Calgary’de Ne Yenir? Ne İçilir? | 15 Eşsiz Tat

“Calgary’de ne yenir? Ne içilir?” sorusuna verilebilecek cevapları sizler için aşağıda listeledik. Maddeleri inceleyerek Calgary gezinizde özel lezzetler keşfedebilirsiniz. O halde sizi şöyle alalım ve listemizle baş başa bırakalım.

Calgary’de Ne Yenir? Ne İçilir?

1. Butter Tart

Butter tart
Butter tart

Kanada genelinde oldukça fazla yapılan ve çok sevilen tereyağlı tart Kanada’nın yöresel lezzetleri arasında bulunuyor. Dolgusunun lezzeti ve görünüşünün çekiciliği ile çok güzel bir atıştırmalık olan bu tartı Calgary’de birçok yerde bulmak mümkün.

2. Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası

Kanada halkı bizce bezelyeyi çok seviyor. Ülkenin bütün şehirlerinde olduğu gibi Calgary bölgesinde de bezelye çorbası çok tüketilen çorbaların başında geliyor. Calgary’de besleyici ve doyurucu bir öğün arıyorsanız yemeğinizin yanında bezelye çorbası sipariş edebilirsiniz.

3. Nanaimo Bar

Nanaimo Bar
Nanaimo Bar

Ağzınızdaki lezzetin bir bomba etkisi yaratmasını bekliyorsanız sizin için “Calgary’de ne yenir?” sorusunun cevabı kesinlikle bu 3 katlı pasta olacak. Yoğun bir çikolata katının altındaki iki kattan meydana gelen bu lezzet şehirde yemeklerin vazgeçilmez final dokunuşlarından biri olarak kabul edilmektedir.

4. Bloody Caesars

Bloody Caesars
Bloody Caesars
İsminden de anlaşılacağı gibi bu kokteyl kırmızı bir renge sahip. Ana maddesi domates olan bu muhteşem lezzet “Calgary’de ne içilir?” sorusuna cevap arayanların öncelikle denemesi gereken içeceklerin başında geliyor.

5. Poutine

Poutine
Poutine

Eğer Calgary mutfağı hakkında bir yazı hazırlanıyorsa Kanada’nın milli yemeği sayılabilecek poutineden bahsetmemek olmaz. Patates kızartmasının üzerine tulum peyniri ve daha sonra da gravy dökülerek basit bir şekilde hazırlanan bu karışım lezzeti ile birçok kişiyi kendisine bağımlı hale getirmeyi başarıyor.

6. Bannock

Bannock
Bannock

Esasında İskoçya’ya özgü bir ekmek türü olan bannock Calgary şehrinde ve Kanadan’nın diğer şehirlerinde de yaygın olarak tüketilen ekmeklerin başında geliyor. Bu ekmek türü portakal veya bademli olarak da yapılmaktadır.

7. Montreal-Style Bagel

Montreal-Style Bagel
Montreal-Style Bagel

Montreal’e ait bu minik simitler Calgary’de de çok seviliyor. Özellikle odun ateşinde pişirilen ve tadı daha şekerli olan bu yuvarlar kurabiyeleri denemenizi öneriyoruz. Yanında bir içecekle çok güzel giden bu bageller kolay bir şekilde açlığınızı gidermenize yardımcı olacaktır.

8. Tourtiere

Tourtiere
Tourtiere

Genellikle domuz etiyle yapılan bu yemek özellikle yılbaşı sofralarında tüketiliyor. Tabi ördek gibi farklı hayvanların etiyle de yapılabiliyor. Et ve soğanla hazırlanan harç börek gibi kaplanarak pişiriliyor ve ortaya tourtiere çıkıyor.

9. Bira

beer
Şehirde çok özel biralarla yemeğinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz

Calgary dünyada bira tüketiminin en fazla olduğu yerlerden biri. Bunda şehirde birçok bira üreticisinin bulunmasının da etkisi oldukça fazla. Şehirde şu anda 20 civarında bira üretim tesisi bulunuyor. Bu da Calgary’de çok kaliteli ve lezzetli biralar içebileceğiniz anlamına geliyor.

10. Şarap

wine calgary
Şarap şehirde çok fazla tüketilen içecekler arasında bulunuyor

Çeşitli yeme içme turları ve şarap tadım etkinlikleri düzenlenen Calgary içinde çok leziz şaraplar deneyeceğinizin garantisini verebiliriz. Üzüm bağlarıyla ünlü bu şehirde harika şarapların olması da beklenen bir şey zaten. O halde Calgary’ye bir uçak bileti kapın ve yemeğinizin yanında bu özel şarapların keyfini çıkarın.

11. Özel milkshakeler

calgary milkshakes
Alıştığınız milkshakelerden çok farklı lezzetleri burada tadabilirsiniz

Soğuk bir şehir olmasına rağmen Calgary yeme içme konusunda oldukça renkli bir yer haline geliyor. Şehirde çikolatalıdan tutunda çilekliye kadar pek çok farklı zevke hitap eden milkshakeleri alıştığınız görünümden çok farklı bir şekilde deneyebilirsiniz. Bu milkshakelerin görünümü ile ağzınızı açık bırakacağını söylemeliyiz.

12. Burger

Calgary burger
Size de çok çekici görünmüyor mu?

Şöyle farklı ülkeleri gezip o ülkelerdeki burgerleri yedikten sonra bu konuda dünyada ne kadar farklı tarzlar olduğunu görebiliyorsunuz. Calgary’de de peynirli, yumurtalı, avokadolu burgerlerin tadını çıkarabilir yanında biranızı yudumlayarak şehirde güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

13. Teardrop Cake

Teardrop Cake
Teardrop Cake

Eğer aradığınız sıra dışı bir isme ve farklı bir görünüme sahip bir tatsa “Calgary’de ne yenir?” sorusuna sizin için vereceğimiz cevap Teardrop Cake olacaktır. Bu lezzeti tatmak sizin için kesinlikle çok farklı bir deneyim olacak.

14. Kendin yap lezzetler

burger 322
Bu mekanda “kendin pişir kendin ye” konseptini uygulayabilirsiniz

Calgary’de bazı noktalarda kendi burgerinizi ya da dondurmanızı yaparak bir nevi ülkemizdeki “kendin pişir kendin ye” olayına burada da dahil olabilirsiniz. Burger 320 isimli mekan da tam bu yerlerden biri işte. Eğer vaktiniz olursa buraya uğrayabilir ve kendi yemeğinizi yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

15. Et

beef calgary
Etin en lezzetli hali sizi Calgary’de bekliyor

Caglary büyükbaş hayvancılığın çok yaygın olduğu bir şehir ve burada ızgara üzerinde pratik bir şekilde pişirilen etlerin lezzeti apayrı oluyor. Bu nedenle şehirdeki restoranlarda çok lezzetli etleri yiyeceğinizden şüpheniz olmasın.

Calgary sadece gezilecek değil; aynı zamanda muhteşem lezzetlerin tadına bakabileceğiniz bir şehir. Biz de bu şehre gelecekler için “Calgary’de ne yenir?” sorusunun cevabı olabilecek yiyecekleri ve içecekleri listeledik. Umarız bu lezzet yolculuğunuzda hazırladığımız liste size faydalı olur. Başka bir yeme içme yazısından tekrar görüşmek üzere 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin