Bişkek’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Nefis Yöresel Yemekler

Kırgızların yemek kültürüne aşina olacağınız Bişkek’e doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

” Bişkek’de Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Bişkek’te aç kalmanız oldukça zor gözüküyor. Şehirde birbirinden lezzetli et yemekleri ise yoğunlukta.. Diğer yandan kenti gezerken Kırgızistan mutfağı hakkında da derinlemesine bilgi sahibi olmanız mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Kırgız Pilavı

kırgız pilavı

Bizdeki etli pilav ile neredeyse eş değer olan Kırgız pilavı, Bişkek’de yiyebileceğiniz yöresel yemeklerden biri. Kuşbaşı et, soğan, havuç, kırmızı biber gibi malzemelerden yapılan bu doyurucu pilav, önce göze sonra midenize hitap edecek güzellikte. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Kullama

Bişkek geziniz sırasında bir akşam yemeğinizi, Kullamanın tadına bakarak taçlandırmanızı tavsiye ederiz. Ünlü bir kırgız yemeği olan bu lezzet aynı zamanda ülkenin geleneksel yemekleri arasında. İçerisinde ise haşlanmış parça etler ve yumurtalı özel bir sos yer alıyor.

3- Akidil Salatası

Deniz ürünleri sevenler bu muhteşem salataya bayılacak.. İçerisinde balık parçaları, pirinç, domates, bezelye ve mayonez gibi pek çok malzemenin yer aldığı Akidil Salatası, hemen her öğünde tüketebileceğiniz hafif aperatiflerden biri. Denemenizi tavsiye ederiz…

4- Beş Parmak

beş parmak

Bize biraz farklı gelse de Bişkek’e gelen turistlerin favori yemeklerinden biridir Beş Parmak..  İçeriğinden olsa gerek pek çok kişinin ön yargı ile yaklaştığı bu lezzetin içerisinde kuzu eti, kuyruk yağı ve koyun beyni yer alıyor.  Bol soğan ile çeşnilendirilen yemeğin en önemli özelliği ise taban olarak hamurdan bir çanak yapılması.

5- Kırgız Mantısı

kırgız mantısı

Kırgızların en sevdiği geleneksel yemeklerinden biri de Kırgız mantısı..

Hemen her evde pişirilen bu yemek Bişkek’de özel günler ve bayramların vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bir de üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı eklendi mi tadından yenmiyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

6- Kıztıbey Kuzimek

Önceden hazırlanmış bol baharatlı ve soğanlı patatesli harçtan yapılan Kıztıbey Kuzimek, Bişkek’te yiyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden biri. Özellikle bir öğle yemeğinde denemenizi tavsiye ettiğimiz bu yemeği biz patatesli mantıya benzettik. Bakalım siz hangi yemeğe benzeteceksiniz?

7- Samsı

samsı

Kırgızların ünlü yemekleri sıralamakla bitmiyor. Bişkek seyahatinizde tatmadan dönmemeniz gereken lezzetlerden biri de Samsı bize göre… Mantıyı anımsatan bu hamur işini diğer mantılardan ayıran özelliği ise haşlandıktan sonra kızartılması.

İç harcı ise genellikle kıymalı ya da patatesli oluyor. Bol yoğurtla da birleşince tadından yenmiyor diyebiliriz. Denemekte fayda var. 🙂

8- Kuurdak

kuurdak

Kırgızların bu lezzetli et yemeğinin en güzel yapıldığı yerler Bişkek restoranları… Bol soğan ve sebzelerle fajita esintileri barındıran bu lezzetli yemeğin ismi Kuurdak.. Bişkek’de ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor. Lokum gibi kızarmış etlerin suyuna ekmek bandırmayı unutmayın deriz. 🙂

9- Tokoc Nan Kattama

tokoc nan katama

Tat olarak bizdeki Ramazan pidesine oldukça benzeyen Tokoc nan kattama, ülkenin yöresel lezzetlerinden bir diğeri. Yuvarlak ve yassı bir ekmek türü olan tokoc nan kattama, milföye benzer kat kat hamurdan oluşuyor. Fırından yeni çıkmış şekilde tüketmeye dikkat edin deriz..

Bişkek Gezilecek Yerler için..

Bişkek’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin