Cluj Gezilecek Yerler Lisesi

Romanyanın en popüler şehirlerinden olan Cluj’u merak ediyorsanız ‘’ Cluj Gezilecek Yerler ’’ yazımızı okuyup, şehrin popüler noktaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sizleri için hazırladığımız listemizin ilk sırasında;

Transilvanya Etnografya Müzesi

Transilvanya Etnografya Müzesi

Cluj’da bulunan müze, 1922 yılında açılmış Romanya’nın ilk etnografya müzesidir. Romanya’nın köklü kültürüne ait izleri görebileceğiniz birçok unsur bulunmakta. Yöresel kıyafetler, kullanılan eşarplar, şapkalar, ev eşyaları ve daha birçok Romen kültürüne ait iz müze içerisinde sergilenmektedir.

Romen halkının kültürünün yaşatılması ve aktarılması adına oldukça önemli olan Transilvanya Etnografya Müzesi, pazartesi-salı günleri dışında 10.00-18.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Romulus Vuıa Ulusal Etnografya Parkı

Romanya’nın ilk açık hava müzesi sayılan Romulus Vuıa Müzesi,1929 yılında kurulmuştur. Başlangıçta 75 hektarlık bir alan üzerinde kurulan parkta Romanya’nın geleneksel evlerini gezebiliyorsunuz. Köy evlerinden oluşan bu açık hava müzesinde her şey gerçeğine uygun şekilde dizayn edilmiş.

Öyle ki köy evlerini gezerken bahçelerinde koyun ve çoban heykelleriyle de karşılaşabiliyorsunuz. Açıkhava müzesini, pazartesi-salı günleri dışında 10.00-18.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Cluj Botanik Bahçesi

Cluj Botanik Bahçesi

Binlerce tohuma emek ve sabırla bakılarak yıllar içerisinde geliştirilen Botanik Bahçe, Cluj’un görülmesi gereken en güzel noktalarından biridir. Her yıl 150.000 kişi tarafından ziyaret edilen bahçede; zambaklar, nergis, laleler, sümbül ve 250 farklı gül çeşidi bulunmaktadır.

Mis gibi çiçek kokuları ve yeşilin her tonunu taşıyan çiçeklerin arasında güzel bir gün geçirmek istiyorsanız botanik bahçeyi, haftanın her günü 08.00-20.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Cluj Michael Kilisesi

Cluj Michael Kilisesi

Yapımı 1487 yılında tamamlanan Cluj Michael Kilisesi, Romanya halkının yardımlarıyla inşa edilmiştir. Gotik tarzda yapılmış olan kilisenin 76 metre yüksekliğinde bir kulesi bulunmaktadır. Transilvanya’nın en uzun kulesi olma özelliğine sahip bu kilise, Romanya’nın en eski tarihi yapıları arasında yer almaktadır.

Cluj Banffy Sarayı

Cluj Banffy Sarayı

18.yüzyılda inşa edilmiş olan Banffy Sarayı, Cluj’un en barok yapısı olarak kabul edilmektedir. Saray dış dekorasyonu kadar iç dekorasyonuyla da oldukça dikkat çekmektedir. Ayrıca bu sarayı ziyaret ettiğinizde içerisinde bulunan sanat müzesi kısmında;  Nicolae Grigorescu , Ştefan Luchian , Dimitrie Paciurea , Theodor Pallady , Camil Ressu gibi oldukça değerli sanatçılarının eserlerini de görme şansı bulabilirsiniz. Banffy Sarayı’nı pazartesi-salı günleri haricinde 10.00-18.00 arasında ziyaret edilebiliyor.

Cluj Central Park

Cluj Central Park

Cluj’da bulunana Mic Nehri’nin kıyısında kurulmuş olan Central Park, şehrin en yeşillik ve en kalabalık alanlarından biridir. Bazı üniversite kampüslerine ev sahipliği yapan parkta ister dilediğinizce uzanabilir isterseniz de parkurlarında yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz.

Özellikle sonbahar ayında kızıla dönen yapraklarıyla muhteşem görüntülere sahne olan Cluj Central Park’ı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Matthias Corvinus Anıtı

Matthias Corvinus Anıtı

Romanya’da doğmuş olan Matthias Corvinus,14 yaşından ölümüne kadar Macaristan ve Hırvatistan’a krallık yapmıştır. , Matthias Corvinus adına yapılmış olan Matthias Corvinus Anıtı ise, Cluj’da 1902 yılında mimar János Fadrusz tarafından dikilmiştir.At üzerinde resmedilen Matthias Corvivus Heykeli’ni şehrin merkezinde dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Theotokos Katedrali 

Theotokos Katedrali 

Romanya’nın en ünlü Ortodoks kilisesi olan Theotoks Katedrali,1933 yılında inşa edilmiş ve kutsanmıştır. Ayasofya’dan esinlenerek 18 sütunla desteklenen bir kubbeye sahiptir. Bizans mimarisiyle inşa edilmiş yapının iç dizaynı da canlı renkler seçilerek resimlerle süslenmiştir.

Zooloji Müzesi

Zooloji Müzesi

Cluj’da yer alan Zooloji Müzesi, bünyesinde bulunana 300.000’den fazla parçayla ziyaretçilerini bekliyor. Kelebeklerden, kuşlara, sürüngenlerden, büyük hayvanlara birçok farklı doldurulmuş hayvanı müze içerisinde görebiliyorsunuz.

Yakalanan canlıların biyoloji öğrencileri ve uzmanlar tarafından özenle doldurularak, hala hayatta gibi görülmesi sağlanan bu tekniğin en güzel örneklerini müze içerisinde görebilirsiniz. Müzeyi Salı- Cuma: 10.00 – 16.00 arası, Cumartesi – Pazar: 10.00 – 14.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Statuia Saint Gheorghe Heykeli

Statuia Saint Gheorghe Heykeli

Cluj’un önemli heykellerinden olan Statuia Sfântul Gheorghe şehrin ilk atlı oalrak inşa edilen heykelidir.Ejderhayı öldürürken resmedilen Saint George Heykeli, ortaçağ atmosferini yansıtan sembollerle süslenmiş şehrin etkileyici yapıları arasında yer almaktadır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin