Cambridge Yeme İçme Rehberi | 8 Restoran Önerisi

Farklı bir dokuya sahip olan Cambridge, buraya gerek okumak için gelen öğrencilere gerekse gezginlere keyifli zamanlar geçirme imkanı sunuyor.

Cambridge yeme içme rehberi sizlere kentte lezzetli mi lezzetli yemekleri tüketeceğini pek çok restoran önerisi sunuyor. Çok büyük bir şehir olmasa da içinde yaşayanlara ve ziyaretçilerine oldukça misafirperver davranan şehir, yeme içme konusunda da otantik ve zevkli mekanlarıyla da ziyaretçilerini memnun ediyor.

Cambridge’ye geldiğiniz de alışveriş için vaktiniz varsa hazırladığımız Cambridge alışveriş rehberi ile şehrin alışveriş olanakları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

1- Cambridge Yeme İçme Rehberi

Cambridge’de nüfusun yaklaşık %30’u öğrencilerden oluşmaktadır. Bu da şehirde hayli fazla cafenin bulunmasını sağlayan bir etken. Bu cafeler hem uygun fiyata bir şeyler yeyip içmek için hem de dostlarınızla sohbet ederek gezinize tatlı bir mola vermeniz için ideal. Bunun yanında şehirdeki özel restoranlar ise daha lüks bir lezzet deneyimi yaşamak isteyen için ziyaret edilebilecek lezzet durakları arasında bulunuyor.

Cambridge’de de diğer İngiliz şehirlerinde olduğu gibi özel bir yemek kültürüne rastlamak pek mümkün olmuyor. Cafe ve restoranlarda genellikle dünyanın çeşitli bölgelerine ait mutfakları deneyebiliyorsunuz. Özellikle deniz ürünlerinin şehirde çok tüketildiğini de belirtelim.

2- Cambridge’de Gidebileceğiniz Mekanlar

Pek çok ziyaretçinin Cambridge gezi notları arasında şehirde gidilen mekanlar önemli bir yer kaplamaktadır. Biz de bilet bayi ekibi olarak şehirde deneyebileceğiniz çeşitli mekanları listeledik.

#1 Midsummer House

midsummer house

Şef Daniel Clifford yönetimindeki mekan sahip olduğu çift Michelin yıldızı ile garantili ve üst düzey bir lezzetler tadabileceğiniz bir mekan.

#2 Urban Shed

urban shed

Retro bir tasarımla oldukça sıcak bir atmosfer yakalamayı başaran mekan muhteşem sandviçleri ile biliniyor. Mekanda devamlı müşterilerinin özel bardaklarını saklayabilecekleri dolaplarının bulunması ise çok ince düşünülmüş samimi bir detay. Mekan kahvaltı için de tercih edilebilecek güzel yerlerden biri.

#3 Charlie’s Coffee Company

charlie's coffee company

İnsanlar kahve içmek istediğinde çoğunlukla evinin konforunu yaşamak ister. İşte bu mekanla muhteşem kahvelerin tadına adeta evinizdeymiş gibi rahat hissedebileceğiniz bir ortamda bakma şansını yakalıyorsunuz.

#4 Cotto

cotto

Kaliteli bir yemek deneyimini lüks bir mekanda yaşamak isterseniz Cotto’yu önerebiliriz. Ziyaretçilerin özellikle yemeklerin lezzeti konusundaki etkileyici yorumları mekanın bu konuda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.

#5 The Orchard Tea Garden

the orchard tea garden

Konaklama seçeneği olarak da değerlendirebileceğiniz bu çay bahçesi, öğrencilerin de yoğun olarak tercih ettiği huzurlu bir mekan. Burada birbirinden lezzetli içecekleri ve yiyecekleri deneyebilirsiniz.

#6 Patisserie Valerie

patisserie valerie

Yaklaşık 100 yıl önce Londra’da faaliyet gösteren pastane, Cambridge’ye gelenleri de bu eşsiz lezzetlerden mahrum bırakmıyor. Bizce Cambridge’ye gelmişken bu sevimli pastanede bir lezzet molası vermek gerek.

#7 Chop House

chop house

King’s College’ye bakan manzarası ile eşsiz bir yemek deneyimi yaşayabileceğiniz mekan özellikle balık yemekleri ve bifteği ile damaklarda unutulmaz bir lezzet patlaması yaşamanızı sağlıyor.

#8 Hakka Chinese Seafood

hakka chinese seafood

Cambridge’ye geldiğinizde Çin yemekleri yemek isterseniz Hakka, mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri.

Sizin de bu şehirde gidilmesini tavsiye ettiğiniz mekanlar mı var? O halde hemen yorum kısmından bizimle paylaşın ve listemizin zenginleşmesine katkıda bulunun. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin