Online Check-in Nasıl Yapılır?

Seyahat etmek için uçak yolculuğunu tercih ettiyseniz check-in işleminin tüm detaylarını bilmeniz gerekmektedir.Birçok kişinin zamandan tasarruf etmek için internetten online olarak gerçekleştirdiği check-in hakkındaki tüm detayları ‘’ Uçak Bileti Online Check-in Nasıl Yapılır? ‘’ yazımızda inceleyebilirsiniz.

Online Check-in Nedir?

online check in

Check-in: Havayolu firmalarının belirlemiş olduğu saatler içerisinde koltuğunuzu, ek bagaj ödemenizi, yemek tercihinizi ve ek hizmet taleplerinizi seçebileceğiniz zorunlu bir işlemdir. Seyahat etmek için internetten online veya acentalardan almış olduğunuz tüm uçak biletleri check-in işlemine tabii tutulmaktadır. Bu işlemi internetten online veya havalimanlarında kiosklardan ve kontuarlardan yapma seçenekleriniz bulunmaktadır.

Online check-in ise bu işlemin internet aracılığıyla mobil uygulamadan veya web sitesinden yapılması anlamına gelmektedir. Normal check-in işlemiyle bir farkı olmamakla beraber zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak bir kolaylıktır.

Online Check-in Nasıl Yapılır?

Uçağa binmeden önce yapmanız gereken check-in işlemleri için her firmanın farklı kuralları ve check-in saatleri bulunmaktadır. Kiosklardan ve kontuarlardan yapılabilen check-in işleminin en kızlı hali internet üzerinden online yapılmasıdır. Check-in işlemini tamamlayabilmeniz için elinizde ‘’ PNR ‘’ veya ‘’ E-Bilet Numarası ‘’ bulunması gerekmektedir.

Online check-in işlemi yolculara açıldığında bilet numaranız ve yolcunun soy ismiyle biletinizi görüntüleyebilirsiniz. Biletinizi görüntülediğiniz kısımda koltuk tercihi yapabilir, yemek menülerinden dilediğinizi seçebilir veya özel isteklerinizi belirtebilirsiniz.İşlemleri başarıyla tamamlayıp son kısma geldiğinizde ise mobil biniş kartınızı yazdırabiliyor ve bilgilerinizi kısa mesaj ve e-posta yoluyla talep edebiliyorsunuz. Mobil biniş kartı sayesinde eğer ki el bagajı dışında bagajınız yoksa kontuarda sıra beklemeden güvenlik kontrolünden geçiş yaparak uçağa binebiliyorsunuz. Dilerseniz aşağıdan havayolu firmalarının check-in işlemi için koymuş olduğu süreleri ve check-in kurallarına göz atabilirsiniz.

Not:Check-in işlemi havalimanlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Uçuşunuzdan en az bir gün önce biletinizi satın almış olduğunuz firmanın internet sitesini ziyaret ederek havalimanlarındaki check-in seçeneklerini incelemenizi öneririz.

THY Check-in Kuralları

Türk Hava Yolları firmasından almış olduğunuz biletlerinize; kontuardan, kiosklardan veya internet üzerinden check-in yapabiliyorsunuz. İç ve dış hatlarda Türk Hava Yolları check-in işlemi uçağın kalkış saatinden 24 saat önce başlayıp kalkış saatine 90 dakika kala sona ermektedir.

Online check-in yapsanız bile uçuş saatinizden en az 2 saat önce havalimanında olmanız her zaman önerilen süredir. Erkenden havalimanına vardığınızda bagajınızla alakalı bir problem veya güvenlik kontrolünde aşırı sıra olması gibi ekstrem durumlarda uçağı kaçırma korkusu yaşamazsınız.

THY check-in işlemi sırasında; ücretsiz koltuk seçimi, özel yemek talebi, ek koltuk veya özel hizmet talebinde bulunabilirsiniz. Aynı zamanda firmanın koymuş olduğu bagaj hakkından daha fazla bir bagajınız varsa bunun ödemesini anında internetten gerçekleştirip, havalimanında ödeme sırasında beklemek zorunda kalmazsınız.

Türk Hava Yolları web sitesi veya mobil uygulamasını kullanarak birkaç dakikada check işlemini tamamlayabilirsiniz.

Pegasus Check-in Kuralları

Pegasus Havayolları’ndan almış olduğunuz biletlerinizi internetten online, havalimanından kiosk ve kontuarlardan gerçekleştirebiliyorsunuz. Pegasus Havayolları’nda yemek seçimi veya koltuk seçimi gibi işlemler için ek ücret ödemeniz gerekmektedir.

Özel olarak bir yemek tercihiniz varsa veya oturmak istediğiniz koltuk yerini belirlemek istiyorsanız check-in işlemi sırasında seçim yapabilir ve son kısımda ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra ödeme yapmak istemiyorsanız sistem tarafından adınıza otomatik bir koltuk seçimi yapılmaktadır. Pegasus firmasında check-in süreleri iç ve dış hatlara göre değişmektedir. Check-in kurallarını aşağıdaki görsellerden inceleyebilirsiniz.

Pegasus check-in işlemlerinizi Pegasus web sitesinden veya mobil uygulamalarını indirerek online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Anadolu Jet Check-in Kuralları

Türkiye’de iç hatlarda hizmet veren Anadolu Jet firması bilet almış tüm yolcularına check-in hizmeti sunmaktadır. Anadolu Jet firmasından online check-in işlemi yapmak için ‘’PNR’’ veya ‘’E-Bilet Numarası ‘’ aynı zamanda yolcunun ismi ve soy ismi gerekmektedir.

Bu bilgilerin girişini yaptığınızda karşınıza yolcu ve uçuş bilgileri gelmektedir. Bir sonraki adımda ücretsiz koltuk ve standart yemek seçimi yapabileceğiniz check-in işleminin son kısmındaysa mobil biniş kartınızı kısa mesaj ve e-posta yoluyla alabiliyorsunuz.Anadolu Jet’ten almış olduğunuz biletinizi için check-in işlemi, uçuş kalkış saatinden 12 saat önce başlar ve son 60 dakikaya kadar devam eder. Anadolu Jet online check-in işlemini tercih ediyorsanız Anadolu Jet web sitesi ve mobil uygulamadan işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Onur Air Check-in Kuralları

Onur Air’den almış olduğunuz biletleriniz için check-in süresi uçuş saatinden 24 saat önce başlayıp son 60 dakikaya kadar devam etmektedir. İşlemleri internetten online yapabileceğiniz gibi dilerseniz 2 saat öncesinden havalimanında olup kontuar veya kiosklardan yapabilirsiniz.

Onur Air’den bilet aldığınızda check-in işleminde ücretli koltuk seçimi ve yemek seçimi hizmeti verilmektedir. Biletinize ek olarak sunulan Standart Paket veya Premium Fleks Paketi’nden birini seçerek bu hizmetlerden ücretli olarak faydalanabiliyorsunuz.

Onur Air’den almış olduğunuz biletlerinizin check işlemlerini Onur Air internet sitesinden veya mobil uygulamasını kullanarak online olarak gerçekleştirebilirsiniz.Online check-in işleminizi gerçekleştirdik sonra son adımda barkotlu mobil biniş kartınızı kısa mesaj veya e-posta yoluyla alabilirsiniz.

Atlas Global Check-in Kuralları

Atlas Global firmasından almış olduğunuz biletlerin internetten ve havalimanlarından check-in hakkı bulunmaktadır. Firma kurallarına göre check-in işlemleri uçuş kalkış saatinden 48 saat önce başlayarak son 90 dakikaya kadar devam edebilmektedir.

Sadece belirli destinasyonlar için online check-in hizmeti sunan Atlas Global firmasının, hangi rotalarda online check-in hizmeti sunduğunu buradan kontrol edebilirsiniz. Tüm yolcular için standart yemek uygulaması bulunan firmanın aynı zamanda ücretsiz koltuk seçimi de bulunmaktadır. Check-in işlemi sırasında dilerseniz ek bagaj satın alabilir ve havalimanında ödeme sırası beklemeden uçağa ilerleyebilirsiniz.

Atlas Global firmasından aldığınız biletinizin check-in işlemlerini Atlas Global web sitesi ve mobil uygulamadan gerçekleştirebilirsiniz.

Sun Express Check-in Kuralları

Sun Express firmasıyla yurtiçi ve yurtdışı birçok noktaya seyahat etme imkanınız bulunuyor.Firmadan aldığınız biletler doğrultusundan uçağa biniş yapmadan önce check-in işlemlerini online veya kontuarlardan tamamlamanız gerekiyor.

Check-in işlemleri sırasında firma yolcularına bazı ücretsiz haklar sunmaktadır.Bu haklar arasında standart yemek menüsü ve ücretsiz koltuk seçimi fırsatı bulunmaktadır. Aynı zamanda check-in esnasında ek bagaj, özel durum bildirimi, geniş koltuk talebinde de bulunabiliyorsunuz.Firmanın check-in işlemi için koymuş olduğu süreleri aşağıdaki görselden inceleyebilirsiniz.

Check-in işleminin son kısmında barkotlu biniş kartınızı yazdırdığınız taktirde online check-in kontuarına gidebilir ve sıra beklemek zorunda kalmadan tüm işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Sun Express firmasının, diğer firmalarla benzer check-in kuralları uygulamaktadır. Dilerseniz Sun Express web sitesi veya mobil uygulamasından online check-in işlemi yapabiliyorsunuz.

Biletbayi.com adresinden dilediğiniz tüm firmaların yurt içi ve yurtdışı uçuşlarına ulaşabilir, seçmiş olduğunuz tarihteki en avantajlı uçak bileti fiyatını görüntüleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin