Charlotte’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Charlotte’un 15 Lezzeti

Kuzey Caroline bölgesinde bulunan Charlotte şehri ABD’nin gözde lezzet durakları arasında bulunuyor. Biz de boş durmadık ve bu şehrin yemek kültürünü ele aldık. Sizler için hazırladığımız “Charlotte’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde bu şehirde deneyebileceğiniz önemli lezzetleri listeledik.

Charlotte’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Tipik bir Amerikan şehri olan Charlotte Amerikan yemek kültürü konusunda birçok ize rastlayabileceğiniz bir şehir. Burada sadece Amerikan yemeklerini değil dünya üzerinde çeşitli mutfaklara ait çok özel lezzetleri de deneme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Dilerseniz vakit kaybetmeden listemize geçelim, ne dersiniz? ;

1. Dondurma

dondurma charlotte
Dondurma şehrin vazgeçilmez serinletici lezzetlerinden biri

Pek çok ülkede olduğu gibi ABD şehirlerinde de dondurma çok sevilen lezzetli bir tatlı. Burada el yapımı dondurmalar Charlotte’un sokaklarında sıklıkla görebileceğiniz bir lezzet. Birçok cafede de yiyebileceğiniz bir lezzet olan dondurma bisküvili bir şekilde yapıldığında ise çok daha muazzam bir tada dönüşüyor.

2. Et Kültürü

et charlotte
Kendinizi çok lezzetli etler yemeye hazırlayın!

“Charlotte’da ne yenir?” diye soran birisi için şehirde en çok et ürünlerinin tüketildiğini söylememiz lazım. Tabi bizim ülkemizdeki gibi saatlerde tandırda pişirilen etler aklınıza gelmesin. Buradaki yemek pişirme teknikleri en ilkel ve pratik tekniklerden. Barbekü üzerinde pişirilen bu etler özel soslarla ve baharatlarla marine ediliyor ve yiyenler için muhteşem bir yemek deneyimine dönüşüyor. “Meatball” denen et topları ise ülkemizdeki köftelere çok benziyor ve şehirde çok fazla seviliyor.

3. Hamburger

Hamburger
Hamburger

Yalnız Charlotte mutfak kültürü içindeki hamburgerler hayli büyük. Bol malzemeden ve büyük hamburger etlerinden yapılan bu hamburgerle neredeyse iki kişiyi doyuracak ebatlar yapılıyor. Hamburgerlerin yanında gelen patates kızartmaları da gene aynı şekilde oldukça büyük ebatlarda ve doyurucu olmaktadır.

4. Pizza

Pizza
Nefis pizzalar Charlotte şehrinin her yerinde

Şehrin fast food yemek ruhuna uygun olan bir şeyler yemek isterseniz pizza sizin için çok iyi bir şeçim olabilir. Burada çok leziz pizzalar yiyebileceğiniz Charlotte restoranları hizmet vermektedir. Bu restoranların bazıları özel pizzalar yapan yerel işletmeler bazıları ise ABD’nin hemen her eyaletinde rastlayabileceğiniz zincir pizza mekanları. Tabi her zamanki gibi bizim önerimiz bölgesel hizmet veren restoranları tercih etmeniz yönünde olacaktır; ancak zincir işletmelerdeki pizzaların da yabana atılmayacağını belirtelim.

5. Bira

bira charlotte
Şehirde çok farklı bira türlerini deneyebilirsiniz

Gelelim “Charlotte’da ne içilir?” sorusunun cevabına. Aslında bu soru için en çok tercih edilen içeceği tahmin etmek çok zor değil. ABD genelinde en çok tüketilen içeceklerden olan bira Charlotte’da da çok fazla tercih ediliyor. Birbirinden farklı bira çeşitleri ise bu içeceği deneyeceklerin seçim yapmasını bir hayli zorlayan bir durum. Siz de akşam yemeğinizin yanında ya da yemekten sonra şehrin önemli biralarını deneyebilir ve günü çok keyifli bir şekilde sonlandırabilirsiniz.

6. Krep

pancake
Leziz kreplerle güne güzel bir kahvaltı yaparak başlayın

Amerikan kahvaltı kültüründen ülkemizin mutfak kültürüne de yansımış olan bu lezzet artık Türk mutfaklarında da çok fazla yapılıyor. “Charlotte’da ne yenir?” sorusuna kahvaltılık bir cevap arayanlar için de bu hamur işi mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Hazırlanan kreplerin üzerine reçel, bal gibi muhteşem gıdalar ekleniyor ve bazen meyveler de işin içine giriyor. Ortaya ise muhteşem bir güne başlama öğünü çıkıyor.

7. Cheeseburger

cheeseburger
Cheeseburger fast food sevenler tarafından çok beğeniliyor

Hamburgerin çok yakın akrabası olan ve “peynirli hamburger” diyebileceğimiz bu lezzet de Charlotte mutfağı içinde önemli bir yere sahip olan menülerden. Güzel bir cheeseburger ve lezzetli bir bira sizin için günün en güzel anı olabilir.

8. Barbekü Soslu Tavuk

barbekü soslu tavuk
Barbekü soslu tavuk özellikle akşamları çok fazla tüketiliyor

“Charlotte’da ne yenir?” sorusunun en klasik cevaplarından olan barbekü soslu tavuk şehrin yerli halkı tarafından çok fazla seviliyor ve tüketiliyor. Gerek bir ana menü olarak değerlendirilebilmesi gerekse akşam saatlerinde içeceğinizin yanında atıştırmalık bir yiyecek olarak yenebilmesi bu yiyeceği şehirde çok fazla popüler yapıyor. Üzerine dökülen barbekü sosu ise tavuk lezzetinin tavan yapmasını sağlıyor.

9. Sandviç

Sandviç Charlotte
Charlotte şehrinde bir sandviçten çok daha öte sandviçler yiyeceğinizi garanti ediyoruz

Harika bir atıştırmalık istiyorsanız Charlotte size muhteşem sandviçlerini sunmaya hazır. Özellikle şehirde bulunan Laurel Market içinde hazırlanan bol malzemeleri ve insanın iştahını kabartan eşsiz sandviçler bir atıştırmalık olmaktan uzaklaşarak doyurucu bir öğün olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

10. Kahve

kahve charlotte
Şehirde kahve içme kültürü çok yaygın

ABD şehirleriyle ilgili bir yeme içme rehberi hazırlayıp da kahveden bahsetmemek olmaz. Baristaların adeta bir sanat icra ettiği Charlotte mekanları kahve çekirdeğinden ne kadar eşsiz şeylerin ortaya konacağını bizlere ispatlıyor. Kimisi çok gösterişli kimisi ise sade bir görünüme sahip olan bu kahve mekanları sizi aklınızdan silemeyeceğiniz bir kahve kokusu ile karşılıyor.

11. Sosisli Sandviç

sosisli sandviç
Sosisli sandviçler şehrin yemek kültürünü en iyi yansıtan seçeneklerin başında geliyor

ABD topraklarına gelip de sosisli sandviç yememek olur mu? Bizce olmaz 🙂 Charlotte yemekleri içinde belki en yöresel yiyeceklerden olan sosisli sandviçler ülkenin milli yiyeceği konumunda bulunuyor. Şehirde özellikle cafe ve barlarda bu lezzeti üzerine başta barbekü sosu olmak üzere çeşitli soslarla tatlandırarak yiyebilirsiniz. Dilerseniz şehrin farklı noktalarında bir kültür halinde yaşatılan yiyecek kamyonlarında ve sosisli arabalarında da bu sandviçleri yiyebilirsiniz.

12. Buzlu Kokteyller

Buzlu kokteyller
İçeceğinizi sonuna kadar serin tutmak istiyorsanız buzlu kokteyller tam size göre.

“Charlotte’da ne içilir?” sorusuna farklı bir içecek arıyorsanız bu buzlu kokteyller size çok iyi gelecek. Özellikle yaz mevsiminde içeceklerin çabuk soğumasına bir çözüm arayan barmenler çare olarak buzlu bir içecek bulmuşlar. Farklı içeriklere sahip bu kokteyller insanların içeceklerini aynı soğuklukla içmesine olarak tanıyor.

13. Karamelli Browni

Karamelli Browni
Tatlı krizine girenler için önerimiz: Karamelli Browni

Charlotte’da ülkemizdeki gibi “baklava, börek” kültürü yok. Burada daha çok çikolatalı kekler ve donut gibi klasik yiyecekler bulunuyor. Karamelli browni ise Charlotte yemekleri içinde çikolata yoğunluğu açısından en fazla çikolatayı barındıran lezzetli tatlılardan biri. Eğer canınız şekerli bir şeyler çektiyse bu lezzeti listenize dahil etmenizi tavsiye ediyoruz.

14. Bagel

Bagel charlotte
Kahvenin en iyi dostlarından biri: Bagel

ABD usulü bu poğaçalar Charlotte’da da çok sevilen bir lezzet. “Charlotte’da ne yenir?” diye soran biri için bu atıştırmalık da listenin olmasa olmazlarından. Bilhassa güzel bir kahve ile çok iyi giden bageller karnınızı tıka basa doyurmak için değil içeceğinizin yanında bir lezzet olarak değerlendirebileceğiniz bir yiyecek.

15. Elmalı Tart

Elmalı turta
Elmalı Turta

Yazımızın son listesine şekerli ve çok lezzetli bir tatlıyı eklemek istedik. İçi elma püresi dolu dışı muhteşem bir kurabiye ile sarılı olan elmalı tart çeşitli ebatlarda yapılıyor ve Charlotte mutfağı için çok özel bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Bu geleneksel kek şehrin her mutfağında büyük bir heyecanla pişiriliyor ve afiyetle mideye indiriliyor.

Ekipten Not: Hazırladığımız listeler değiştirilemez kurallara sahip değil. O nedenle listelerimize dahil etmemizi istediğiniz tatlar varsa bize lütfen yorum kısmından yazmayı ihmal etmeyin 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin