Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Floransa

Pek çok tasvirle adeta insanlığın kurtuluşunun duvarlarına tasvir edildiği Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Floransa’nın merkezinde bulunan ve Floransa gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahip olan yapıların başında gelmektedir.

Aziz John’a adanmış olan vaftizhanenin yapımına 11. yüzyılda başlanmıştır. Günümüzde yapının en önemli noktalarının tarihlendirilmesi 13. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Yapının 4. yüzyıldan kalma bir Roma tapınağının üzerine yapıldığı düşünülmektedir. Yapı, 19. yüzyıla kadar Floransa’da bulunan Katoliklerin vaftiz edilmesi için kullanılmıştır. Hatta İtalya’nın en önemli şairlerinden biri olan Dante Alighieri’nin de burada vaftiz edildiği ifade edilmektedir.

Aziz Giovanni Vaftizhanesi

Sekizgen yapısı ve etkileyici beyaz Carrara ve yeşil Prato mermerleri ile Romanesk tarzda inşa edilmiş olan Aziz Giovanni Vaftizhanesi küçük olmasına rağmen şehrin ilgi çekici dini yapıları arasında bulunuyor.

Aziz Giovanni Vaftizhanesi

Vaftizhanenin en ilgi çeken yerlerinin başında kuşkusuz İncil kitabından farklı sahnelerin betimlendiği “Cennet Kapıları” geliyor. Lorenzo Ghiberti tarafından tasarlanan bu kapıların aslı günümüzde Museo dell’Opera del Duomo’da sergilenmektedir. Yapının en eski bölümü ise Pisano tarafından yapılan güney kapısıdır.

Aziz Giovanni Vaftizhanesi

Başta etkileyici üç kapısıyla ve yapı içindeki etkileyici fresklerle vaftizhane, Floransa’ya gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken çok özel yerlerden biridir. Siz de dini yapıları ziyaret etmeyi seviyorsanız buraya mutlaka zaman ayırmanızı tavsiye ediyoruz.

1- Aziz Giovanni Vaftizhanesi Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Vaftizhane Floransa’nın en ünlü meydanlarından biri olan Duomo Meydanı’nda bulunmaktadır.
  • Ulaşım: Aziz Giovanni Vaftizhanesi için 1, 6, 14, 17 veya 23 numaralı otobüs hatlarından birini kullanabilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: Yapıyı ziyaret etmek için pazartesi-cumartesi 08:15-18:30 ve pazar günü ise 08:30-13:30 saatleri arasında hazır bulunmanız gerekmektedir. Tabi burası aktif olarak kullanılan bir ibadethane olduğundan ziyaret saatleri, binada gerçekleştirilen törenlere göre değişiklik gösterebilmektedir.
  • Giriş Ücreti: Giriş ücreti olarak yetişkinlerden 15€, 6-11 yaş arasındaki ziyaretçilerden ise 3€ talep edilmektedir.

*Gelin bu yaz İtalya’nın bu eşsiz şehrine bir gezi düzenleyin ve Aziz Giovanni Vaftizhanesi gibi çok özel yapıları ziyaret etme fırsatını yakalayın. Aziz Giovanni Vaftizhanesi hakkında bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin