çıkarıp hem de Dalaman’a özgü yemekleri tadabileceğiniz şahane mekanlardan biri.

Adres: Atakent Mahallesi, Akkaya Mevki No.117, 48770 Dalaman/Muğla

İletişim:  (0252) 697 52 75

Çalışma saatleri: Haftanın 7 günü 24 saat açık

5- Yayın Balığı

yayın balığı

Dalaman’da sıkça tüketilen balık türlerinden biridir. Aynı zamanda yayın balığı en büyük tatlı su balığıdır. Dalaman çayında bolca rastlanmaktadır. Balık yemeyi seviyorsanız, Dalaman koylarındaki restoranlarda kolaylıkla bulabilirsiniz.

Dalaman tatilinize lezzet katmak için Dalaman yöresel lezzetleri yazısını yazdık. Dalaman gezinizde beğendiğiniz lezzetleri ve restoranları yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin