Cezayir’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Lezzet

Afrikanın en büyük ülkesine, Cezayir’e doğru lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

Cezayir’de ne yenir , ne içilir isimli yazımıza göz atarak ülkenin birbirinden lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz. Kuzey Afrika’nın kültürel mirasıyla ve gelenekleriyle her daim adından söz ettiren ülkesi Cezayir’in sevilen yemeklerini sizler için derledik. 

#1 Cezayir’de Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında

1- Brochettes

Brochettes

Kendi ülkemizdeki kadar lezzetli olmasa da Cezayir mutfağına özgü yapılışıyla Afrika usulü kebabı deneyebilirsiniz. Brochettesin birbirinden farklı çeşitleriyle deneyip, yeni bir lezzeti keşfedebilirsiniz.

2- Shakshuka

Shakshuka

İsmi biraz tanıdık geldi değil mi? 🙂 Türk sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan menemen, Afrika’nın kuzeyinde oldukça yaygın. Ülkenin en sevilen lezzetlerinden olan shakshukayı dilediğiniz öğün tercih edebilirsiniz.

3- Tajine

Tajine

Ülkenin geleneksel lezzetlerinden olan Tajine, güveç içerisinde sunulan özel lezzetlerden biridir. Havuç, biber, kuru erikle birlikte pişirilen etler altına kuskus ya da bulgur pilavı konularak servis ediliyor. Oldukça lezzetli bu yemeği akşam öğünleriniz için tercih edebilirsiniz.

4- Chickpea Cake

Chickpea Cake

Haşlanmış nohutların; sarımsak, kimyon, maydanoz, karabiber, toz biber ve unla karıştırılarak köfte şekli verildiği bu kekler, muhteşem bir ara sıcak. Hafif ve lezzetli olan kekleri yemeklerinizden önce sipariş edip, tadına bakmanızı öneriyoruz.

5- Mechoui

Mechoui

Afrika’da mangal şeklinde yapılan kızartma modelidir Mechoui. Kuzu veya tavuk etinin kömür ateşinde yavaşça pişirilmesinden oluşan bu yöntem sayesinde et suyunu ve lezzetini koruyor. Oldukça popüler olan bu pişirme yöntemi özel günlerde sıklıkla tercih ediliyor.

6- Couscous

Couscous

Ülkemizde ‘’kuskus’’ olarak bilinene irmik büyüklüğündeki bulgur taneleridir. Cezayir’de her restoranda ve sokak tezgahında bulabileceğiniz bu pilav türü ana yemek olarak tercih edildiği gibi, yemeklerin yanında garnitür olarak da sunuluyor.

7- Makroudh

Makroudh

İrmiğin yoğurularak içinin badem ezmesiyle doldurulduğu bu lezzet, Cezayir’de kilo almanızın sebebi olabilir. Balla tatlandırılmış olan bu lezzet tatlı krizlerinize bire bir gelecek.

8- Mint Tea

Mint Tea

Cezayir’in güzel yemeklerini tattıktan sonra lezzetli bir şeyler içerek günü sonlandırmak isterseniz sizi ferahlatacak nane çayını deneyebilirsiniz.

9- Sahlab

Sahlab

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan salebi Cezayir gezinizde de rahatlıkla bulabilirsiniz. Üzerine biraz tarçın dökerek tüketebileceğiniz bu muhteşem tat sizi kış aylarında soğuklardan koruyacak. 🙂

*Cezayir gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Cezayir’de ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin