Belfast’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Yöresel Yemek

Kuzey İrlanda mutfağı olarak gösterebileceğimiz Belfast’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

‘’ Belfast’da Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel yemekleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Britanya mutfağından esintileri de yoğun olarak hissedeceğiniz Belfast restoranlarında, ülkenin geleneksel lezzetlerini bulabilmeniz mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Boxty

Boxty

Patates bazlı bir yemek olan Boxty’i, lezzetli bir sebze yemeği olarak tarif etmemiz mümkün..  Belfast’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzet içerisinde haşlanmış ve püre haline getirilmiş patatesler yer alıyor.

Bu yemek nişasta ile birleşince bir anda karşımıza patates keki olarak çıkıveriyor. İçerisine bir de pastırma eklenince tadından yenmiyor..

2- Pasties

Pasties

İçerisine yoğun oranda kıyma, soğan ve patates eklenen bu lezzetli poğaçalara Belfast’ta Pasties deniyor. Pek çok restoran ve kafede bulabileceğiniz bu lezzeti öğle yemeğinde tüketmenizi tavsiye ederiz.

3- Ulster Kızartması

Ulster

İrlanda’nın kuzeyinin en meşhur yemeği olarak göstereceğimiz Ulster, Belfast’ta kahvaltılardan tutun da akşam yemeklerine kadar hemen her öğünde servis edilen yiyeceklerden biri.

Belfast’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veren bu lezzet kızartılmış patates, pastırma, sosis, yumurta, domates ve mantardan gibi malzemelerden oluşuyor.

4- Vegetable Roll

Vegetable Roll

Birbirinden lezzetli sebzelerden hazırlanan iç harçla hazırlanan bu lezzet bombasının ismi Vegetable roll..  Belfast’da ne yenir düşüncesine lezzetli bir yanıt arayışında olanlar için tavsiye edeceğimiz bu böreğimsi lezzetin içerisinde tercihe göre kıyma, soğan ve havuç da yer alabiliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

5- Ringa Balığı

Ringa Balığı

Marine edilmiş ringa balığından yapılan bu lezzetli balık tabağı, kente gelen turistlerin müdavimi oldukları siparişler arasında giriyor. İçerisine sirke ve defne yaprağı da eklendi mi tadınadn yenmiyor. Belfast’a kadar gelmişken bölgenin meşhur ringa balığının tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

6- Champast

Champ

Patates püresinin, yeşil soğanla harmanlanmış hali olarak tarif edebileceğimiz Champ, kentin lezzetli yemeklerinden biri olarak gösteriliyor. Genellikle ana yemeklerin yanında yardımcı yemek olarak kullanılmasının yanı sıra öğle yemeklerinde tek öğün olarak da tercih edilebiliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Yellowman

Yellowman

İçerisinde altın rengi hoş bir şekerlemenin yer aldığı bu gevreklerin tadına bayılacaksınız. Belfast gezinizde yanınızdan ayırmayacağınız bir atıştırmalık haline gelecek Yellowman, Pazar ve sokak satıcılarında bulabileceğiniz mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetlerden bir diğeri..

8- Fifteens

Fifteens

Belfast gezinizde canınız tatlı bir şeyler çektiyse sizlere önerebileceğimiz lezzetin adı Fifteens… Pek çok malzeme ile zenginleştirilen bu tatlının içerisinde marsmelov, bisküvi ve kiraz başta olmak üzere toplamda 15 adet malzeme yer alıyor. Tepside hazırlanan kekin en önemli özelliği ise süngerimsi yumuşaklığı. Bayılacağınıza eminiz..

9- Buttermilk

Buttermilk

Kuzey İrlanda’da hemen her hamur işinde kullanılan buttermilk, yoğurda benzer bir süt ürünü… Belfast’da deneyeceğiniz hamur işi yemeklerinde ayırt edici bir şekilde aromasını hissedeceğiniz  bu süt ürünü, tamamı ile bakteriyle üretiliyor.  Çok yararlı olduğu da halk söylemleri arasında…

10- Bushmills

Bushmills

İrlanda’da üretilen viskilerin tümüne Bushmills ismi veriliyor. Yerel üretim bu alkol çeşidini Belfast’ta herhangi bir restoranda sipariş edebilir, kent marketlerinden satın alabilirsiniz. Yine de denerken dikkatli olmakta fayda var. Bu içki lezzetiyle ünlü olduğu kadar sertliğiyle de adını duyurmuş.

*Belfast Gezilecek Yerler için.. 🙂

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin