Boboli Bahçeleri, Floransa

Mimar Niccolò Pericoli tarafından 16.yüzyılda Rönesans dönemi bahçe düzenlemeleriyle ortaya çıkarılan Boboli Bahçeleri ziyaretçilerine muhteşem Floransa manzarasının ve bahçenin tadını çıkarma olanağı sunuyor.

Floransa’nın en köklü ailelerinden olan Medici ve Lorraine aileleri şehirdeki pek çok nokta gibi burayı da zenginleştirmek için 17. ve 19. yüzyıllar arasında büyük çabalar göstermiştir. Ailelerin çabaları ile bahçenin alanı genişletilmiş, peyzaj çalışmaları çok daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Ziyaretçilerine masalsı bir atmosferde zaman geçirme şansı tanıyan Boboli Bahçeleri, Floransa’ya gelenlerin mutlaka Floransa gezilecek yerler listesine dahil etmesi ve ziyaret etmeden şehirden ayrılmaması gereken çok çok özel yerlerin başında gelmektedir.

1- Boboli Bahçeleri İçinde Görülmesi Gereken Yerler

Floransa’nın en önemli yeşil alanlarından biri olarak kabul edilen Boboli Bahçeleri, adeta geniş bir açık hava müzesi görünümünde ziyaretçilerini karşılıyor. Bahçe içinde görülmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Sizin için bahçedeki görülmesi gereken bazı önemli noktaları listeledik;

#1 Amfitiyatro

Amfitiyatro

Doğal bir şekilde oluşan ve hala oyunlara sahne olan amfitiyatro, Boboli Bahçeleri’nin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri. 1789 yılında Luxor’dan getirilerek yerleştirilen Dikilitaş, Neptün’ün Çeşmesi, Giambologna’ya ait “Büyük Bolluk” isimli heykel bu kısmın en dikkat çekici bölümlerini oluşturuyor.

#2 Viottolone

Viottolone

Selvilerin ve heykelciklerin kuşattığı bu etkileyici yol Boboli Bahçeleri’ne gelenlerin mutlaka görmesi gereken etkileyici ve masalsı noktalardan biri.

#3 Porselen Müzesi

Porselen Müzesi

Avrupa’da 8. yüzyıldan itibaren porselen ürünler saraylarda ve hatta günlük yaşamda hayli fazla kullanılmaya başlanmıştır. Gül bahçeleri arasından mis kokular eşliğinde gidilen Porselen Müzesi, 17. yüzyıldan günümüze kadar ulaşabilen çeşitli porselen ürünlerine ev sahipliği yapmaktadır.

#4 Grotta Grande

Grotta Grande

Boboli Bahçeleri’nde yer alan 16. yüzyılın sonlarında Bountalenti tarafından tamamlanan bu sanatsal mağarada doğallıkla sanatın muhteşem uyumunu görebilirsiniz.

#5 Kaffehaus

Kaffehaus

Boboli Bahçeleri’nin bir diğer muhteşem yeri ise 1776 yılında Lorena ailesi tarafından Rokoko tarzında inşa ettirilen Kaffehaus yumuşak tonlardaki yeşil rengiyle oldukça sevimli bir ziyaret durağı. Yeşil bir yamacın tepesinde bulunan yapı, Boboli Bahçeleri manzarası için uğrayabileceğiniz en güzel yerler arasında bulunuyor.

#6 Ragnaie

Yüksek ağaçların sahip olduğu eğim sayesinde yarım daire şeklinde ortaya çıkan bu etkileyici yolda güzel bir kare fotoğrafınız olmasını istemez misiniz? Bizce harika olur 🙂

#7 Limonluk

Zanobi del Rosso tarafından bitkilerin korunması adına yapılan bu bölüm, Boboli Bahçeleri’nin içerisinde hayli ilgi çekici bir alan oluşturmaktadır.

#8 Etkileyici Sanat Eserleri

Etkileyici Sanat Eserleri

Boboli Bahçeleri ziyaret edenleri kendisine hayran bırakan pek çok heykel, çeşme gibi sanat eserleriyle de Floransa’nın en gezilesi yerlerinden biridir.

2- Boboli Bahçeleri Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Boboli Bahçeleri Pitti Sarayı’nın hemen arkasında bulunmaktadır.
  • Ziyaret Saatleri: Bahçe her dönem 08:15’te ziyaretçi kabul etmeye başlamaktadır. Ziyarete kapanış saati ise kasım-şubat ayları arasında 16:30, mart ayında 17:30, nisan-mayıs ve eylül ekim aylarında 18:30 ve haziran-ağustos ayları arasında 19:30 olarak belirlenmiştir. Bahçenin kapanış saatinin bu kadar değişken olmasında ise bahçe içinde sürekli olarak gerçekleştirilmesi gereken düzenleme çalışmaları etkili olmaktadır.
  • Giriş Ücreti: Tam bilet 10€, indirimli bilet ise 2€ olarak ücretlendirilmiştir.

**Boboli Bahçeleri hakkında tüm bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin