Cambridge Ulaşım Rehberi

Yeşilin türlü renklerinin hakim olduğu Cambridge şehri, ülkenin üniversite şehirlerinden biri olması nedeniyle genç nüfusun yoğun olduğu bölgelerin başında geliyor. 

Yazımızda bu şehri ziyaret etmek isteyenler için Camridge’nin ulaşım olanaklarını araştırdık. Dilerseniz hazırlamış olduğumuz Cambridge ulaşım rehberi ile sizi baş başa bırakalım.

Bu arada şehrin konaklama seçenekleri için Cambridge’de nerede kalınır başlıklı yazımızı inceleyebileceğinizi de hatırlatalım.

Cambridge Ulaşım Rehberi

Cambridge’de bütün İngiltere’de olduğu gibi düzenli bir ulaşım ağı sizi bekliyor. Bunda insanların yollarda birbirlerine olan saygısı ve kurallara uyma konusunda gösterdikleri özenin etkisinin de büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Cambridge Şehir İçi Ulaşım Rehber

Cambridge şehir içi ulaşım konusunda ülkenin sıkıntısız bölgelerinden biri. Şehir küçük olmasına rağmen ihtiyaç duyduğunuz anda şehirde gitmek istediğiniz yerlere otobüsle rahat bir şekilde ulaşmanız mümkün.

Bunun dışında şehirde bisiklet kullanımının da oldukça yaygın olduğunu söyleyebiliriz; ancak ülkemizdeki gibi kaldırımlarda bisiklet sürmeye kalkışmayın çünkü yasak.

Cambridge bisiklet

Eğer Cambridge’nin çevresini de keşfetmek isterseniz şehirde bulunan araç kiralama firmalarından araç kiralayabilirsiniz. Ancak şehir içi gezilerinizde araç park yerleri büyük sorun olduğundan yürümeyi tercih etmeniz mantıklı olacaktır. Çok zor durumda kaldığınız zamanlarda ise şehirdeki taksilerden faydalanabilirsiniz.

Cambridge’ye Nasıl Gidilir?

Cambridge’ye ülkemizden gitmek isterseniz başta Türk Hava Yolları olmak üzere çeşitli hava yolu firmalarının gerçekleştirmiş olduğu Londra seferlerine biletbayi.com üzerinden uçak bileti sorgulaması yaparak avantajlı fiyatlardan biletinizi satın alabilirsiniz.

Londra’dan Cambridge’ye Nasıl Gidilir?

Şehirde bulunan Cambridge Havaalanı’na seferler çok az gerçekleştiğinden çoğu kişi bu şehre Londra üzerinden gitmeyi tercih etmektedir. Bu nedenle Londra’dan Cambridge’ye nasıl gidilir sorusu cevaplanması gereken sorular arasında bulunmaktadır.

Cambridge, Londra’nın yaklaşık olarak 80 km. kuzeyinde bulunmaktadır. Bu nedenle Cambridge’ye Londra’dan günübirlik dahi geziler düzenlenebilmektedir. Londra’dan dilerseniz “National Express” ismi verilen otobüslerle yaklaşık 2,5 saatlik bir sürede Cambridge’ye ulaşabilirsiniz. Ya da King’s Cross veya Liverpool Street’ten trene atlayarak şehre 50 dakika gibi kısa bir sürede ulaşmanız mümkün olmaktadır. Bu arada Londra üzerinden aktarma yapacaksanız Stansted Havaalanı’nı kullanmanın Heatrow’a göre daha ekonomik ve hızlı bir ulaşım imkanı sağladığını bilmenizde fayda var.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin