Online bilet sektöründe iptal ve değişiklik hakkı yanında en sık sorulan sorulardan biri “Otobüs bileti açığa nasıl alınır, nasıl yapılır?” sorusunu cevapladık.
Otobüs bileti açığa almak, son yıllarda pek çok kullanıcının tercih ettiği yöntemlerden biri olmuştur. Gelişen internet ağı çevresinde büyüyen online alışveriş sektörü; otobüs, uçak, tren ve feribot biletlerinin satışında da etkili rol oynamaktadır. Bugün artık milyonlarca insan alışveriş yapmak için sanal ortamlara başvuruyor. Bu tipteki alışveriş kültürünün geliştirdiği bir sektör olan online bilet siteleri de kullanıcılara sayısız avantaj sağlamaktadır. Biletleme işlemlerinin kolay ve hızlı olmasının yanında iptal, değişiklik veya açığa alma seçenekleriyle de oldukça pratik olan bu sitelerde sorunsuz bir alışveriş tamamlanmaktadır.
1-Otobüs Bileti Açığa Almak Ne Demek?
Otobüs bileti açığa almak, en az iptal ve değişiklik işlemleri kadar kolay bir işlemdir. Otobüs biletini açığa alma işlemi;satın alınmış biletin iptal edilmeden,gidiş tarihi ve saati silinerek serbest bir bilete çevrilmesi anlamına gelmektedir. Açığa alınan biletiniz iptal edilmediği için tekrar biletinizi kullanmak istediğiniz herhangi bir para ödemesi yapmanıza da gerek kalmayacaktır.Seyahat etmek istediğiniz tarih ve saati belirlediğinizde bilet aldığınız acentayı veya otobüs firmasını arayıp,seyahat bilgilerini firmayla paylaşmanız yeterli olacaktır.
2-Otobüs Bileti Açığa Alma İşlemi Sonrası Süreç Nasıl İşler?
Bileti açığa alma talebi oluşturulduktan sonra yolcunun bileti askıya alınır ve ödenen tutar 3 veya 6 ay süreyle firma hesabında kalır. Askıya alınan biletinizi firmanın belirttiği süre içerisinde tekrardan kullanabilmek için öncesinde firmayı arayıp yeni seyahat günü ve tarihiniz hakkında bilgi vermeniz ve onaylamanız gerekmektedir.
Açık bileti kullanma süreleri firmadan firmaya değişiklik gösterdiği için işlem öncesinde biletinizi ne zamana kadar kullanmanız gerektiğini sormayı unutmamalısınız !
3-Açığa Alma İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
Otobüs bileti açığa alma işlemi pek çok açıdan avantaj sağlayan bir hizmettir. Ancak belirlenmiş süre içerisinde biletleme yapılması gerekmektedir. Bu nedenle yolcular, yeni bilet yazdırmak için ne kadar vakitleri olduğunu firmayla iletişime geçerek öğrenebilirler. Genellikle 3-6 ay arasında değişen sürede işlem yapılmadığı taktirde biletiniz kullanılmış sayılacak, yani silinecektir.
4-Açık Bilet İptal Edilir Mi ? Açık Otobüs Bileti Nasıl İptal Edilir ?
Açık bilet iptal edilir mi ? diye merak ediyorsanız cevabımız,evet.Kullanmaktan vazgeçtiğiniz,yeni seyahat tarihine karar veremediğiniz biletlerinizi, bileti almış olduğunuz acentayı veya firmayı arayarak iptal ettirebilirsiniz.Otobüs bileti iptal işlemleri esnasında herhangi bir hizmet ücreti alınmadığı gibi ödeme yapmış olduğunuz tüm tutar, kesintisiz iade edilir.Otobüs bileti online işlemlerde iade yapılabilmesi için ödeme yaptığınız kartın ilk ve son dört hanesini bilmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
Otobüs bileti açığa alma işlemleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz; 0850 430 4 430 numaralı iletişim hattımızdan bizlere ulaşabilir veya merak ettiklerinizi yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.