Borkum Gezilecek Yerler | Görmeniz Gereken 12 Nokta

Almanya ile Hollanda sınırları arasında bir ada şehri olan Borkum, Almanya’ya gelenlerin birkaç günlük bir kaçamak için değerlendirebileceği noktalardan biri.

Borkum Gezilecek Yerler

Borkum, gerek yaşlılar gerekse gençler için sunduğu imkanlarla keyifli bir ada tatili yapmak isteyenlerin rotasına aldıkları bir ada. Özellikle sakinliği ve doğal yaşamı sevenler için burası mutlaka keşfedilmesi gereken bir destinasyon. Yazımızın içeriğinde Borkum gezilecek yerler hakkında detaylı bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

Parklar ve Doğal Güzellikler

1. Nordsee Aquarium Borkum

Nordsee Aquarium Borkum
Nordsee Aquarium Borkum

Borkum’a geldiğinizde yapabileceğiniz şeylerden biri Nordsee Aquarium Borkum isimli akvaryumu ziyaret etmek olacaktır. Akvaryum içinde toplamda 12 havuz bulunmaktadır. Burada deniz üzerine pek çok farklı etkinliğe katılabilir, muhteşem deniz canlıları doğal ortamında inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz. Tabi burayı gezerken ülkemizde ve dünyada bulunan devasa akvaryumları beklememeniz gerektiğini, aksi takdirde hayal kırıklığı yaşayabileceğinizi belirtelim.

Adres: Von-Frese-Str. 4626757 Borkum, Lower Saxony, Almanya

Telefon: 04922 933 744

Web Sitesi: nordsee-aquarium.de

2. Borkums Naturschutzgebiet Greune Stee

Borkums Naturschutzgebiet Greune Stee
Borkums Naturschutzgebiet Greune Stee

Borkum’un size en çok kazandıracağı şey kesinlikle doğal güzellikler ve manzara. Borkums Naturschutzgebiet Greune Stee ise görmeniz gereken en özel yerler arasında bulunuyor. Burayı dilerseniz bisikletle de keşfetme şansına sahip olabilirsiniz. Özellikle gün batımı size muhteşem duygular hissettirecek kadar etkileyici.

3. Hooge Hörn Borkum

Hooge Hörn Borkum
Hooge Hörn Borkum

Özellikle leyleklerin doğal yaşamlarına tanıklık edebileceğiniz Hooge Hörn Borkum, ada şehrinde ziyaret etmeniz gereken ve Borkum gezilecek yerler listesinde bulunması gereken yerlerden biri.

4. Seehundbank auf Borkum

Seehundbank auf Borkum
Seehundbank auf Borkum

Adanın doğal güzelliklerini keşfetmek için uğrayabileceğiniz yerlerden biri de Seehundbank auf Borkum. Burası fokların yaşam ve dinlenme alanı olduğundan özellikle doğa fotoğrafı çekmek isteyenlerin burayı Borkum’da görülmesi gereken yerler listesine eklemesi gerekiyor.

Müzeler

5. Heimatmuseum Dykhus

Heimatmuseum Dykhus
Heimatmuseum Dykhus

Heimatmuseum Dykhus, 300 yaşında bir evde bulunuyor ve ada yaşamına dair ziyaretçilerine önemli bilgiler sunuyor. Müzede ağırlıklı olarak denizcilikle ilgili eşyalar sergilenmektedir. Müzenin engelli ziyaretçiler için uygun olması da takdir edilecek bir durum. Yalnız müzede bulunan görevliler yabancı dil konusunda sıkıntı yaşadıklarından müzeye gitmeden önce detaylı bilgi edinmeniz müzeden daha fazla keyif almanızı sağlayacaktır.

Adres: Roelof-Gerritz-Meyer-Straße (Eski Deniz Feneri’nin doğusunda)

Telefon: 04922 4860

Müzeyle ilgili detaylar için aşağıda paylaştığımız videoyu izlemenizi öneriyoruz;

Diğer Yerler

6. Neuer Leuchtturm

Neuer Leuchtturm
Neuer Leuchtturm

Bir ada şehrini ziyaret ediyorsanız deniz feneri bulmak çok da tesadüf sayılmaz. Neuer Leuchtturm, Borkum’da görülmesi gereken yerler arasında mutlaka bulunmalı. Fener, 1905 yılından bu yana faaliyette ve 17 saniyede bir denizde yolunu arayanlara işaret ışığı göndermektedir. Sekizgen yapıda yükselen deniz feneri, 35 metre yüksekliği ile oldukça heybetlidir.

7. Alter Leuchtturm

Alter Leuchtturm
Alter Leuchtturm

Alter Leuchtturm, şehrin eski deniz feneri olarak ilgi görüyor ancak burası daha çok manzarası ile dikkat çekiyor. Kule birkaç yıl önce başarılı bir şekilde restore edilmiştir. Deniz feneri içinde bulunan çeşitli bilgilendirme panoları fenerle ilgili detaylı bilgileri edinmenize olanak tanımaktadır. Merak edenler için manzaraya ait bir videoyu aşağıda paylaştık;

8. Elektrischer Leuchtturm

Elektrischer Leuchtturm
Elektrischer Leuchtturm

Oldukça fotojenik bir deniz feneri olan Elektrischer Leuchtturm, özellikle etkileyici fotoğraflar çekmek isteyen gezginlerin kesinlikle görmesi gereken noktalardan biri. 1891 yılında inşa edilen deniz feneri, 27 metre yüksekliği ile oldukça heybetli bir görünüme sahiptir. Hala aktif olarak kullanılan deniz feneri, Hollanda ve Almanya sınırında bulunan Borkum için oldukça önemli bir yol gösterici olarak görev yapmaktadır.

9. Leuchtfeuer Düne

Leuchtfeuer Dune
Leuchtfeuer Dune

İlk olarak 1936 yılında prefabrik bir yapı olarak 120 metre yüksekliğinde inşa edilen Leuchtfeuer Düne, 1953 senesinde daha modern bir görünüme kavuşturulmuştur. Deniz fenerinin etrafı çitlerle kaplı olduğundan içeriye girilememektedir ancak buradan etrafın muhteşem manzarasını seyre dalabilir ve kendinizi hayal aleminde bulabilirsiniz.

10. Kriegerdenkmal

Kriegerdenkmal

Minik bir parkın içinde bulunan bu Kriegerdenkmal, I. Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden Borkumlular için yapılmıştır. II. Dünya Savaşı’ndan sonra bu savaşta hayatını kaybedenlerin isimleri de bu anıta eklenmiştir. Eğer vaktiniz olursa bu özel anıtı da ziyaret etmenizi öneriyoruz.

11. Drinkeldodenkarkhof Borkum

Drinkeldodenkarkhof Borkum
Drinkeldodenkarkhof Borkum

Borkum için geniş bir zaman dilimi ayırdıysanız Drinkeldodenkarkhof Borkum isimli anıt da görebileceğiniz önemli noktalar arasında bulunuyor.

12. Wasserturm

Borkum'da görülmesi gereken yerler
Wasserturm

1936 yılında inşa edilmiş olan Wasserturm su kulesi olarak hizmet veren bir bina. Kulenin tepesinden ise Borkum manzarası insanın başını döndürecek nitelikte. Kule içme suyu temininde kullanılmaktadır.

pinEğer Borkum gezilecek yerler listemizde olması gerektiğini düşündüğünüz başka yerler varsa bunu bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin