Budva’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Karadağ’ın en güzel sahil şehirlerinden biri olan Budva’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

‘’ Budva’da Ne Yenir? Ne İçilir? ‘’ Yazımızı inceleyerek şehrin geleneksel ve popüler tatlarını keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Black Risotto

Black Risotto

Adriyatik Denizi kıyısında bulunana Karadağ’da en çok tercih edilen yemeklerden biride deni mahsullerinin bulunduğu tatlardır. Aslında bir İtalyan yemeği olan black risottonun en güzelini Budva’da tatma şansına sahipsiniz.

2- Burek

Burek

Ülkemizde yemeye doymadığımız börek, sınırları geçip Karadağ’a gelince burek oluyor. 🙂 Bildiğimizden daha farklı olmayan börekler; ıspanaklı, kıymalı, peynirli ve patatesli halleriyle sizleri bekliyor.

3- Lignje

Lignje

Bahsettiğimiz gibi ülkede deniz mahsülleri tüketilmesi oldukça popüler. Sahil şehri olan Budva’da da durum pek farklı değil. Öğlen veya akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz lignje aslında kızartılmış kalamar tabağıdır. Yeşilliklerle birlikte tüketebileceğiniz kalamarla hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli.

4- Şopska Salata

Şopska Salata

Birçok Avrupa ve Balkan ülkesinde sevilerek tüketilen şopska salata,sofraların vazgeçilmesi. Her yemekle birlikte tercih edilebilen salata içerisinde; salatalık, domates, zeytinyağı ve beyaz peynir bulunuyor. Rendelenen peynirlerle birlikte çok daha güzel bir hal alan bu salatanın tadına bakmalısınız.

5- Kaçamak

Kacamak

Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde sıklıkla yapılan yemeklerden biri olan kaçamak Karadağ’da da oldukça sevilmektedir. Mısır ununun tereyağıyla birleştiği enfes bir tat olan kaçamak kesinlikle denemeniz gereken tatlardan biri. Kaçamak bazı bölgelerde pekmezli olarak da yapılabilmektedir, bunu da belirtmek isteriz 🙂

6- Cevapi

Cevapi

Balkan ülkelerinin popüler tatlarından biri olan cevapi, pide ekmeğiyle birleşen ızgara köftelerden oluşuyor.İzmit köfte şeklinde yapılan köfteler soğanla birlikte ekmek içerisine konuluyor.Lezzetine doyamayacağınız bu tadı seveceğinize eminiz.

7- Montenegrin Lamb in Milk

Montenegrin Lamb in Milk

Karadağın en lezzetli tatlarından biri olan Montenegrin lamb in milk,kuzu etlerinin süt içerisinde pişirilmesiyle oluşuyor.Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan bu yemek yapılması maharet isteyen enfes lezzetlerden biridir.

8- Octopus Salad

Octopus Salad

Ahtapotlu salata kulağa nasıl geliyor? Çok hoş durmasa da aslında sahil şehirlerinde sıklıkla tüketilen tatlardan biridir.Bu lezzetli salatayı yemeklerinizin yanında sipariş ederek hem sağlıklı bir atıştırmalık yemiş olup hem de yeni bir tat deneyebilirsiniz.

9- Priganice

Priganice

Hamurların minik bezeler halinde kızartılıp toz şeker veya reçelle servis edildiği bu tatlı Budvada oldukça popüler.Hafif olmasıyla dikkat çeken priganice birkaç lokmada tatlı isteğinizi yok edecek. 🙂

*Budva gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin