Budva Gezilecek Yerler | Karadağ’ın Miamisinde 19 Durak

Adriyatik Denizi’nin kıyısında küçük bir kasaba olan Budva, Karadağ’ın gözde tatil mekanlarından biri.

‘’Karadağ’ın Miami’si’’ olarak anılan şehir, incecik kumlarıyla, masmavi ve temiz deniziyle özellikle Avrupalı turistlerin tatil için tercih ettikleri popüler noktalardan. Gidenlerin tekrar görmek istediği Budva, sizi kendine hayran bıraktıracak bir güzelliğe sahip. Dilerseniz bu şirin kasabaya gittiğinizde gezebileceğiniz birbirinden güzel yerler neresiymiş ”Budva Gezilecek Yerler” yazımızda göz atalım.

Gitmeden önce merak edeceğinizi düşündük;

Budva nerede ve hangi ülkede? Budva Karadağ ülkesinin en turistik destinasyonlarından biridir. Şehir Karadağ’ın Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan şehirlerinden biridir. Karadağ’ın başkenti Podgorica‘ya mesafesi ise yaklaşık olarak 100 kilometredir.

Budva hakkında; Turkuaz mavisi sular, güneşle yıkanan çakıllı plajları, yüzyıllar öncesine dayanan bir geçmişin kalın büyük kalın duvarlarını yıkmaktadır. Eklektik gece hayatıyla bilinen Budva, MÖ 5 bin yılında Yunanlılar tarafından belgelenen ve daha sonra İlirya kabilelerine ev sahipliği yapan 2.500 yıllık bir tarihe sahiptir.

Ne kadar zaman ayırmalısınız? Zamanınız kısıtlıysa Budva’da görülmesi gereken yerleri görüp yapılması gereken şeyleri yapmak için 1 günlük bir plan yeterli olacaktır. Biraz daha geniş zamanı olanlar için ise 2 günlük bir plan yapmalarını öneriyoruz.

Budva pahalı mı? Özellikle temmuz-ağustos döneminde yani sezonun yüksek olduğu zamanlarda Budva’nın çok da ucuz olduğu söylenemez. Bununla birlikte Avrupa şehirlerinde nazaran Budva’nın daha uygun bir destinasyon olduğunu söyleyebiliriz.

Budva nasıl bir yer, güvenli mi? Budva suç oranı bakımından Avrupa’nın düşük profilli noktalarından biridir ve çoğunlukla aydınlatmalı sokakları ile gece saatlerinde bile güvenli kabul edilen bir şehirdir. Şehirde güvenliğin sağlanması amacıyla polisler de sıklıkla devriye gezmekte ve şüpheli gördükleri durum ve kişilere müdahil olmaktadır.

Ulaşım; Budva’ya uçuşlar ülkemizde İstanbul Havalimanı üzerinden gerçekleşmektedir. Ülkemizden Budva’ya ulaşmak için başkent Podgorica’ya uçak bileti almalı ve buradan karayolu seçeneğini değerlendirerek Budva’ya varmalısınız. İki şehir arası yaklaşık 100 kilometre mesafededir ve yollar muhteşem manzaraya sahip olduğundan kara yolculuğu da oldukça keyifli geçecektir. Podgorica’ya uçuşlar başta Türk Hava Yolları‘nın seferleriyle gerçekleştirilmektedir ve bu seferler hem direkt hem de aktarmalı seçeneklerine sahiptir.

Eğer Budva’ya ulaşım için daha yakın bir havalimanı tercih etmek isterseniz de şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tivat Havalimanı’na uçak bileti seçeneğini değerlendirmeniz gerekecektir. Bu havalimanı Tivat şehir merkezinin 3 kilometre dışında kalmaktadır ve Kotor’dan da 7 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Restoran bahşiş oranları; Budva’da standart bir bahşiş oranı bulunmuyor. Aldığınız hizmete göre belirlediğiniz bir bahşiş miktarını hesap öderken bırakabilirsiniz.

İstanbul ile Budva arasındaki zaman farkı; İstanbul Budva’dan bir saat ileridir. Yani şu anda örneğin İstanbul’da saat 06.35 ile Budva’da 05.35’dir.

Budva’yı ziyaret etmek için en iyi zaman: Budva tam bir sahil destinasyonu olduğundan ziyaretçiler Budva’ya gelmek için çoğunlukla temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor. Bu, ziyaret etmek için eğlenceli bir zamandır ancak daha büyük kalabalıklar ve daha yüksek fiyatlar nedeniyle canınız sıkılabilir. Bunun yerine bizim tavsiyemiz sezon başı olan mayıs-haziran ile sezon sonu olan eylül-ekim aylarını tercih etmenizdir.

Budva Gezilecek Yerler Videosu

Budva Gezilecek Yerler

-Simgesel Yerler

1. Old Town (Stari Grad ya da Eski Şehir)

Budva Old Town

Burası neresi? Budva’nın en merkezi noktası olan Old Town, birçok kafe, restoran ve otelin bulunduğu popüler noktalar arasındadır. Şehre gittiğinizde Old Town’u ziyaret ederseniz hediyelik eşya dükkanlarını ve dünyaca ünlü markaların mağazalarını ziyaret edebilirsiniz. Eski evleri, tarihi noktaları ve dahasıyla Budva’ya gittiğinizde Old Town’da oturup, deniz manzarasına karşı bir kahve içmenizi öneririz.

1979 senesinde bölgede etkili olan deprem Eski Şehir bölgesine de büyük zarar vermiştir. 10 yıl süren restoraston çalışmalarının ardından yeniden canlanan bölge, günümüzde UNESCO’nun koruma altına altığı yerlerden biridir. Bölgede bulunan plaj ise ziyaretçilerin denize girmek için sıkça tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Neden gitmeliyim? Sizi Orta Çağ dönemine götürecek labirent gibi sokaklara sahip Budva Eski Şehir bölgesi, şüphesiz Budva’nın en turistik yerleri arasında bulunuyor ve ziyaretçiler için zaman geçirilmesi gereken önemli noktaların başında geliyor. Burada bulunan restoran ve barlar sayesinde ziyaretçiler hem yeme içme ihtiyacını karşılayabilmekte hem de arkadaşlarıyla keyifli zaman geçirebilmektedir.

2. Tarihi Budva Kalesi

Tarihi Budva Kalesi

Burası neresi? Eki Kent bölgesi’ndeki Budva Kalesi, Orta Çağ’dan bu yana kasabanın kıyı şeridinde yer alan ve şehrin korunmasında önemli rol üstlenmiş tarihi noktalardan biridir. Kale, özellikle 15. yüzyılda Venediklilerin ve daha sonra da Osmanlıların saldırılarında kilit rol oynamıştır. Kalenin inşası 9. yüzyılda başlamış olsa da tam olarak hazır olması bu saldırıların zamanına denk gelmektedir.

Neden gitmeliyim? Günümüzde kale bir kütüphaneye, müzeye ve restorana ev sahipliği yapmaktadır. Kale özellikle yaz aylarında tiyatro, konser gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Kale içindeki müze kalenin tarihini ve çevredeki bölgeyi anlatan eserlere ev sahipliği yapmaktadır ve kaleyi yakından tanımak isteyenler için önemli bir fırsattır.

3. Sveti Stefan

Sveti Stefan

Burası neresi? Adriyatik kıyısında bulunana Budva’yı gezmeye başladığınızda ilk olarak dünyaca ünlü starları konuk eden Sveti Stefan Adası’nı görmenizi öneriyoruz. Kırmızı halıda görmeye alışık olduğumuz birçok yıldızla bu ada üzerinde karşılaşırsanız şaşırmayın.

15. yüzyılda Budva’yla kara bağlantısı bulunmayan Stevi Stefan, günümüzde karayla bağlantılı ve gezmek isteyenlerin ziyaret edebildiği bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Halka açık plajların bulunduğu adanın hepsini gezmek istiyorsanız öncelikle ada üzerinde bulunan otellerde konaklamanız gerekiyor. Keşfedilecek noktalarıyla meraklıları kendine çeken Sveti Stefan’ı ziyaret etmelisiniz.

Neden gitmeliyim? Sveti Stefan Adası, başta güzel bir plaja sahip olması nedeniyle ziyaretçiler için ilgi çekici bir yerdir. Aynı zamanda halka açık normal zamanlarda ziyaretçiler burada eğlenceli pek çok aktivite katılabilmekte, geleneksel taş evler ve dar sokaklarda keyifli bir geziye çıkabilmektedir.

-Anıtlar, Heykeller

4. Dansçı Heykeli

statue of a dancer

Burası neresi? Statua Ballerina, Sırp heykeltıraş Gradimir Aleksic’in ikonik balerin heykelidir. Mogren Plajı’na giden bir yürüyüş yolu üzerinde yer alan ve Eski Kent’in manzarasını sunan heykel, deniz kayalıklarının üzerinde tünemiştir ve okyanusa bakmaktadır. Heykelin bazı kısımlarının daha parlak olduğunu göreceksiniz; çünkü bazı ziyaretçiler bunun kendilerine iyi şans getirdiğini düşündüğünden parlatılmıştır.

Heykeltıraşın bu eseri ortaya çıkarırken bazı yerel efsanelerden ilham aldığı tahmin edilmektedir. Bu efsanelerde kaybedilen aşk, denize düşen genç bir kadın ve asla geri dönmeyen bir denizciyi beklerken dans eden kalbi kırık bir kadınla ilgili hikayeler dikkat çekmektedir.

Neden gitmeliyim? Dansçı heykeli özellikle fotoğraf çekmek isteyenler için Budva’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Ancak heykelle birlikte fotoğraf çekmek için oraya çıktığınızda kaygan zemine çok dikkat etmelisiniz. En iyi ışık için gün batımına yakın bir zamanı kollamanız da faydalı olacaktır.

-Dini Yapılar

5. Holy Trinity Church

 

Burası neresi? Kutsal Üçlü Kilisesi, Eski Kent Bölgesi’ne gelenlerin es geçmemesi gereken tarihi yapılardan biridir. Katedral 1804 senesinde inşa edilmiştir ve ilk olarak dış cephesindeki yatay şeritler şeklinde tasarlanmış duvarlarıyla dikkat çekmektedir. Bu şeritler pembe ve bal rengi taşlardan oluşmaktadır.

Kilisenin giriş kapısının üst kısmında muhteşem bir mozaik döşeme ve üç kubbeli çan kuleleri bulunmaktadır. Kilisenin içinde ise İsa ve 12 havarisini tasvir eden renkli freskler ve ikonlarla süslenmiştir.

Neden gitmeliyim? Ayrıntılı mimari detayları ve muhteşem iç mekanlarıyla dikkat çeken kilise, Budva’nın önemli dini yapılarının başında geldiği için mutlaka görülmesi gerekmektedir. Burada ziyaretçiler Budv’nın verimli, çok kültürlü ve çok etnik kökenli tarihini görebilmektedir.

  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-20.00
  • Telefon: +38268711076
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

6. Sveti Ivan Kilisesi

Sveti ivan church

Burası neresi? Aziz John Kilisesi olarak da adlandırılan Sveti Ivan Kilisesi’nin geçmişi 7. yüzyıla dek uzanmaktadır. Budva’nın en önemli simgesel yapıları arasında bulunan kilise, Eski Kent bölgesinin tam da kalbinde yer almaktadır.

Yüzyıllar boyunca defalarda hasar alan ve çok defa yenilenen Sveti Ivan Kilisesi’nin son hali büyük oranda 15. yüzyıldan kalmadır. Bununla birlikte yapı incelendiğinde Romanesk, Gotik ve Bizans mimari tarzlarını görmek de mümkündür.

Kilisenin iç tasarımına baktığımızda renkli fresklerin, 18. yüzyıldan kalma çeşitli antik ikonaların ve el yazmalarının dikkat çektiğini görmekteyiz. Dışarıdaki gösterişli çan kulesi ise yapıyı, Eski Kent bölgesinde görünür bir yapı ve fotoğraflar için de mükemmel bir yer haline getirmektedir.

Neden gitmeliyim? Sveti Ivan Kilisesi Eski Kent bölgesinin hem tarih hem de fotojeniklik açısından en önemli noktaları arasında bulunuyor. Siz de muhteşem fotoğraflar çekmek ve Budva’nın canlı tarihine tanıklık etmek isterseniz bu kiliseye zaman ayırmalısınız.

7. Podmaine Manastırı

podmaine manastiri

Burası neresi? Podosrog olarak da bilinen Podmaine Manastırı, 15. yüzyıldan kalmış ve iyi bir şekilde korunmuş tarihi yapılardan biridir ve ziyaretçiler için şehir hayatından uzak sakin bir sığınak görevi görmektedir. Bu Sırp Ortodoks Manastırı iki farklı kilisenin yanı sıra birbirinden etkileyici freskler ve ikonik bir çan kulesini içermektedir.

Neden gitmeliyim? Budva’nın dışındaki muhteşem yerleri keşfetmek istiyorsanız Podmaine Manastırı kesinlikle ziyaret etmeye değer yerlerden biridir. Burada pazar günleri yapılan kilise ayinlerinin ardından yerel halkın kaynaşıp bir şeyler içtiğini görebilirsiniz. Dost canlısı keşişler size etrafı gezdierecek ve manastırın tarihini keşfetme olanağına sahip olacaksınız.

Aklınızda bulunsun! Manastır şehre hakim bir konumda bulunduğu için Budva’nın yukarıdan muhteşem bir manzarasını da sunmaktadır ve bu da manastırı ziyaretçiler için cazip kılan detaylardan biridir.

  • Adres: 78 Mainski put, Budva, Karadağ
  • Telefon: +38233459084
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-20.00
  • Yol tarifi al >

-Müzeler, Sanat Galerileri

8. Budva Şehir Müzesi

Budva Şehir Müzesi

Burası neresi? Arkeolojik çalışmalar sonucunda Budva civarında gün yüzüne çıkarılan eserlerin sergilendiği Budva Müzesi, 4.000’e yakın esere ev sahipliği yapmakta. Eski dönemlere ait orijinalliğini koruyan ve hasar görmemiş birçok parça arasında; günlük kullanım eşyaları, silahlar, kıyafetler ve av aletleri bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Karadağ’ın ve Budva’nın eski dönemlerine şahitlik etmek isterseniz şehrin bu en önemli müzesini mutlaka Budva gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz. Ayrıca müzenin 3. katında yer alan gözlem güvertesi Budva’nın ve körfezin etkileyici manzarasının keyfini çıkarmak için de gidilmesi gereken bir yerdir.

  • Adres: 11 Petra I Petrovića, Budva, Karadağ
  • Telefon: +38233453308
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cuma 08.00-20.00; Cumartesi-Pazar 10.00-17.00
  • Yol tarifi al >

9. Jovo Ivanovic Modern Gallery

Burası neresi? Adını ünlü Karadağlı sanatçı Jovo Ivanoviç’ten alan bu sanat galerisi, Karadağ ve komşu Yugoslavya’dan gelen sanatçılar ağırlıkta olmak üzere şehirde sanata adanmış önemli duraklardan biridir.

Galeri koleksiyonunda resimler, sulu boyalar, çizimler, fotoğraflar ve heykeller yer alıyor ve bu eselerin büyük çoğunluğu ülkeye hediye olarak verilen eserlerdir. Galeride aynı zamanda soyut ve figüratif sanatın yer aldığı Modern Ekspresyonistler adı verilmiş hayli geniş bir koleksiyon da ziyaret edilebiliyor.

Neden gitmeliyim? Galeri başta Karadağ olmak üzere komşu Yugoslavya’nın tanınmış sanatlarını keşfetme imkanı sunmasının yanı sıra, geçici sergiler eşliğinde yeni çıkan sanatçıları da sergilemeye çalışıyor. Ayrıca ziyaretçilerin sanatçılarla etkileşime girebileceği, sanatsal diyaloglar kurabileceği ve hatta sanat yaratmaya ilk adımlarını atabileceği eğitim programları, rehberli turlar ve etkileşimli atölyle çalışmaları da mevcuttur.

  • Adres: ul. Cara Dušana, 19, Budva 85310, Karadağ
  • Telefon: +38233451343
  • Ziyaret saatleri: Salı-Cuma 08.00-20.00, Cumartesi-Pazar 10.00-18.00, Pazartesi 08.00-16.00
  • Yol tarifi al >

-Doğal Güzellikler

10. Lipa Mağarası

Lica cave

Burası neresi? Cetinje kasabasının yakınındaki Lipa Mağarası, aslında kireçtaşı oluşumlarıyla dolu 2,6 mil uzunluğundaki geçitler, odalar ve salonlardan oluşan devasa ve mağara sistemidir. Renkli, ruhani ışıklarla kurulan ve takip edilmesi kolay patikalarla düzenlenen mağara, bir yeraltı nehrine ve güzel yeraltı alanlarına da erişim sağlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Lipa şu anda Karadağ’da resmi olarak turistlerin ziyaret edebileceği tek mağara olması nedeniyle mağaralara ilgi duyan ziyaretçiler için Budva’da görülmesi gereken yerler araında bulunmaktadır. Lipa Mağarası’nı ziyaret ederek büyüleyici bir tarihi kasaba ve Karadağ’ın eski kraliyet başkenti olan Cetinje’yi de keşfetme fırsatına sahip olabileceksiniz.

11. Pizzana Plajı

Burası neresi? 100 metre boyunca uzanan Pizzana Plajı, Eski Kent bölgesinin kuzey tarafındaki duvarların orada bulunmaktadır. Şehrin popüler denize girme noktalarından biri olan Pizzana Plajı, kum ve çakıllı bir sahile ve berrak sulara sahiptir.

Neden gitmeliyim? Budva’da denize girmek için bir yer arıyorsanız Pizzana Plaj’nı listenize dahil edebilirsiniz.

12. Jaz Beach

Jaz Beach

Budva’dan bahsederken çoğunlukla sahillerine değindiğimizi fark etmişsinizdir. İşte bu kadar çok bahsetmemizin sebebini anlayabileceğiniz en güzel noktalardan biri, Jaz Beach. Kumlara uzandığınızda sizi rahatız edecek tek şey rüzgârın sesi olacak.

Uçsuz bucaksız maviliklere doğru ayaklarınızı uzatabileceğiniz bu plaj, yaz aylarında Hollandalı ve İngiltereli turistlerle dolup taşıyor. Ayrıca şehre gittiğinizde ziyaret edebileceğiniz diğer plajlar arasında; Mogren Beach,  Becici Beach, Queens Beach, Milocer Beach bulunuyor.

13. İşkodra Gölü

iskodra golu

Burası neresi? Budva’ya kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan İşkodra Gölü, Güney Avrupa bölgesindeki en büyük göldür ve eşsiz biyolojik çeşitliliğiyle ünlüdür. Burası kuş gözlemcileri için adeta bir cennettir; burada nadir Dalmaçya pelikanı da dahil olmak üzere 270’den fazla yaşayan kuş türü tespit edilmiştir.

Göl, etkileyici dağ sıraları ve geleneksel balıkçı köyleriyle çevrelenmiştir ve göl civarında 200’den fazla ada ve körfez yer almaktadır. Bu da tekne gezileri, yüzme ve kano da dahil olmak üzere birçok su sporu için pitoresk bir ortam oluşturmaktadır.

Neden gitmeliyim? Doğayı sevenler için İşkodra Gölü, Budva’da mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında bulunmaktadır. Özellikle rehberli turlara dahil olarak siz de bu eşsiz güzelliğin tadına varabilirsiniz.

14. Kamenovo Plajı

Burası neresi? Kamenovo Plajı, Budva Körfezi’nin doğusunda yer almaktadır ve Sveti Stefan ve dağ manzarasıyla dikkat oldukça dikkat çekici yerlerden biridir. Plaj genel olarak ücretli bir tesise ev sahipliği yapmaktadır ve burada şezlong kiralama, soyunma odaları, duş gibi imkanlardan faydalanmak mümkündür.

Şezlong için ücret vermek istemeyenler ise plajın ücretsiz kısmına havlularını serebilmektedir. Dileyen misafirler kendi yiyecek ve içeceklerini de getirerek burada keyifli bir piknik yapabilmektedir.

Neden gitmeliyim? Budva’da denize girilecek en güzel yerlerden biri olan Kamenovo Plajı, Eski Kent’ten araçla sadece 15 dakika sürmektedir ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için mutlaka ziyaret edilmelidir.

Aklınızda bulunsun! Budva’daki plajlar yaz döneminde çok kalabalık olmaya başladığından, sakinliği sevenlerin sezonun yeni başladığı mayıs ayını tercih etmesi isabetli olacaktır.

15. Tara Kanyonu

Tara Kanyonu

Burası neresi? Budva’nın su sporları için tercih edilen popüler noktalarından birine geldi sıra. Bahsettiğimiz yer sıradan bir yer değil, dünyanın en derin ikinci kanyonu olma özelliğine sahip. UNESCO’nun koruma altına alığı Tara Kanyonu, sadece su sporlarıyla ilgilenenlerin değil gezmek ve temiz bir hava almak isteyenlerin de gözde seyahat noktaları arasında yer alıyor. İsterseniz kendiniz gidebileceğiniz gibi isterseniz de turlarla anlaşarak nehir üzerinde rafting heyecanını tadabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Gerek temiz havanın ve muhteşem doğanın tadını çıkarmak gerekse de heyecan dolu su sporlarıyla adrenalin patlaması yaşamak isteyenler için Tara Kanyonu, Budva yakınlarında görülmesi gereken muhteşem doğal güzellikler arasında bulunuyor.

16. Sveti Nikola Adası

Burası neresi? Sveti Nikola Adası, Budva kıyısından 800 metre uzaklıkta bulunan Adriyatik Denizi’nin masalsı masmavi sularıyla çevrelenmiş doğa harikası bir yerdir. Yaklaşık 90 dönümlük bir alana sahip olan ada altın rengi kumsalları ve yemyeşil bitki örtüsünün karışımıyla oldukça ünlüdür. Burası Karadağ’daki en büyük ada olma özelliğini taşımaktadır.

Adanın tek sakinleri geyiklerdir ve burası konaklamak için uygun bir yer değildir. Bu nedenle çoğu ziyaretçi günlük turların bir parçası olarak buraya gelmekte ve gün batana kadar Ada’nın tadını çıkarmaktadır. Şanslı olan ziyaretçiler adanın sakinlerinden olan geyikleri de görebilmektedir. Ada aynı zamanda “Hawai Adası” olarak da adlandırılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Sveti Nikola Adası muhteşem doğasıyla dikkat çekmektedir ve buraya geldiğinizde şnorkelle dalabilir ya da çevresindeki kristal berraklığındaki sulara kendinizi bırakabilirsiniz. Doğal manzaraları keşfetmek isteyenler için burada keşfedilecek birçok güzel köşe ve yerel fauna bulunmaktadır.

-Çocuklarla Gidilebilecek Yerler

17. Budva Aquapark

Budva Aquapark

Burası neresi? Budva’yı yaz döneminde ziyaret ediyorsanız sıcaklarla başa çıkmakta zorlanabilirsiniz. Sıcaklara karşı en güzel çözümse ebetteki kendinizi serin sulara bırakmak. Şehrin harika plajları olduğu gibi sadece denize girmek istemeyenlerin ziyaret edebileceği Budva Aquapark’ı da mevcut. Su kaydırakları, dalga havuzları ve su oyunlarının olduğu merkez içerisinde sadece serinlemekle kalmayıp oldukça keyifli bir gün de geçirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Mini kaydırakları ve sıçrama alanlarıyla özellikle genç ziyaretçilerin eğlenmesine imkan sunan Aquapark, ailecek giderek keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunuyor ve mesafe olarak da şehirden sadece 10 dakikalık uzaklıkta olması burayı ulaşım açısından da cazip kılıyor.

  • Adres: Podostrog, Karadağ
  • Telefon: +38268334433
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-18.00
  • Yol tarifi al >

-Alışveriş noktaları, Pazarlar

18. Zelena Pijaca Market

Zelena Pijaca Market

Burası neresi? Çok çeşitli taze meyveler, sebzeler, mantarlar, zeytinler ve peynirlerin bulunduğu Yeşil Market, yerel halkın alışveriş deneyimini gözlemleyebileceğiniz ve ihtiyacınız olan gıda ürünlerini taze bir şekilde temin edebileceğiniz Budva’nın önemli pazarlarından biridir.

Neden gitmeliyim? Burası için Budva’nın en keyif veren pazarı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Taze mevsimlik ürünleri ve şarküteri ürünlerini satın almak için bu güzel pazarı ziyaret edebilirsiniz.

Aklınızda bulunsun! Ürünlerin fiyatları üzerinde yazmadığı için satın alma işleminden önce fiyat sormanızı ve mutlaka pazarlık yapmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Mediteranska, Budva 85310, Karadağ
  • Ziyaret saatleri: Her gün 07.00-15.00, Pazar günleri kapalı
  • Yol tarifi al >

-Budva’ya Yakın Görülmesi Gereken Yerler

19. Kotor

Kotor

Burası neresi? Aslında başlı başına anlatılması gereken Kotor, Budva’ya 30 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Budva’nın gezilecek yerlerini gördükten sonra Kotor’u ziyaret edip körfezi ve tarihi yapıları görmenizi öneriyoruz. Tarihi 12. yüzyıla kadar dayanan Kotor’da gezebileceğiniz noktalar arasında; Kotor Körfezi, Aziz Trifun Katedrali, Kotor Kalesi gibi eşsiz yerler bulunuyor. Yakında görmeden ihtişamını anlayamayacağınız yapıları ziyaret etmenizi ve sevdiklerini küçük hediyeler almayı ihmal etmemelisiniz.

Yakın Havalimanları

*Podgorico Havalimanı – 66 kilometre (Yaklaşık 1 saat)

*Tivat Havalimanı – 21 kilometre (Yaklaşık 23 dakika)

Temel İrtibat Bilgileri

Konsolosluk Bilgileri

  • Adres: Turkish Embassy in Podgorica, Radosava Burica b.b. (Do Codre), 81000 Podgorica, Montenegro
  • Telefon: +38220445700
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-17.00
  • Yol tarifi al >

Acil Durum Telefonları

  • Genel Acil Durum: 112
  • Polis: 122
  • İtfaiye: 123
  • Ambulans: 124

Telefon Kullanımı

Budva’da Telenor firmasının bir hizmeti olan hazır kartları marketlerden satın alabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ücretlendirme aldığınız pakete göre değişmektedir. Kartın kullanım süresi genellikle 1 hafta olduğu için planlamanızı ona göre yapmanızı öneriyoruz.

TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, Türkiye hattına sahip vatandaşlar yurt dışı seyahatlerinde hattını kullanıma açtırmak isterlerse GSM şirketlerinin mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirler. (Ayarlar > işlem merkezi > Yurt dışı işlemleri > Yurt dışı kullanımı/açık) olarak seçmeniz yeterli olacaktır.

Budva gezilecek yerler listemizi son olarak 11.05.2024 tarihinde güncelledik. Sizler de listemizi geliştirmemize katkı sunmak isterseniz içeriğimiz ile ilgili görüş ve önerilerinizi bize yorum yazabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin