Konstantin Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 7 Yer

Konstantin

Adını Roma İmparatoru I.Konstantin’den alan şehir, Cezayir’in en büyük ve en güzel şehirleri arasında yer almaktadır. Yıl içerisinde binlerce kişinin ziyaret ettiği Konstantin’e gitmeden önce ‘’Konstantin Gezilecek Yerler’’ yazımıza bir göz atmanızı öneriyoruz. Kasbah Listemizin ilk sırasında Konstantin’nin en büyük bölgesi olan Kasbah bulunuyor. Birbirinden güzel gezilecek noktalarıyla Kasbah , geleneksel tarzıyla modern şehirlerin gürültüsünden ve … Devamını oku…

Tilimsan’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Nefis Lezzet

Mutton, Tilimsan

Fransız mutfağının esintilerini hissedeceğiniz Tilimsan’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık.. Cezayir’in sevilen kentinde aç kalmayacağınızdan eminiz.. Tilimsan’da ne yenir diye merak ediyorsanız yazımızı dikkatle inceleyin.. Kentte ülkenin geleneksel lezzetlerini tadabileceğiniz pek çok restoranın yanı sıra dünya mutfağından pek çok yemekle karşılaşabileceğiniz restoranlar mevcut.. ”Tilimsan’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel … Devamını oku…

Fotoğraflarıyla Birlikte Cezayir’de Gezilecek 12 Yer

Kasbah

Afrika Kıtası’nda bir Fransız rüzgarlarının estiği bir şehirle tanışmak isterseniz, Cezayir sizleri bekliyor.

Afrika’nın en büyük ikinci şehri olan Cezayir’e gittiğinizde seyahat rotanızı belirleyerek az vakitte fazla noktayı gezme şaşını yakalayabilirsiniz.Yola çıkmadan önce ‘’ Cezayir Gezilecek Yerler ’’ yazımızı inceleyerek, ülkenin görülmesi gereken yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

Şehitler Anıtı

Şehitler Anıtı

1980 yılında inşa edilmiş olan Şehitler Anıtı, Cezayir – Fransa savaşında hayatını kaybeden askerler anısına yapılmıştır. Şehrin yüksek noktalarından birine yapılmış olan anıtı rahatlıkla uzaktan bile görebiliyorsunuz.08:00-19:00 arasında ziyaret edebileceğiniz bu yapı farklı tasarımıyla da görülmeye değiyor.

Jardin d’essai du Hamma

Jardin d’essai du Hamma

1832 yılında düzenlenmiş olan Hamma Bahçeleri,58 hektarlık bir alan üzerinde denizi görebileceğiniz hoş bir noktaya konumlanmıştır. Birbirinden farklı bitki türlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan botanik bahçe, rengarenk çiçekleri ve düzenli peyzajıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 1,200 farklı bitkinin bulunduğu bahçende oturup, Cezayir manzarasını izlemenizi öneriyoruz.

Kasbah

Kasbah

UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olan Kasbah,1516 yılında yüksek bir noktaya kurulmuş olan eski bir şehirdir. Etrafı surlarla çevrili bu bölgenin içerisinde birbirinden otantik evler dar sokaklar içerisinde konumlandırılmıştır. Tarihi yapıların da bulunduğu bu bölge şehrin en turistik noktaları arasındadır.

Djamaâ el Kebir

Djamaâ el Kebir

Yapımı 1097 yılına dayanan Djamaa el Kebir, Cezayir limanının kıyısında ihtişamıyla dikkat çekiyor. İslam mimarisinin güzel örnekleri arasında bulunana Djamaa el Kebir tek minareli olarak inşa edilmiştir. Cezayir halkının sıklıkla ziyaret ettiği bu cami şehrin önemli ibadet noktalarından biridir.

Bardo Müzesi

Bardo Müzesi

18.yüzyılda yazlık olarak inşa ettirilmiş olan ev, 1930 yılında müzeye çevrilmiş ve halka açık hale getirilmiştir. Bardo Müzesi‘ni ziyaret ederseniz Cezayir’e ait arkeolojik buluntuları inceleyebilir, kültürel ve etnografik öğeleri görebilirsiniz. Müzeyi cuma günleri dışında her gün ziyaret edebilirsiniz.

Notre Dame Katedrali

Notre Dame Katedrali

Cezayir Bouzareah tepelerinde bulunan Notre Dame Katedrali,1872 yılında Fransızlar tarafından inşa edilmiş görkemli bir katedraldir. Neo Bizans mimarisini görebileceğiniz katedralin kubbeleri yuvarlak şekilde tasarlanmıştır ve seçilen kum rengine güneş vurduğunda harika görüntüsüyle etkiliyor. Katedralin içini gezebileceğiniz gibi bulunduğu Bouzareah tepesinden muhteşem Akdeniz manzarasını izleyebilirsiniz.

Ketchaoua Camii

Ketchaoua Camii

Bir dizi değişiklikten sonra tekrar camiye dönüştürülen Ketchaoua Camii, Osmanlı Dönemi’nde 1612 yılında inşa edilmiştir. Cami dış işlemeler ve iç mimarisindeki ayrıntılarla oldukça etkileyici olmasının yanı sıra, Kasbah bölgesinin en önemli turistik noktaları arasında yer almakta.

El Kala National Park

El Kala National Park

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan El Kala Park, Cezayir’de nadir görülen bitkilerin ve hayvanların yaşadığı özel bir bölgedir.40 tür memeli ,25 yırtıcı kuş,9 adet deniz kuşunun yaşadığı bu park yılda 30.000 kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Canlıların güvenliğini sağlamak için karayolundan uzak bir noktaya kurulmuş olan milli parkı ziyaret ettiğinizde kendinizi eşsiz bir ekosistem içerisinde hissedeceksiniz.

M’Zab

M'Zab

1982’de UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olan M’Zab,çevreyle uyumlu bir şekilde yaşamlarına devam ettirmeyi başarmış insanlardan kalma önemli bir bölge. Sahra Çölü’nde bulunana bu vadi doğal kalmayı başarmış 360.000 nüfusa sahip özel bir alandır. Şehri gezerken hem insanların nasıl yapılandıklarını hem de doğayla iç içe nasıl yaşama ayak uydurduklarına şahit olabilirsiniz.

Taza National Park

Taza National Park

1923 yılında kurulmuş olan Taza Ulusal Parkı’nın, Kuzey Afrika’nın önemli bitki ve hayvan çeşitliliğini koruması amaçlanmıştır. Tehlike altında olan bitkilerin ve canlıların yaşamlarına güvenli bir şekilde devam edebilmeleri için oldukça önemli olan bu parkı ziyaret edebilir, içerisindeki canlı çeşitliliğini görebilirsiniz.

Madghacen

Madghacen

Cezayir Batna Şehri’nin yakınlarında bulunan Madghacen, M.Ö 300-200 yılları arasında inşa edilmiştir. Anıt mezar olarak inşa edilen yapı o günlerden bugünlere gelmeyi başarmış önemli tarihi yapılar arasındadır.

Théniet El Had National Park

Théniet El Had National Park

Cezayir’de temiz hava eşliğinde yürüyüş yapmak istiyorsanız gidebileceğiniz yerler arasında Themiet El Had Ulusal Parkı bulunuyor. Tertemiz havada ağaçlar arasında yürüyebileceğiniz parkta kış ayarlında kayak yapabilir, karların keyfini çıkarabilirsiniz.

Fransız sömürüsü altında yıllar geçiren Cezayir hakkında derlediğimiz yazımızı beğendiyseniz yorumlar kısmından düşüncelerinizi bizlere ulaştırabilirsiniz.

Tilimsan’ın En Özel 7 Tarihi Destinasyonu

Tilimsan Tarihi Yerler

Ülkenin batı kısmındaki şehirlerden olan Tilimsan, Cezayir’deki en tarihi şehirlerden biridir. Tilimsan Tarihi Yerler Tarihi meraklıları için Tilimsan tarihi yerler, Afrika’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Tilimsan, tarihi boyunca Osmanlı, Berberi, Arap, Mağribi ve pek çok Batı ülkesi tarafından kuşatıldığı için şehirdeki tarih de bu nedenle oldukça zengin ve çeşitli bir hal almıştır. Tilimsan’ın … Devamını oku…

Cezayir’in En Önemli 16 Tarihi Noktası

Cezayir Tarihi Yerler

Eğer tarihi değeri olan yerlere ilgi duyuyorsanız Cezayir’i asla gözünüzden kaçırmamalısınız. Cezayir Tarihi Yerler Oldukça renkli bir tarihe sahip olan Cezayir, Kuzey Afrika’daki en büyük ülke konumunda bulunmaktadır. Bu da Cezayir tarihi yerler listesinin oldukça kabarık olmasını sağlamaktadır. Başta Romalılar olmak üzere pek çok antik topluluk ve kabileye ev sahipliği yapan Cezayir, bu ziyaretçilerinin izlerini … Devamını oku…

Konstantin’de Ne Yenir? | 15 Popüler Konstantin Yemeği

“Köprüler Şehri” olarak bilinen Konstantin üzerine kurulduğu vadi sayesinde ziyaretçilerine muhteşem fotoğraf kareleri yakalama imkanı sunuyor. Bu şehir aynı zamanda Cezayir mutfağı ile ilgilenenler içinde tam bir cennet… Yazımızda “Konstantin’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevaplarını sıralayarak bu konuda ziyaretçilerime faydalı bir içerik hazırladık… Konstantin’de Ne Yenir? Ne İçilir? Konstantin Cezayir’in üçüncü büyük şehri ve … Devamını oku…

Cezayir’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 9 Yöresel Lezzet

Cezayir'de ne yenir? Ne içilir?

Afrika’nın en büyük ülkesine, Cezayir’e doğru lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? Cezayir’de ne yenir , ne içilir isimli yazımıza göz atarak ülkenin birbirinden lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz. Kuzey Afrika’nın kültürel mirasıyla ve gelenekleriyle her daim adından söz ettiren ülkesi Cezayir’in sevilen yemeklerini sizler için derledik.  #1 Cezayir’de Ne Yenir ? Listemizin ilk sırasında 1- Brochettes Kendi … Devamını oku…

Tilimsan Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflı Anlatım

 Pek çok uygarlığı ağırlamış, Cezayir’in batısındaki küçük şehir Tilimsan sayıca az ama etkili gezilecek yerleri barındırıyor. Tekstil ve el sanatları alanından hayli gelişmiş olan Tilimsan gezilecek yerler bakımından sınırlı ama büyüleyici mekânlar sunuyor. Zamanında Osmanlı, İspanya ve Fransa egemenlikleri altında yaşamış Tilimsan’da bu ülkelerin bıraktıkları izleri görmek mümkün. Şehirde kuru bir çöl iklimini yaşansa da … Devamını oku…

Bizi Takip Edin