Bargello Ulusal Müzesi Hakkında Her Şey

Daha önce hapishane, işkence evi gibi amaçlarla kullanılmış olan Bargello Ulusal Müzesi, günümüzde İtalya’nın en büyük heykel koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapmaktadır.

Yapımına 1255 yılında başlanan Palazzo del Podestà isimli belediye binası, uzun yıllar farklı amaçlar için kullanılmış.. Daha sonra 1859 yılında İtalya’nın sanatsal zenginliğini yansıtmak adına Bargello Ulusal Müzesi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Bu tarihten günümüze Bargello Ulusal Müzesi de tıpkı Galleria dell’Accademia’da olduğu gibi Donatello, Michalengelo, Cellini gibi çok önemli sanatçıların heykelleri sergilenmektedir.

Bargello Ulusal Müzesi

Ziyaretçiler Bargello Ulusal Müzesi’ne geldiklerinde heykellerin yanı sıra altın, gümüş, fil dişi gibi malzemelerden yapılmış pek çok farklı nesneyi de inceleme fırsatı yakalamaktadır. Müze, 1865 yılına gelindiğinde İtalya Krallığının aldığı karar doğrultusunda İtalya’nın ilk ulusal müzesi ilan edilmiştir.

İtalya Bargello Ulusal Müzesi

Floransa’nın 1966 yılında yaşamış olduğu sel felaketi şehirdeki pek çok yer gibi Bargello Ulusal Müzesi’ne de ciddi hasarlar vermiştir. Müzenin özellikle zemin katında meydana gelen hasarlar geçekleştirilen yoğun çabalar sonucu giderilerek felaketin izleri müzeden silinmiştir.

Bargello Ulusal Müzesi Floransa

Bargello Ulusal Müzesi sadece içinde bulundurduğu sanat eserleriyle değil aynı zamanla görkemli mimarisi ile de Floransa gezilecek yerler arasında olması gereken yapılar arasında bulunuyor. Müzeyi ziyaret ettikten sonra dilerseniz Duomo Meydanı’na 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Uffizi Galerisi’ni, Palazzo Vecchio’yuGalleria dell’Accademia’yı, Ponte Vecchio’yu ve Pitti Palace’yi de ziyaret edebilirsiniz.

1- Bargello Ulusal Müzesi Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Via del Proconsolo 4, Floransa, İtalya
  • Ulaşım: Bargello Ulusal Müzesi, Duomo Meydanı’na çok yakın bir konumda bulunmaktadır. Buraya ulaşmak için A, B, 14, 14A numaralı otobüslerden dilediğinizi kullanabilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: Müze pazartesi-cuma günleri arasında 08:15-13:50 saatleri arasında ve cumartesi-pazar günleri 08:15-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Müze ziyareti ortalama 1 saat kadar sürmektedir.
  • Giriş Ücreti: Normal 8€, İndirimli 2€, Her ayın ilk pazar günü ise ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilir.

**Bargello Ulusal Müzesi hakkında tüm bilgi ve birikiminizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşarak, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin